Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steelmanus

    addikt

    válasz TaylorXIII #18324 üzenetére

    Elvileg ha kulon lennenek akkor sem kellene letrejonnie, mert a lakasban az elosztonal - ahol a biztositekok vannak - ott egypontban vannak osszekotve a foldelesek. Gyakorlatilag ritkan szokott lenni kolonbseg ha pl az egyik konnektorba trehanyan kotik be a foldelest, vagy oxidalt a foldeleses konnektor erintkezoje. Ebben az esetben akkor alakulhat ki hurok, ha az 1 sz. konnektorba van dugva mondjuk a sz.gep, egy masikba 2 sz. konnektorba egy LCD TV, es a kettot osszekotod egy kabellel, mert atakarod kuldeni a jelet. Mibel a ket gep nem egy potencialon lesz, amelyik konnektorban jobb a foldeles kontaktja, annak a gepnek a foldelese fele (test) fog aramlani valamilyen merteku aram es a velejaro zavaro jel is.
    Ezt ugy szoktak kimerni, hogy vesznek egy 3. a hazban levo foldelestol elkulono foldelest, es ehhez kepest merik a egyenkent konnektorok foldelesi ellenallasat, van egy nagyon kicsi hibahatar az is inkabb meresi hibahatar, de a lenyeg hogy kulon-kulon merve egyforma erteknek kell lenniuk.
    Viszont esetedben ezek azonos konektorbol kapjat a feszultseget es azon az egy konnektoron keresztul csatlakoznak a foldeleshez is amelyikbe csatlakozik az eloszto, igy kulonbseg az egy elosztoba dugott cuccok kozott nem alakulhat ki, ergo hurok sem johet letre.

    De ő azt írta, hogy a számítógép és a monitor nem mehet 1 duglajról.
    Dehogynem eppen az a jo.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák