- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
válasz havri1 #14900 üzenetére
Én is kávéhoz, teához, főzéshez és szódához vettem... csak mikor a 10000ft-os 6db szűrő elfogyott 2 hónap alatt, kicsit számolgattam és vettem egy nagyobb szűrőt 50eft-ért és a halaknak is van víz. Tényleg lágyítja a vizet (nálunk 28-30 kemény a víz ezt levitte 15-18-ra, főcsatornából kapjuk a vizet kezeletlenül Bicskén), de nem lesz 0-ás a víz.
Először én is csak 0-ás vizet tettem bele, de egy ideje keverem, mert a növények nem szerették a tiszta vizet (halak, garnik nem panaszkodtak, sőt szaporodtak).(#14901) mdk01
Már ahol lehet kapni! Én 4 helyen kérdeztem, volt ahol azt sem tudták mi az az RO(#14902) bringasisti
Ja igazad lenne, csak sajnos a csapvízben nem csak ásványok vannak (erre találták fel az egészségügyi határértéket ).... az élőhelyükön elvileg tiszta a víz, de ez sem igaz mert ezek tenyésztett halak gondolom boltból és általában ott sima csapvizet kapnak, már ahol én kérdezgettem.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Konkrétan nem akartam szenvedni a csapvíz szellőztetésével ma, ezért gondoltam a szűrt vizet.
Érdekes, mert pl a neonoknak semmi bajuk, meg se kottyant nekik a mai incidens.A xifo, a guppi, molly, meg az algaevő ainomary vagy mi kómázik, no meg szerencsétlen rák..
havri
-
bringasisti
őstag
válasz sepsi0 #14903 üzenetére
Tény hogy az EU s értékeket nem mindenütt tudja a csapvíz! De ne feledjük hogy a lovakat bizonyos emberek arzénos vízzel itatták hogy a szőrűk fényes legyen az eladásnál! Mégis túlélték! A vas rendkívül mérgező mégis tolják és kibírják a halak! És a leglényegesebb hogy azok a halak amiket tartunk az élőhelyükön az állatok a vizükben dagonyáznak és piszkítanak!
BENEFON DELTA--------N8
-
mdk01
addikt
válasz bringasisti #14907 üzenetére
Köszi hasznos volt.
Amúgy RO víznél a nullás víz 6,1-6,2 PH-jú(tehát savas), de ennél jobbat nem lehet csinálni. Ahogy romlik a szűrőképesség úgy növekszik a PH.
-
bringasisti
őstag
Használtam garantált minőség. Kicsit kevesebb trisót kell adni mint amit egyébként felvenne és akkor nem lehet baj. A foszforsav nem emlékszem / volt vagy 40 éve / mintha engedélyköteles lett volna, de arra emlékszem hogy nem adták ingyen és csak literes kiszerelés volt. 50 literes műanyag hordó és a kupakjáról leengedtem egy méretes csövet így csak a tiszta vízet szívta le
BENEFON DELTA--------N8
-
havri1
félisten
Hol érdemes hátteret venni? Weben rendelni, vagy bármelyik halas üzletben?
Nem képet, hanem ilyen belülre rakhatót szeretnék..műfal vagy nem tudom hogy hívják.[ Szerkesztve ]
havri
-
-
SSJmeszes
senior tag
Én is kétszer meggondolnám ezt a 3D hátterezést.. Én őszintén szólva nem is láttam még olyan 3D s hátterű akit amiben ne lett volna az említett alga, illetve a szép szőrös ecsetalga.
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
havri1
félisten
Köszi, nem lesz 3D cucc
(Bár baromira tetszenek )[ Szerkesztve ]
havri
-
buci30
addikt
Sziami harcos hal osszetehető neon halakkal?
Pl 15neon hal s 1vagy ha lesz párba a boltba akkor ketto sziami hal !?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
törölt tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy 120L akváriumom. Két hetente cserélem a víz 1/3-át. Nem nyersvizet öntök az akváriumba, hanem 24-48 óráig hagyom állni a csapvizet, mielőtt feltöltöm a medencét. Minden alkalommal opálos lesz a víz az akváriumban, ami nagyjából 5-6 óra alatt elmúlik.
Mi okozhatja ezt?[ Szerkesztve ]
-
Zsombe
senior tag
Sajnos a fekete aranyhal kinőtte az 54 literes akváriumot, ezért kerti tóba költöztettem. Így új projekt vette kezdetét, a hétvégén megújult az akvárium:
A vasfa miatt még eléggé sárgás a víz, de remélem 1-2 vízcsere után tisztulni fog a víz. A kép minőségéért elnézést kérek, elég sok minden megcsillant rajta.
Egy kis segítséget is szeretnék kérni: a növényekhez vettem co2 tablettát (szombaton raktam a vízbe kettőt, legközelebb szerdán tervezem az újabb adagolást), valamint Sera Florena-t. Ezen kívül szükséges még valamivel tápoznom őket? Vagy ez így elegendő? Nem szeretném, ha a szép anubiasok, illetve a két hátsó nagy növény tönkremenne. A világítás lehet, hogy gyenge pont, mert a tetőbe épített világításban még a gyári fénycső van, ami nem tudom mennyire bocsájt ki elegendő fényt nekik.
''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian
-
mdk01
addikt
válasz Zsombe #14921 üzenetére
Co2 tabletta felejtős sajnos, ne csináld.
Folyamatosan kell tartani egy co2 szintet, vagy ha ezt nem tudod akkor inkább hagyjad mert az ingadozástól bealgásodsz.
Anubias-t rakd lejjebb és be a sarokba különben bepontalgásodik. Olvass után milyen növényeid vannak és annak megfelelően helyezd el őket melyiknek mennyi fény kell.
Easy life profito-t szokták ajánlani, hogy az jó inkább olyat vegyél és co2 tabletta helyett jobban jársz a easy carbo-val. Másra nem hiszem hogy szükséged lesz, csak oda figyelve kell majd adagolni, főleg a profito-t, mert a túl sok táp legalább akkora bajt tud csinálni mint a hiány, ha nem nagyobbat. -
batai15
félisten
Sziasztok, az üvegről az fbs ragasztót hogyan tudom eltávolítani?
Kapargatás nem valami szép megoldás. -
batai15
félisten
Ja nekem se jön valami szépen le ...
-
buci30
addikt
Megjött az Eheim 2213 külső szűrő
Sikerült össze raknom
Az érdekelne hogy ahol a befele jön az akváriumba a víz az minden képen a víz felet kell legyen vagy nyugodtan alá tehetem mert akkor is nyomja bele csak akkor ugye csendes és nem csobog.
-
bringasisti
őstag
válasz batai15 #14924 üzenetére
Az F.BS ragasztó az ragasztó, vagyis nem lehet csak úgy lefújni a felületről. Mivel kétkomponenses térhálósodó ragasztó semmi nem oldja, korlátozottan sav és lugálló. Csak borotva pengével az üveggel majdnem párhuzamossan faragva jön le , de tökéletesen.
BENEFON DELTA--------N8
-
buci30
addikt
válasz Silentfrog #14931 üzenetére
-
buci30
addikt
válasz Silentfrog #14931 üzenetére
Még egy kérdés:
A szűrő folyamat menjen ugye 24h?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz buci30 #14934 üzenetére
Természetesen,kikapcsolás tisztításkor,vagy esetleg etetéskor , rövid időre.
2 hétig ne vegyél bele halat és célszerű egy kis hasznos bacikultúrával is megtámogatni az indulást.
Vagy veszel és beleöntöd a vízbe,vagy a szűrő belsejébe vagy egy kis akváriumvizet kérsz valahonnan,esetleg egy kis halkaját dobsz a vízbe.
Mivel van a szűrődbe/ ha azt vetted amit írtál/ biológiai szűrőanyag abba még nincsenek hasznos bacik.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz Silentfrog #14935 üzenetére
-
mdk01
addikt
Két üveglap szétválasztására ki milyen módszert ismer? Damil, penge...stb.?
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14939 üzenetére
2éve össze van ragasztva azt hiszem megkötött már. Ráadásul eléggé össze is nyomtam őket nem sok damil fér be közé, de nem tudom hogyan szokták ezt. Vmi vékony recésebb(a damilnál recésebb) vmi kellene amivel húzogatva el lehet vágni, mint ahogy a márványtáblákat szokták leválasztani.
Már gondoltam a bowden-re is de az meg vastag.[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Tegnap lett kesz az akvárium es ilyen lett ma viz tetején
Ez fészek vagy a levegő miatt?Munovenyek vannak, neon halak es egy sziami harcos.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz bringasisti #14944 üzenetére
Igen annak van ilyen akkor jól tudom.
Mit csináljak? Semmit se ugye majd szét szedi vagy szedjem szét vagy ez nem gáz a bettának ugye?A netten találhatok olyan gyönyörű Betták azokat hol lehet beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Ilyen lett az akvárium amúgy
-
buci30
addikt
válasz Silentfrog #14947 üzenetére
Rendbe
-
buci30
addikt
2 neon halam elhunyt
Az egyik a víz tetején volt nem tudom mi lehetett, a másik meg a szűrőnél.
Az látható ,hogy a szűrő csöve odaszívta és nem tudott eljönni onnan
Hát jól indulKajából azt vettem észre hogy a Betta meg a neon halak is mintha a azt a kaját ami nem merül el hanem lebeg fent a víz tetején azt nem kell nekik szerintem.
De ami rögtön elindul lefele mint a Sera Vipagran arra rámennek meg a kavicsról lent is feleszik.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest