- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Van valakinek ACER 5102 -ese ? (TL-50-es procival)
Ha van akkor legyen szíves nekem dobni egy privátot!
Hálás köszönet!...
-
sbazsi
veterán
hogy lehet ujratelepíteni image-ből a rendszert?
-
TothMG
aktív tag
Na megjött az 5101 és teszteltük. A gép tökéletes pixelhiba mentes, ebben szerencsénk volt. A gép tetszik, de az acer annyi programot tesz fel alapból hogy az már sok, és lelassítja a gépet, úgy hogy felét letöröltük és így gyorsabb lett. A wifit teszteltük az nagyon jól működött. A kijelzőtől én egy kicsit többet vártam, az MSI-ben lévő hasonló típusú kijelző sokkal profibb. A 3 usb elég, mert nem egymás alatt vannak, hanem a gépen egymás mellett elosztva és jól használhatóak. A gépen van bluetooth kapcsoló is ami azt jelenti hogy valószínűleg bővíthető vele. TV kimenet nincs, de ez annyira nem fontos. A gép súlya pont jó, de az aku súlyát fogásra egy kicsit keveseltem, majd használatban elválik. A billentyűzet stabil, jó vele gépelni. A proci kicsit lassunak túnik, mintha inkább semptron lenne mint turion, itt lehet valami csúsztatás, de ha valaki meg tud cáfolni, vagy erősíteni azt szívesen veszem. A wifi bekapcsolt állapotát jelző fény kicsit talán erős, de a gép esztétikuma szép, és a hangja sem nagy. A levegő kifúvó nyílás bal oldalt van, így nem melegíti az egeret használó kezet ha külön egeret használok. A beépített padba viszont került egy görgető ami jó.
Hát eddig ennyit ha lesz még valami tapasztalat majd megosztom ha érdekel valakit.Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
-
orkester
őstag
A wifi ledje engem is zavar, főleg ha sötétben vagyok.
A proci szerintem nem lassú, igaz csak egy hasonlítási alapom van egy mobil Athlon 2000+, és ahhoz képest gyors.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
ChME
tag
válasz orkester #205 üzenetére
Mondjuk az Aspire laptopokat nem ismerem, de múltkor láttam egy másik TravelMate-t, sajnos pontos modellt nem tudok, de nem olyan előlapja volt, mint az enyémen. Na azon a WI-FI led az enyémhez képest olyan volt, mint valami fényszóró Nem mintha az enyém annyira halovány lenne, de nem is zavar
-
vert!g0
csendes tag
Üdv mindekinek!
Sok tesztet olvastam és itt is böngészgettem a fórumot, s arra a döntésre jutottam, hogy beruházok egy 5101AWLMi-ra. Ha minden jól megy hétfőn megyek intézni a dolgot, ha minden igaz a boltos ad hozzá egy ajándék táskát és egeret. Remélem be fog válni, majd leírom a tapasztalataim ha fogadjátok
Egy kérdésem lenne még vele kapcsolatban, hogy nekem igazán asztali gép mellé kellene szóval játékok szempontjából nem fontos kivéve talán WoW-ot futattnék rajta, hogy ezt mennyire bírja ha van valakinek tapasztalata rólla, szívesen fogadnám, előre is köszi.ACER Aspire 5101AWLMi // Asus M2N-E, AMD Athlon 64 X2 4200+ , AC Freezer 64 Pro, 2G RAM 2*1G/800 (Kingmax), Ati X300 :S (De már nem sokáig)
-
Bade
tag
sziasztok!
Kötötte már valaki össze acer notiját tv-vel?Tegnap próbálkoztam vele,de a feliratot nem akarta megjeleníteni a tv képernyőjén.(Ati-s videókártya)
Előre is köszi a segítséget! -
Scytha
tag
Sziasztok! Egy acer 1501 awlmi-t néztem ki magamnak. Az a kérdésem, hogy a acer notik mennyivel megbízhatóbbak mint a fu-si amilo-k. Csak azért mert ugyanennyiért kapnék egy kicsivel jobb fu-si-t, de azokról nem sok jót hallottam. Az acerekről pedig semmit sem tudok...mi az erőssége gyengéje, mennyire ''romlandóak'' stb. Légyszi segítsetek!
-
vfl
csendes tag
Hi!
Egy hónapja vettem/használok egy 4652LMi-t. Kifutó típus, de megvásárlásával nem kellett komoly kompromisszumokat kötnöm. Ez az első laptopom, eddig elégedett vagyok vele. Korábban asztali gépem volt, és megérte lecserélni. Netezésre, irodai munkára, képszerkesztésre, játékra használom. Adtak hozzá WinXP Pro-t, így erről is le van a gond, jó lesz ez még évekig. A Vistára meg várjon, aki akar. Tapasztalataim:
Pentium-M 1,73Ghz/játékon kívül nem használok proci igényes alkalmazásokat, megfelelő a teljesítménye.
15,0'' SXGA/maradok a hagyományos képaránynál, és 1400*1050 felbontás mellett az az egy pixelhiba, amit pont most vettem észre abszolút nem zavaró.
512Mb 533Mhz Nanya DDR2/éppen csak elég, hó végén veszek 2*1Gb-ot. Az 512-es Eladó, ha kell valakinek!!!
80Gb HDD 4200rpm/ sajnos lassú, de mérete elég. Később még cserélhető gyorsabbra.
Hitachi-LG DVD Super Multi Dual Layer/dvd-t még nem írtam vele, az írott cd-k tökéletesek. Hallottam róla vegyes tapasztalatokat is. Multibay csatlakozású, így később remélem cserélhető lesz HD vagy blue-ray meghajtóra.
Kommunikáció: 56k modem, WLAN, Gigabit LAN, Bluetooth/mind nagyon frankón működik, használom is őket rendesen.
A 6in1 kártyaolvasó szerencsére kezeli az xD kártyát, így külön pirospont! Van rajta infra, analóg és ''digitális'' VGA kimenet, S-video csatlakozó, firewire, mikrofon bemenet (van beépített mikrofon is!), 4db usb, 1xPCMCIA.
A ház anyagminősége nem egetverő, sajna ''divatos'' ezüst színű. Vigyázni kell rá. A hajlított billentyűzetet még szokni kell, főleg az í betű helyét. Elég határozottan kell püfölni.
8 cellás aksi/ netezésre 3 óra, játékra 1,5 óra. 2 óra alatt feltölt.
Video chip: Nvidia Go 6600 64Mb.
1-2 éves játékok vígan futnak rajta. Újak már lassabban. Pl: a Vietcong full beállításokkal tökéletes, NFSMW 1024*768 medium felbontással simán fut. BF2 már igényli a több ramot. Dark Messiash of M&M ennyi video és rendszer rammal már megfekteti.
3D Mark 2003: 5676 pont. Ajánlom mindenkinek a dedikált video ramot!
Ha kérdés van kérdezzetek! :)vfl
-
vfl
csendes tag
Aksi időt konkrétan nem mértem, lehet hogy egy kicsit többet is tud.
Olvastam a topicban ilyen esetekről. Megvétel után gyorsan nekiálltam tesztelni és nem volt problem. Játék közben eddig egyszer fagyott le, de az is kb 1 óra után. Nem reagált semmire, reset után minden OK volt, azóta is futnak a gamék. Szerintem egy ponton kevés volt neki az 512 ram. Játszottam már vele egyhuzamban 3 órát is.vfl
-
ftc
nagyúr
Jelenleg mennyit érhet egy Acer 4401LCi-s notebook használltan 1 év garival még?
-
sbazsi
veterán
Érdemes feltenni a ghostot, vagy teljesen jó az acer gyári progija erre a célra?
Nincs különösebb elvárásom, azt akarom, hogy most, (miután újratelepítettema rendszert) csinálok egy mentést, és később, ha bármi probléma van, akkor erről állítanám vissza.
progik telepítve, és beállítva, amit első körben gondoltam. -
Devid_81
félisten
'' A proci kicsit lassunak túnik, mintha inkább semptron lenne mint turion, itt lehet valami csúsztatás, de ha valaki meg tud cáfolni, vagy erősíteni azt szívesen veszem.''
A gyári,hozzáadott,feltelepített win-t törölted itt-ott?
Vagy raktál fel egy újjat?
Az enyém (mivel itt van mellettem egy másik noti tm4272WLMi) az 1.66 Core Duo-val szóba áll teljesítmény ügyben.
Valahol az jobb,valahol meg az AMD....
-
sbazsi
veterán
válasz liquidmoon #226 üzenetére
Ezt talán Neked kellene tudnod?!
-
TothMG
aktív tag
válasz Devid_81 #224 üzenetére
Az xp-be nem töröltem bele, csak a rengeteg számomra feleslegesen feltett procit gyomláltam, de jobb lenne egy alap xp-t feltenni rá és csak azokat a procikat amire szükségem van, de ezt a hozzáadott xp-vel nem lehet megtenni csak egy másik xp-vel, még dilemmázom rajta mit tegyek. Lehet, hogy dobok bele még 512mb ramot is. Ár-érték arányban mindenképpen jó vétel volt az már biztos.
Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
-
Devid_81
félisten
-
liquidmoon
aktív tag
Mivel 55 futó folyamatom van, gondolom lehetne ritkítani, ami valszeg sebességnövekedéssel is járna. Én szívem szerint az összes nem ismerős progit kilőném, de lehet, hogy szükséges az alap és stabil műköséshez egy notinál.
-
Devid_81
félisten
Szia,ezerbocs! nem úgy értettem hogy a winbe töröltél
A progik ritkítására gondoltam.
Sztem dobj rá egy új (másik) wint,és szedd le az acer.hu-ról a hozzá tartozó drivereket.
Először a chipset driverrel kezd a telepítést,utána restart és mehet fel a többi.
Jah és 512 rammal nagyon lightos a ketyere sajnos.
Nekem még úgy s dolgozik a vinyó amikor hozzá sem nyúlok csak a win figyel engem és semmi más progi
Én épp ma megyek ramot venni bele...
-
sbazsi
veterán
én tegnap telepítettem újra a gyári verziót. Hamar megvolt.
azóta megint ki merem kapcsolni.
Most már nem tart sokáig, amig bebootol.
közben feltettem rá egy csomó programot, és csináltam egy image lemezt.
Most már valszeg nem várok vele ennyit, ha lassulni kezd...
(1,5 éves volt az xp ) -
Devid_81
félisten
Szégyellem magam nagyon!
Ezerbocs tényleg az OFF-ért!
De már egyre több embernek van itt ilyen gépe.....
Eladnám a HYNIX 533 512mb DDR2-es ramom a acer5101AWLMi gépemből ha érdekel valakit
Úgyis olyannal vette mindenki és ráadásul kevés az 512mb...
-
Devid_81
félisten
válasz liquidmoon #240 üzenetére
még nem vettem,csak nézelődök.
2x512 lessz benne,csak más márkában. Mindeggy csak egyformák legyenek a Dual miatt
Ez a márka is jó lenne ha a környéken tudnék bele venni még egy ugyan olyat,de nincs sajna...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Aspire 5102 van valakinek? TL-50 es procival?
Dobjon egy privátot nekem akinek olyan van.
Köszönöm!...
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! Nektek is 500Mhz-n megy a ram 533 helyett everest szerint az 5101-ben? Lehet vmit csinálni, hogy fullon, azaz 533-on menjen? Mennyire melegszik a procitok full terhelés mellett? Nekem úgy 57körül. Az még normális? Mennyi a max megengedett?(ami még nem károsítja)
-
orkester
őstag
válasz liquidmoon #240 üzenetére
Te is belerakhatod. A boltot is és a szervízt is kérdeztem...''a memóriacsere nem befolyásolja a garanciát''. Ott cseréled/cserélteted ki ahol akarod.
[Szerkesztve]PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
hehehehe
tag
hali
felraktam a vistat (RC2,64bitest) a notimra(acer 5024 wlmi), de a wlant ecceruen nem birom mukodesre birni.valakinek valami tapasztalata?
amugy minden siman fut driver nelkul.semmit nem kellett telepitenem egyedul ez a gomb elol nem.teljesen halott.melyik is ennek a drivere?nem az emanager?elore is koszi -
cock
tag
Sziasztok!
Azoktól akik USANotebook-nál vettek 5101-et, kérdezném hogy adnak hozzá táskát és/vagy egeret?
Ja igen és láttam írtátok hogy ez az (egymagos) MK-36 Turion ez már X2-es foglalatba megy bele. Ez azt is jelenti hogy ebben a lapiban X2-es proci is működne, ha kicserélném?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- eBay
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Synology NAS
- CSS topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- Hófehér Toshiba 15,6",4magosIntel!4x2,2Ghz,8GB RAM,SSD,szép állapot
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 2. Acer, HP, Toshiba
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 3. Asus, Dell, HP
- Gyári új és használt magyar laptop billentyűzetek 4. : Dell, Hp, Sony
- HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító billentyűzet,8-16GB RAM,240SSD,Új akku,Új töltő,szép
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest