Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz TIT #18715 üzenetére

    >Ugyanaz a hő nagyobb területen oszlik meg,mint a radiátor,ez logikus és tapasztalat,haver érzi nem te.

    Attól hogy nagyobb területen oszlik el, akkor sem fog több hőt termelni a proci, ha nem változtatod meg a paramétereit. Akárhogy akarod ezt idekeverni, akkor sem lesz igaz.
    Nem nekem kell hinni, hanem a fizikának, meg a társainak. A már példaként felhozott Freezer 13 -ast alapul véve: egy 200W -os hűtőteljesítménnyel rendelkező hűtő nem egy 45W -ot eldisszipáló procinál fogja megmutatni, mire képes. Ha itt vársz csodára, az megint nem a hűtő hibája.

    >Ez tény,hogy alapon 50 fok a proci,nem hülyeség,a másik ne én értsek hozzá,hanem aki beteszi

    Tipikus példája annak, ha valami rosszul van összeállítva. Aki összerakja, annak illik gondolni arra is, hogy terhelve ez a szám megugrik, nyáron pedig még dobj rá 5-10°C -ot a meleg szoba miatt - hacsak nem dolgozik a szobában valami jó kis légkondi, max 24°C -al számolva. Ha van fűtős videokártya, az pedig zárt házban még rátesz egy jó adaggal...

    >és mivel 2 helyen is volt és betették nem én vok hülye! Egyiken el is ferdítették.2 féle procihűtő is lett próbálva és mind2 ilyen nagy,a 212-es meg gyenge lenne.

    Most őszintén: ha valaki ennyire idióta, hogy tönkrevág egy hűtőt, akkor mit vársz tőle? Illetve miért hiszel neki ennyire makacsul, hogy a hűtő a sz*r? Másrészt a világ legjobb hűtőjét is megveheted vagyonokért, ha az arra "hivatott" személy képtelen azt normálisan felszerelni, akkor a büdös életben nem lesz látható az eredménye, esetleg pocsékabb lesz, mint a gyári volt.
    Az asszony gépén lévő TX2 is így járt, valami barom hazavágta, aztán selejtezte, így ingyen hozzájutottam. Cirka egy hetembe került, mire sikerült annyira feljavítani, kiegyengetni, lamellákat le és felszerelni, hogy használni lehetett végre. De még így is jóval hatékonyabb, csendesebb, mint a Phenom gyári hűtője, és mint írtam, elég szépen redukálta a chipset hőmérsékletét csak az által, hogy nem fűti most már a CPU hűtő meleg levegővel.

    >Akinek ez a szakmája könnyen magyaráz,én is tudok magyarázni másnak aki nem érti.

    Nem könnyen, mert anno az iskolában meg kellett érte szenvedni... :)
    Másrészt a hűtést érintő tananyag is inkább a kompresszoros hűtésről szólt, de volt tananyag a léghűtés, illetve motorok miatt a vízhűtés is. Elektronika miatt is sikerült összetalálkozni, lásd bordák méretezése, stb.
    Nem bunkózni akarok, csak javítani azt, ami a tanultak szerint ordító hülyeség.

    >Amúgy nem az enyém úgyhogy nem érdekel,de az én gyárim jobb mint ez az tuti.

    Ha nem hőcsöves a gyári, akkor kizárt - vagy bőven 65W -os keret alatt tartózkodik a procid, aminek viszont tényleg elég a sima bordás tömb. Ismétlem: nem arról írok, hogy nem képes működni vele, hanem arról, hogy mi az ideális (hőmérsékleti értékek szempontjából)!

    >Alaplapot meg nem veszek a hűtőhöz mert az már rég megvan.

    ...erre írtam azt, hogy akkor meg a hűtőt kell körültekintően megválasztani, és gondot kell fordítani a körülményekre is (lásd: jól szellőző ház, stb).
    Te sem ugrasz fejest a balatonba a déli parton, előtte tanácsos megnézni, hogy milyen vízmélység van ott...

    [ Szerkesztve ]

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák