Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ejelhar

    senior tag

    Táv beüzemelése OSMC alatt.
    Nem igazán tudományos vagy pláne kifinomult a megközelítés, amúgy parasztosan állunk neki, viszont egyszerű módszer és stabilan működik.

    Koncepció: mivel ugyanazt a módszert használja az OSMC is mint a legutolsó kszaq féle LE, ezért a már LE alatt létező remote.conf filet benyalatjuk vele és kész is, lehet zárni a bótot.
    Egy ici-pici gond van csak ezzel, LE alatt létezik a "remotecfg" bináris (ami e munkát végzi), OSMC alatt viszont nem.
    De nincs vész, mert minden cafrang nélkül kezeli az OSMC a LE binárisokat, ezért csak átmásoljuk az LE alól a remotecfg binárist és a konfig file-unkat, a remote.conf -ot.

    Menete:
    a.) LE alól lementjük a remote.conf konfig file-t és a remotecfg binárist, ez utóbbi az /usr/bin alatt található, illetve opcionális, a storage/.kodi/userdata/keymaps könyvtár alól a keymap editorral generált gen.xml file-t, vagy a magunk által készített akármi.xml-t.

    b.) Bemásoljuk a lementett file-okat az OSMC partíciójába, ez tetszőleges hely lehet.

    c.) Rávesszük az OSMC linuxot, hogy a boot során ezt nyalja be:

    1.) az /etc/rc.local file való erre, ami custom parancsot itt definiálunk, azt a rendszer végrehajtja. Azonban nem végrehajtható e file gyárilag és alapértelmezetten. Nem fogja futtatnia a linux, ezért -mint Csicsóka jó szemmel kiszúrta- előbb futtatási jogot kell adni neki.:
    chmod a+x /etc/rc.local

    2.) ezután szerkesztjük, a remotecfg bináris és a remote.conf pontos helyét kell itt megadni (ahova másoltuk) teljes útvonallal:
    nano /etc/rc.local
    Itt arra kell csak vigyázni, hogy az "exit 0" sor elé szúrjuk be, például nálam:
    /usr/local/bin/remotecfg /usr/local/etc/remote.conf
    exit 0

    Ezzel kész is, a következő boot után már lesz távunk is.

    Opcionális:
    ha cifráztuk a távot saját xml file-al vagy keymap editorral és nagyon megszoktuk, akkor ezt az LE storage/.kodi/userdata/keymaps könyvtára alól másoljuk át a /home/osmc/.kodi/userdata/keymaps könyvtárba.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák