Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz Dyingsoul #8345 üzenetére

    Szvsz új kontrollerek, vezetkénléküli átjátszók, nagyobb felbontás, nagyobb fov nem fogja érdemben befolyásolni a VR terjedését.
    Jelenleg egy vr-ready PC + rift kombó ára 1500 EUR körül mozog. A HMD-k piacán kialakuló verseny ezen max. 150-200 eurót tud csökkenteni. Amíg tehát nem jutunk el odáig, hogy egy 4 magos 3.5GHz CPU + 1070 kategóriájú GPU + 16GB ram ára nem csökken le 5-600 EUR környékére, addig a VR nem tör ki az "early adopter" státuszból.
    Ami újdonságként hathat a piacra, az a telefon nélküli ARM-os HMD-k megjelenése, mert azzal beindulhat a most még akadozó üzleti célú VR terjedése.
    Sok cég már most is nagy lehetőségeket lát a VR-ben, de amíg egy kiállításra ki kell telepíteni egy PC-t, meg szenzorokat, aztán sorba állítani az embereket és mindenkinek adni 5 percet, hogy nézelődjön, addig az egész nem jut túl a techdemó szintjén. A gearvr és hasonló telefonos megoldások pedig egyszerűen nem érik el azt a szinvonalat, amiért megérné egy cégnek görcsölni.
    Az ARM-os HMD-k ezen változtathatnak, ha megfelelő minőségű panelekkel és lencsékkel, illetve elfogadható erejű hardverrel szállítják őket.

Új hozzászólás Aktív témák