Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • mave13

  őstag

  válasz Alusky #16 üzenetére

  "Én inkább a klasszikus akkus porszívóknak nem látom semmi értelmét, mert minden ház tele van konnektorokkal, akkor miért kell akkut pazarolni és kompromisszumot kötni szívóerőben és üzemidőben, árban egy hagyományos porszívóhoz képest."

  Én meg pont fordítva vagyok vele. Most tervezem eladományozni a hagyományos, konnektoros porszívómat, mert amióta megvan a Philips akkus kézi motyó, rá sem néztem. Van két németjuhász, megy egy macska, úhgyhogy van mit takarítani, de ezzel a cuccal 20 perc alatt megvan a 70 négyzetméter. Mintha felsöpörnék, csak sokkal sokkal jobb. Hiába kicsi a szívóerő, a forgó kefe, ami a fejeken van megdobja a teljesítményt. Amikor először használtam, akkor volt igazán szembetűnő, hogy mennyivel jobb, könnyebb, és egyszerűbb, mint a nehéz, konnektort igénylő, hagyományos porzsákos porszívóm. A kanapéból annyi dzsuvát kiszedett 10 perc alatt, hogy csak pislogtam.

  Nekem ez robotporszívó nem adja annyira, de lehet, hogy majd egyszer teszek vele egy próbát. Végülis, a lakás nem olyan marha nagy, elég minimál dizájn, nincs sok tereptárgy, nincsenek magas küszöbök, szóval ideális is lehetne. De annyira nem érzem szükségét, hogy most rohanjak érte a keresőoldalakra.

  Icewolf || kósza ||

 • mave13

  őstag

  válasz DarkByte #20 üzenetére

  Igen, az akkutól én is tartok. A Philips azért lett, mert nagyon jó áron sikerült hozzájutnom, meg azt olvastam róluk, hogy azért a szervízben cserélnek akkut bennük. Aztán nem tudom, hogy ez mennyire igaz, meg milyen ára van egy ilyen beavatkozásnak.
  Meglátjuk... jelenleg kb. 1 éves a készülék, még semmi teljesítmény csökkenést nem érzek. Egy 70 négyzetméteres lakás körbeporszívózásával 70%-ra megy le a töltöttsége, ha a kanapét meg a kis szőnyegemet is kiporszívózom, akkor 50-60% marad. Ez így szerintem nem rossz, és egy éve nem változott semmit.

  Amiben cserélhető akkupakk van, és minőségi, az ha jól emlékszem a Dyson, mintha ők reklámozták volna magukat így. Csak valahogy nem érzem indokoltnak a termékeik árát. Meg, ki tudja, hogy azokhoz elérhető-e egyáltalán csere akku, vagy csak marketing duma megy.

  Mondjuk most hirtelen megnéztem egy Philips robotporszívó árát, és hát ja... 300-400 ezer pénz azért nem kevés. Annyiért már akár jó is lehet. :)

  [ Szerkesztve ]

  Icewolf || kósza ||

 • mave13

  őstag

  válasz DarkByte #23 üzenetére

  Hát... ja. Annak én sem állnék neki.

  Megnéztem az enyémet én is (XC8045), abban ez már kultúráltan van megoldva, négy csavar, meg két pöcök, és kijön egybe.
  A pótakku ára viszont elég szép, német amazonon 105 euróért elérhető, és Ali-n sem olcsóbb. Mondjuk, ha kibírja legalább 3 évig az akku, akkor 3 évente cirka 100-110 euro belefér.

  Döglött Róka: még nem próbáltam Dyson-t, bár szemeztem azokkal is. Azért lett végül ez a Philips, mert nagyon nagy kedvezménnyel jutottam hozzá. A "rendes", RRP árának kb. a feléért. Meg, először anyuéknak szántam a porszívót, és hát a Dyson dizájnja nekik (nekem is) kicsit túl sok. :D

  Alusky: az enyémben is motoros a kefe, és tényleg felszed/kiszed minden szőrt szépen. Mondjuk, azért a kanapénak eléggé neki kell feküdni, mire relatíve szőrmentes lesz. A kutyák szőre az OK, vastag, drótszerű, de a macskaszőr, főleg az aljszőr az sokkal rosszabb. Az úgy beleragad a szövetbe, mint állat.

  Reggie0: imádom, amikor bekapcsolom apámék porzsákos, vezetékes porszívóját, és tol egy porfelhőt a pofámba... Ehhez képest a Philips ilyet még soha nem csinált, pedig nincs benne HEPA filter.

  Hogy egy kicsit ON is legyen... a robotokban is lehet házilag akkut cserélni, ha kell? Vagy, még nincs meg annyi ideje senkinek, hogy kellett volna? Gondolom ezekben kicsit komolyabb elektronika van, mint a sima porszívókban.

  Icewolf || kósza ||

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés