Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebaj Fóbiás

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretnénk egy új HMD-t, ennek kiválasztásához kérném a segítségeteket.

    Van egy "szolidabb gamer" laptoppal meghajtott Vive-unk, amivel egy szép nagy, most is tervezés alatt álló épületet mutogatunk 3D-ben a tervezőnek, megbízóknak, vendégeknek, stb. A tervezőprogram file-jait Unreal Engine-be importálva hoztunk létre egy tök egyszerű, statikus modellt (semmi csillivilli, semmi extra, még textúra sincs rajta), amit 3D-ben körbeteleportálgatva lehet megbámulni, ezt is csak az UE-n belül (Play in editor).

    Két probléma merült fel a jelenlegi konfiggal: az egyik, hogy pixeles a kép, a másik meg, hogy zavaró a kábel.. Szóval így indultam felfedező útra, hogy minél jobb felbontás lehetőleg vezeték nélkül. (Utóbbiról látom valószínűleg le kell mondanunk, de ez kevésbé fontos, mint a felbontás.)

    Hirtelen utánaolvasgatva a Reverb G2-t találtam, ami a felbontása miatt nyilván eléggé megtetszett, viszont közben szembesültem azzal a szomorú ténnyel, hogy az Unreal Editor csak Rift-et és Vive-ot támogat. :-/ Ha viszont megcsinálnánk önállóan futtathatóra ezt az épület bejárást, akkor a (vélhetően) alacsony hardverigénye miatt lehet, hogy egy PC nélküli HMD teljesítménye is elegendő lenne, így talán mégis meg lehetne oldani kábel nélkül. Viszont azt nem tudom, hogy lehet-e ezeken valahogy saját 3D alkalmazást futtatni, vagy csak a hozzájuk tartozó áruházból letöltöttek működnek? Gyanítom, hogy utóbbi.. Illetve a Quest-eken kívül létezik vagy várható egyáltalán más ilyen standalone megoldás?

    Esetleg egy Vive Pro? De ez meg 2 éves és iszonyat ára van.. (Pláne ha vezetéktelenítenénk is, de legalább a lehetőség adott, csak az a horror ár...) Meg nem tudom, hogy mekkora előrelépés lenne felbontásban a sima Vive-hoz képest. Mármint a számokat látom (szemenként 1080x1200 vs. 1440x1600), de látványra nem tudom mennyit számít. Meg kompatibilis annyira a kettő, hogyha az UE támogatja a Vive-ot, akkor a Pro-t is, még ha nincs is külön kiírva?

    Nah, kb ez a szitu. :)

    Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

Új hozzászólás Aktív témák