Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • South Velen

    addikt

    válasz Tomko78 #26979 üzenetére

    Köszi az infót neked is, akkor ez a 4.5Ghz 1,17v-s prime elhasalás nem is olyan rossz!
    4,6 és felette 1,2nél magasabb fesszel nem is akartam tesztelni az allcore-t prime-mal, az A35 már feladta volna a küzdelmet :DDD

    #26980 HSM: A gyári megoldásnak van néhány trükkje megsegíteni a stabilitást, amiktől allcore módon elesel.

    Igen, elég intelligensen belenyúl a dolgokba, csak ugye az volt az (alaptalan?) félelmem, hogy az amit PBO-ban megkap a proci 1,17v 4.5GHz-t multicore terhelés mellett, és teljesen stabilnak tűnik, azt már én előtte teszteltem ugyanúgy Prime-mal all core alatt és ott eldobta, tehát nem tudok teljesen nyugodt lenni miatta. De első körben a trükk az hogy prime alatt PBO-val nem is engedi ekkora órajelre (bár lehet csak a fogyasztáslimit miatt és nem azért mert érzi hogy instabil lenne), másodsorban pedig ha jól veszem ki szavaidból, ezen felül is van némi trükkre ami segíthet érzékelni ha instabil állapotba akar kerülni a proci és akkor visszavesz az órajelből.

    Ezek alapján akár persze -25 CO-val is és/vagy akár plusz 100-200Mhz-vel is lehetne hajtani és úgy már elég vagány eredmények jönnének ezek szerint lehet hogy stabilan is. Ha az enyém lenne foglalkoznék vele, de már a jelen állapotot is elfogadjuk sztem, hiszen jelen PO beállítással is 99% hozza azt az allcore szintet amit elvártam tőle, egyszálban pedig nyilván még jobb.
    Köszi :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák