Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz micafighter #6618 üzenetére

    Egyébként valószínűleg azért is jó Buildzoid megközelítése, hogy a VRM-et tartja elsősorban szem előtt, mert ha ezekben a mostani alaplapokban tényleg menni fog a Ryzen 3000 / Zen2 széria, ott 7nm ide vagy oda, a magasabb mag szám miatt várhatóan a mostaninál is komolyabbak lesznek a VRM-el szemben támasztott igényeik.

    Lehet hogy a csúcs fogyasztása a Zen 2 szériának nem, vagy nem sokkal lesz a mostaniak felett, de ami pletykát eddig láttam (tessék fenntartásokkal kezelni) az alapján a mostani 4 helyett 8 mag lesz egy CCX-ben, viszont a CCX-ek száma nem változik (2). Ez a csúcs Zen 2-nél ugye 16 magot jelent. Ott még nagyobb lesz a "ripple", nagyobbak lesznek a hirtelen ugrások, kilengések... kelleni fog az erős VRM.

    No meg az sem elhanyagolható, hogy ha egy VRM nincs csúcsra járatva akár a képességei, akár a hőmérséklete tekintetében, akkor az élettartama is jóval hosszabb lehet, amire egy olyan platformnál mint az AM4 (ami nem újul meg minden processzor generációval együtt) tök ésszerű oda figyelni.

    Nem egy hülye gyerek az a Buildzoid, persze érezhetően más neki a drága mint nekünk, de erről nem ő tehet... :U

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák