Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Peter789 #20257 üzenetére

    "de használtatok már tartósabban valami normálisabb intel konfigot?"
    Nem ez a lényeg, hanem az, hogy AMD-vel sincsenek kékhalálok.
    Nekem életem legkiszámíthatatlanabb konfigjai intelesek voltak. De nem mondom, hogy az Intel hibája. Az egyik a P200MMX. Ez volt az első Pentiumunk, előtte egy Am486-osunk volt, A típusára már nem emléxem, talán DX2 66? Mindegy, a lényeg, hogy egy hugy PcPartner alaplap volt alatta AmiBIOS-as és kitudja milyen fos chipsettel. Állandó gondok voltak a géppel, kékhalál rendszeres volt. Az Asus P5AB-ben ugyanez a proci gyönyörűen ment fagyások nélkül. Amikor AMD-re váltottam ezzel az Asus lappal és a P200 cserélve lett egy k6-2-re, akkor sem jöttek elő gondok. A gondok akkor jöttek csőstől mikor a Voodoo Banshee-t cseréltem Savage4-re. Azaz itt is csak a meghajtó programok miatt szívtam és azok miatt lehetett bizonyos szitukban kékhalál. Ha jól rémlik akkor 3 különféle drivert kellett cserélgetni attól függően, hogy mit akartunk csinálni a géppel. Ez nem az AMD sara.
    A következő kiszámíthatatlan konfig, ezt gyűlöltem... úgy ahogy volt gyűlöltem, azóta se volt még ilyen, életem leginstabilabb és legpocsékabb gépe. Valami nevenincs alaplap, valami sis chipsettel (ez utóbbival sincs gond, az alaplap gyártójával volt), s370 és valami 400 körüli celeronnal. Ez a legkiszámíthatatlanabb gép volt amit valaha is láttam. Használhatatlan, nem volt nap, hogy ne lenne minimum 2-3 resetem.
    Van egy barátom aki szintén AMD-t szokott választani. Volt egy Abit lapja, valami 939-es vagy AM2-es csoda. Isten tudja mi volt opntosan. Amd chipset és amd proci. Volt a BIOS-ban reset számláló, valami két-három évig 0-n állt a mutató. Azért ez jelent valamit. JA és a gépen volt reset gomb ;)
    Szerintem csak szar alaplapok és videókártyák vannak. Maga a proci vagy hibásan működik azaz gyárihibás, vagy stabilan. Legyen szó akár Intel akár AMD-ről. A jó alaplap és tápegység páros a lelke a gépnek.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák