- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Az 5700G mennyivel jobb választás játékra mint egy 3400G? Pl a Gas Station Simulator brutál szarul megy még low beállításon is 1080p-ben a 3400G-vel, nem tudom hozna-e annyit az 5700G, hogy megérje lecserélni.
-
veterán
Ahogy olvasom, optimalizálatlan.
Itt írja egyik hozzászóló, hogy simán droppol, pedig adatlapjára menve Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti. Szóval nem lennél érdemben előrébb egy 5700G-vel, dGPU kéne inkább, amik persze most megfizethetetlenek.
Gépigénye is érdekes, ajánlottnál akár elég nagy számozású is lehet az a GTX 900 series 4GB VRAM-mal.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
djnice
veterán
Értem, köszönöm mindenkinek.
-
paperboy
senior tag
Nekem 2400G-m van, és ugye a PC Health azt dobja rá, hogy nem támogatott hardver Windows 11-hez. Namost én próbáltam egy telepítést, és nem sírt a gyári telepítő a proci miatt, simán, szépen feltelepült...
-
veterán
válasz hokuszpk #8365 üzenetére
Ajánlott cpu/gpu igénye, milyen informatív, sokat segít az AMD tulajoknak
CPU: Intel Core i5 (recent generation) - 2021. szept a megjelenés
GPU: NVidia GeForce GTX 900-series 4GB VRAMMondjuk ez alapján valóban nem árthat az 5700G, meg egy jó kis VGA, zsebbenyúlós egy élmény ez a játék.
#8366 kisza25:
lehet baja van a lapnak?
Eseménynapló ír valami érdekeset ilyenkor?[ Szerkesztve ]
solfilo
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
jelenleg egy R5 3600-at használok egy GTX1060 3GB-os kártyával.
Csak munkára használom (Corel, Photoshop, Illustrator, After Effects), mert még aknakeresőre sincs időm.
Mivel egyik program sem használja intenzíven a GPU-t, ezért arra gondoltam, hogy eladnám és becserélném egy 5700G-re.
Jól gondolom, hogy CPU erőben sokkal többet kapok, mint amit a 3600 tud nyújtani?
A GPU másodlagos, a fent vázoltak miatt.Korábban volt már APU-m (A8 3570), nincsenek rossz emlékeim vele.
-
hokuszpk
nagyúr
3800XT vs 5700G viszonylatban tudok nyilatkozni, nalam $DEFAULT a 3800XT CB 20 singlecore teszten 540 -es erteket kapott, az 5700G alapon ment 580+ -t, multicoreban kb. ugyanazt tudja a ket proci, alapveto kulonbseg, hogy a 3800XT 105/142W -bol, mig az 5700G 65/88W -bol . vegul egy kis finomhangolas utan 602 pontban kiegyeztunk
annyit meg hozza kell tennem, hogy en egyelore nemhasznalom az IGP -t, pedig en is azert vettem ezt, hogy jopenzert eladjam a Vega56 -ot, de sajnos valami interferencia van az osoreg tvkartyammal. Valamennyit csokkenthet a teljesitmenyen az IGP memoriasavszeligenye, de a 3600 -nal mindenkeppen joval erosebb lesz.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Gyuri27
félisten
Haver haverjának most dobtunk össze. Belsőépitész. Aztán mennek ot a renderek, vray (ha jól irom) ilyenek.
Barátomnak is lesz majd (csak ő most tesztel). Jelentem fasza.
1,2 alatt gyári 4,6 fölé boostol picivel. 60 fok munka közben. Szedi a lábát.
Irdatlan jó proci. Ár/értékbe szerintem veri az 5800X-t.Amd - Radeon - Ryzen
-
-
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #8376 üzenetére
persze a link lemaradt 3400+gt 1030
1600 gt1030
3400g
jó ez a kis proci[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #12516608 #8378 üzenetére
De nekem kellett volna még egy 3400g, de 3 -ból nem lett semmi, az után nem is volt aprón. Mondjuk miután mindent lebonyolítottam vissza került hozzám egy 1060- as amit korábban én vettem és adtam el havernak Ő meg most fejleszt
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
pajorgergo
aktív tag
egy kis észrevétel csak, kb 2 hete feladta a harcot a vízhűtés a 2400G-n, mondom akkor rakjuk rá a 3 éves gyári pasztás gyári 7 lapátos hűtőt....NFS Payback alatt simán 70-75°C
Tegnap újra pasztáztam MX-5-el, hát most végre max 60 fok játék alatt.
Pedig már elgondolkoztam egy CM H410R-en mert edigitalon kb féláron vanEladó Apple iPhone 13 Pro Max bőr tokok nálam.
-
kisza25
félisten
válasz #12516608 #8380 üzenetére
Szerencsére 2 gép van itthon, most az egyikben egy ryzen 1600+ 1060 van (meglátom kell e nekem egyáltalán) a másikban meg a 3400g és A gt 1030
Jut eszembe, régebben lehetett olyat, hogy nv fizikát számol egy amd kártya mellett, ilyen létezik még?Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz kisza25 #8382 üzenetére
" régebben lehetett olyat, hogy nv fizikát számol egy amd kártya mellett, ilyen létezik még? " --- Tudja a tök, de szerintem nem szűnt meg. Simán dolgozhatnak egymás mellett. Az adott szoftvernek kéne ezt tudnia.
---- pajorgergo: bizonyos terhelésig simán jó a gyári, jó minőségű friss pasztával.
-
Archttila
veterán
Jövő héten érkezik az ASRock Deskmini x300-asom amibe egy 5600G/5700G-t (még nem döntöttem el) szeretnék venni. Viszont mivel ezt a gépet az esetek 99%-ban régi, - 5x szériát még nem támogató - 1.40-es BIOS-al küldik, kéne valahonnan (de honnan ugye) szereznem egy alap min Athlon 200GE CPU-t.
Tudomásom szerint ilyen esetektre van az AMD-nek egy olyan szolgáltatása, hogy (lap, cpu) számla ellenében küld egy a fentebb említett procit, amit frissítés után vissza kell szolgáltatni.
Ezzel kapcsolatban van valakinek gyakorlati tapasztalata? Tényleg kűldenek, ha igen akkor kb mennyi ideig kell rá várni?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
kisza25
félisten
válasz Archttila #8384 üzenetére
Hallani már hallottam róla, de olyannal még nem találkoztam aki igénybe vette volna.
A lapot honnan veszed? Mert sok helyen lehet kérni bios frissítést. Nekem volt itthon szerencsére másik procim, de amúgy beszívtam volna, mert nem ment a rendelt cuccal
Elvileg itt lehet kérni
És ez kell hozzá:
"A processzor kérése egyszerű: ezen a weblapon ki kell tölteni a nevet és címet, majd az alatta lévő űrlapon meg kell adni a vásárolt CPU nevét, továbbá a dobozán olvasható Part Number és Serial Number kódokat. A Problem Description mezőben érdemes röviden ecsetelni a problémát (angolul), továbbá mindenképp be kell írni a „Boot kit Required" szöveget. Amennyiben az AMD jóváhagyja a processzor igénylését, akkor e-mailben küldi ki a további tudnivalókat és teendőket."[ Szerkesztve ]
-
-
zotyesz66
őstag
válasz Archttila #8386 üzenetére
Esetleg érdemes megpróbálni elindítani így a gépet. Vettem egy B550M-HDV (szintén Asrock) lapot, amiben támogatott a 3400G, de csak az 1.80-as BIOS-tól. Kértem rá a frissítést a bolttól, ki is fizettem. Itthon összeraktam, el is indult, de láttam, hogy csak az 1.10-es BIOS volt rajta, ezzel nem igazán kellett volna, hogy induljon. De meg tudtam csinálni a frissítést. Hátha a tiéddel is menne.
-
Archttila
veterán
válasz kisza25 #8390 üzenetére
Van olyan 3400G amelyik nem jo
3400G (YD340GC5M4MFI)Ha az AMD-vel nem járnék sikerrel, akkor oda-vissza fizetem neked a foxpost-ot +3000 forintot
Esetleg még abban bízok, hogy valami friss batch-bol kapok latest BIOS-al. Kedd-szerda környékén kiderül.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
SnakeEater
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Egy nagyon alap gépet akarok összerakni emulátorok futtatására. A processzor amit kinéztem az AMD Ryzen 3 pro 2100GE (leginkább az integrált vga miatt). A problémám, hogy szinte semmi érdemleges infót nem tudok róla, illetve az alaplapok, amiket nézegettem, azok közül egyiknél sincs, hogy támogatná ezt, csak a 2200G/2200GE-t. Ettől függetlenül próbálkozzak be vele? Vagy inkább hanyagoljam ezt és legyen az Athlon 300GE.
A lényeg, hogy olcsó gép legyen, nem kell, hogy brutál erő legyen benne, arra van másik PC-m.Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz SnakeEater #8394 üzenetére
Inkább itt kérdezzél [link] .
Amit nézegettél, az egy OEM-eknek gyártott spéci 2200G variáns. Használt R3 2200G APU-t próbálj szerezni amit a legolcsóbb B450-es lap is élből meghajt.2mag/4szálas procit én nem vennék, dolgoztam i3 2120-szal, botrány gyenge volt.
Intel i3 10100-at tartom az első értelmes procinak. (A 2400G-m jobb az IGP miatt.) -
consono
nagyúr
válasz #12516608 #8395 üzenetére
Hát, nem dolgozni veszi, az emulátorok meg nem tudom mennyire hajtják meg a több szálat... Ha meg tényleg olcsón kell, akkor a B450 is overkill, elég egy A320... Hogy kicsit on is legyek: feleségem gépébe Athlon 3000G-t tettem, lassan két éve. Tökéletesen fut a mindennapokban, nem lassú, nem gyenge és még kicsit játszani is lehet vele a szokásos wordexcelinternetteamszoomspotify-on kívül.
Persze ha Wii U vagy PS4 emura gondolt SnakeEater, akkor más a helyzet
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
SnakeEater
csendes tag
válasz consono #8396 üzenetére
Köszönöm!
Igen egy A320 az alaplap terv. 2 SSD: az egyiken az emulátor, a másikon Windows, de az csak alap dolgokra (filmnézés, youtube, böngészés)
Az emulátorok nagyjából ezek:
Mame, Nes, Snes, GBA, Gameboy, Nintendo 64, PS1, PSP, Dreamcast, Megadrive. Tehát semmi durvulás. Nagyjából egy C2Q Q8400 is megbírkózik vele bőven (jelenleg ezen fut), csak kellene egy kisebb fogyasztású gép, kisebb házban, integrált vga-val.
Akkor szerintem a kisebb Athlon is megteszi :)
Csak ez a Ryzen fura nekem (2100GE), hogy még az AMD oldalán sincs infó róla... -
törölt tag
válasz SnakeEater #8397 üzenetére
Körülnéztem használt vonalon. Szinte nincs APU. Egyszerű B450M (mATX) lapok kb. 2k-val olcsóbbak, mint a bolti/webshop-os újak. A320-as lap néha, mutatóba, az első generáció gyermekbetegségeivel - pl. nagyon durva ram-hiszti - isten tudja milyen előélettel és BIOS verzióval....
Olcsó B450M lap kb. 22k, Athlon300GE 25-27k (hűtő nélkül). Boltból garival. (lap BIOS verzióját kell ellenőrizni) Már csak RAM kell hozzá, 3000-3200/cl16-os. Ebből tuti lesz használt, akár tömkelegével is.
SSD az segít, a B450M lapokon van egy M2 NVME/SATA foglalat, a 2. az SATA3. De lehet 2db SATA3 SSD is. (Nekem is a legolcsóbb SATA3-as Kingston SSD-m van. 3 éve szépen teszi a dolgát mindkettő.)
-
-
Archttila
veterán
Ryzen 5700G melle mekkora a sweet spot ram sebesseg?
Patriot Viper 3733-et neztem ki, mert anno ez volt a 3700x mellett es nagyon tudta amire vettem. Feszes idozitesek mellett is stabilan mukodott. Most nem szeretnek ezzel szorakozni, csak egy normalis KIT-et akarok a gepbe.GIGABYTE B550I AORUS PRO AX Alaplap
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- I7 8086K, MSI Z370 Gaming Plus, 4x8Gb Hyperx Fury FÉLKONFIG
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest