Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alpi.

    addikt

    válasz N_A_S #19478 üzenetére

    Celeron D lesz a Te procid ! Ott egy jobb darab simán prime-ozható 5 Ghz-en ! :DDD
    Csak hülyülök. :D :D :D
    3600 sem boostol 4 Ghz-ig prime alatt. Az egy teljesen torz terhelés, ami rettentő magas áramfelvételt és hőfokot okoz. (small fft)
    Ez arra készteti a Ryzeneket, hogy drasztikusan kezdjen órajelet visszavenni, mert mindkét komponens komoly rizikófaktor egy cpunak, ha átlép egy szintet.
    Az, hogy prime alatt 4 Ghz, abból nem sok következtetést levonni egy átlagosabb, normál használat melletti működésre.
    Igaz ez picit offtopic, de a lényeget mutatja.
    [3800X - CB - Y-cruncher - Prime]
    [3800X tuningolt PBO (vagy minek hívjam :D ) prime chillerrel hűtve]
    Ha visszavesz, akkor azért teszi, mert valamelyik érték (áramfelvétel vagy hőfok pl.) elkezd az általa biztonságos határhoz közelíteni és próbálja megoldani, hogy ne szaladjon bele a kritikus zónába. Pl. ha 105 fok a max megengedett cpu hőfok, akkor nem 104-nél kezd el lassítani, mert akkor az esetek nagy többségében teligázzal falba szaladna, hanem már 80 fok fölött elkezd kevésbé teljesítmény orientált formákat felvenni. Magyarán picit beáldoz az órajelből. Ha továbbra is emelkedik a hőfok, akkor többet és többet kezd beáldozni a teljesítményből.
    A 2. videon ugyan az a prime teszt, de jobb hűtéssel látványosan magasabb órajellel fut. Bár az áramfelvétel igen magas, de a hőfok alacsonyabb, így tovább maradhat teljesítmény orientált az órajel szabályzás.

    Ez a működés minden pillanatban jelen van. Nem csak "vészhelyzeti mechanizmus", de nyilván ha kezd szarabb lenni a szitu, egyre nagyobb prioritást kap a biztonságos zónába maradás. 3800X - 105W PPT-vel, különböző hőfokokon

    [ Szerkesztve ]

    https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Új hozzászólás Aktív témák