- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Ott szerintem sem a processzorral lesz gond, mert Full HD-ban, és ultra beállítások mellett nem létezik, hogy csak 60%-on legyen a GPU kihasználtság, vagyis ezek szerint létezik, de hogy ekkora CPU limit legyen, az azért elég durva lenne.
(#5132) BalaNce87: Ph II X4 B55 van a 7850-em mellett, 3.8 GHz-en megy, és köszöni teljesen jól van a 7850. BF3 alatt folyamatosan 100%-os terhelést kap a GPU.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz seederking #5221 üzenetére
Az a GPU terhelés egész jó. Próbáld meg úgy is, hogy a proci 3.8GHz körül megy, aztán a végeredményt be is másolhatod.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz seederking #5225 üzenetére
Az órajel sokkal jobb kihatással lenne szerintem, mint mondjuk a Ram órajel állítgatása, vagy másik, hiszen így gyorsabban dolgozik a processzor.
Hogy hogyan skálázódik egy PHII tuningja esetén az egész rendszer, fingom sincs.
Annyit tudok mondani, hogy ne félj, állítsd át Bios-ban az órajelet mondjuk kezdésnek 3.8 GHz-re, szóval szorzót állíts egyelőre.
Aztán ha bootol a rendszer, akkor mehet egy teszt, ha kifagy vagy kékhalál, vagy nem az igazi, és van jó hűtőd, akkor mehet a fesz. emelés a magnak!(#5226) kockaharcos: Na ja, alapfeszültség, ezt először jó lesz majd tisztázni, de olyan 0.05 vagy 0.025V-ként lehet lépegetni valameddig.
Szerk.: Jó támpont!
Nekem sajnos a végére "csak" 3.8 GHz lett atom stabil, és úgy hogy 1.47V-on megy (1.4V alap) a processzor, és az északi hídnak is adnom kellett 0.025V-ot. Ha van jó hűtőd, akkor ezt simán elbírja még a CPU, és a VGA is jobban megy.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz Dark KillerX #5346 üzenetére
A mostani 7xxx széria csakis azért lett ilyen brutálisan erős, mert új az architektúra, de mivel a 8xxx szériában csak finomítgatnak, így szerintem nem lesz akkor ugrás, mint a 6xxx és a 7xxx között volt/van.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
A teszt alapján valami nem stimmel ez tuti.
A Mirror's Edge régebbi játék, szerintem ott még nincs optimalizált Physx.Amúgy nekem nincsen CPU problémám.
BF3 multiját kipróbáltam, de idegesítően béna vagyok.
FPS-el nem volt probléma, de vagy nagyon távol áll tőlem a multi, vagy csak nem is akartam játszani.PS4
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz GeneraL_XTX #5645 üzenetére
Egy jól húzott 7850, fel megy teljesítményben, akár egy 7950 szintjére is.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz szasanyi #5667 üzenetére
Heaven alatt is volt összehasonlítás, melyben pont a te kártyádhoz hasonlítottuk a 7850-et.
De persze ez nem releváns, hogy egy túlhúzott 7850 hozza e a 7950-es szintjét, mert szerintem nem sok ember használja így a 7850-et, na meg nagyon kártya függő, szóval nem hiszem, hogy ez vásárlásnál valamit is számítana.[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz GeneraL_XTX #5677 üzenetére
Nálam alulfeszelve (tehát az referencia feszültség alatti feszen), vitte az 1150/1300 MHz-et. Ha a referencia feszültséget adnám neki, biztos meglenne az 1250-1300 MHz-es GPU órajel.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #5690 üzenetére
Természetesen a referencia értékhez viszonyítva mondtam.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #5836 üzenetére
Játékokban nem jön elő ez a különbség a processzoroknál.
FHD-ban meg főleg nem.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Most komolyan... egy olyan gépben, mely 300W körül fogyaszt, már nem mindegy, hogy 30-50W-tal többet fogyaszt e óránként ?
Az EON díjszabása szerint, a legdrágább díj 50Ft/kWh. Szóval kb lepkefing az a +50W óránként.
Tovább megyek: 0.05kWh többletfogyasztást jelent, ami kb óránként 2,5Ft-ra jön ki.Oké: Ha tegyük fel napi szinten 280W és 220-230W közötti különbséget nézem, szóval különbözet ebben az esetben kb ~ 50W óránként, és minden nap ilyen terhelésen megy a gép (kizárt dolog), akkor az éves szinten 9000Ft különbséget jelent, DE! ehhez az kell, hogy meg legyen az ~50W fogyasztásbeli különbség, és minden nap 10 órát kell, hogy menjen a két eltérő felépítésű gép.
Ezt a különbséget most gyorsan egy 6970 mellett néztem meg: [link][ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Oké. Átlagot tekintve.
Én pl.: napi 6 órát használom, és így is van hogy alvó állapotba megy. Szóval számomra irreleváns, hogy most ennyivel többet fogyaszt vagy sem.(#5848) asdxv: Meg tudom érteni azt is ha valakinek ez mondjuk döntő lehet, mert tegyük fel alapórajelen használja napi 16 órában, mert ott előjön a különbség az biztos.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz zolika010 #5850 üzenetére
Ha jól számolok, akkor eon honlapja szerint
(bár azt hogy melyik besorolásba esik a lakásod, azt neked kell tudnod, de most a legmagasabb árral számolva), ha egy gép óránként 300W-ot eszik, az egy hónapban ugye
300*10*30=90,000W=90kW.
És 90kWh*50Ft~=4500Ft havonta.A tévedés jogát fenntartom!
PS4
-
mrhitoshi
veterán
A legtöbb játék inkább VGA érzékeny. Mondjuk olyan szerencsés esetben vagyok, hogy nem játszok olyan játékokkal, melyek CPU érzékenyek lennének, így a 3.8GHz-en üzemelő B55-öm is elég.
Bár ahogy nézem, lassan ideje lenne egy FX-8xxx CPU-ra beújítani.(#6126) BalaNce87: Nagyjából. Ha mondjuk egy 7870-es GPU-ban mondjuk az fenn álló Shader egységekből 3-10-20 db nem rendesen működik, akkor azokat letiltják, és adhatják is el 7850-ként. Nagy vonalakban.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz csucsbicep #6135 üzenetére
Mondjuk ha nem is egy Ivy i7 kategória, azért valami erősebb, mint egy Deneb.
Nehéz kérdés, mert mondjuk FHD-ban nem is érzem, hogy a processzor lenne kevés.
BF3 példáját nézve, a min FPS sosem esett le 35 FPS alá, GTA IV már problémásabb volt.
Másfelől meg ott van az, hogy még többet is ki lehetne hozni, ha nem is feltétlen a játékoknál.PS4
-
mrhitoshi
veterán
Na az jó jel. Akkor ezek szerint az ASIC Quality olyan 72-79% körüli érték lehet nálad, nekem is ennyi a gyári feszültség, és nekem is olyan 1150 körül fagyott ki a GPU.
Tuning szempontjából, akkor nagyobb eséllyel pályázhatsz egy jó 1200-1250 -es értékre GPU tekintetében.(#6235) kovsol
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
A GPU-z -ban. Megnyitod, és felül arra a zöld kis VGA-ra kattintasz, akkor lejön egy menü, és ott meg tudod nézni.
(#6237) Malibutomi : Igazából a magas érték sem igazán garancia arra, hogy jól megy majd a tuning, ez az érték csak azt mutatja meg, milyen "minőségű" a GPU. Szóval ha 80% feletti az érték, akkor kevesebb gyári feszültésget kap a GPU ergo, jobb lehet ! a tuning.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Malibutomi #6242 üzenetére
Az korrekt.
Amúgy jó hideg van a szobámban. 27°C-kos a GPU, alapjáraton.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
[link] Ez itt a vég utáni pillanat. 1.2V-ot kapott a GPU, de így is instabil volt, és ezen a ponton már nem elég neki a B55 3,8 GHz-en, ez tuti.
Viszont találtam egy nagyon jó 24/7-es beállítást. 1092MHz/1300MHz. 1,180V-on.
A gyári feszültsége a GPU-nak 1,138V, gondolom ez a +42mV nem árt neki, vagy próbáljam kisebb feszültségen is ?[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #6312 üzenetére
Hát gondoltam egyet...
Nekem sajnos még 1,21V-on is elhasal az 1200MHz. 1100-ig szépen megy 1,138V-on, aztán az 1150 már kicsit instabil volt 1,138V-on.
Így adtam neki egy kis +feszültséget, viszont nem akarom 1150-en járatni.
Bár az 1100MHz-et meggondolom.(#6313) kovsol: Szerintem a RAM órajel emelés sokkal jobban megdobja a teljesítményt, mint a GPU órajel emelése. Ha a 3DMark-ot nézem, akkor több pontot kapott nagyságrendileg, amikor a RAM-ot húztam.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz DroiDMester #6321 üzenetére
Nem teszteltem semmit. Szintetikus tesztek, meg szintetikus tesztek...
Meg mondjuk egy BF3 tesztre kíváncsi vagyok. Lusta vagyok, hogy össze szenvedjek egy összehasonlítást.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
válasz Majkee84 #6388 üzenetére
Ehhe. 59minimum FPS. Nem hiszem, hogy engem érdekel ilyen érték mellett az, hogy most CPU limitem van.
Más: A CCC-ben van egy olyan beállítás a Graphics Overdriva-ban, hogy teljesítmény vezérlő. Ez mit csinál ?
Illetve a Sapphire Trixx-ben, van egy olyan csúszka, aminek az a neve, hogy Board Power Li. Ez mit csinál ?
Meg azt hogy tudom megoldani, hogy csak ez a Sapphire Trixx engedi 1100MHz-ig felhúzni a GPU órajelét, de mindig bekapcsoláskor vissza áll a GPU órajel az alapra. Mit kellene beállítani, hogy megtartsa az emelt órajelet minden bekapcsoláskor ?PS4
-
mrhitoshi
veterán
Csak sikerült kitaposni a GPU-m belét. kép.
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Olyan +200/+300 pontot kapnék, ha lenne egy jobb procim. Szóval 3DMark alatt ez nem igazán lényeg.
Játékokban is megnézem majd. Viszont most csak 3DMark alatt néztem meg, hogy megy e, játékok alatt még nem, szóval lehet nem lesz stabil.Szerk.: A pluszpontot a Grafikus pontnál értem. Összesítettben jóval többet kapnék egy jobb processzorral.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
mrhitoshi
veterán
Nálam rendesen megy a fórumon linkelt bétával: 300/150-en alapjáraton.
Csináltam egy tesztet 1250/1300-on, és ezt kell mondjam, hogy brutálisan vissza fogja a proci a VGA-t.
Látszott is a teszteteken. A grafikus teszteknél simán jött a +10%, viszont a kombinált tesztnél semmit se gyorsult az egész, ergo CPU limit.
Annak viszont örülök, hogy van egy jó VGA-m, ami hozná a 8000 pontot. képPS4
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest