Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    Üdv! Még csak esélylatolgatóban vagyok.
    Az egész onnan indult hogy megtudtam, és utánanéztem, hogy mi is a Pi-hole, aztán megláttam, hogy openwrt-ben is van megfelelője, majd openwrt-nek is utánanézve láttam, hogy mi is ez, és mik a lehetőségei.

    Pár kérdésem lenne, ami rendbe rak:

    Ha szolgáltatásokban megfelel egy alap router firmware (gyári), akkor nyerek-e bármit, ha Owrt-re váltok, de ugyanazok megfelelőit használom?

    Mennyire tér el két hasonló árú, célcscoportú, piaci szegmensbe szánt router owrt-je, ha eltekintünk a driverkülönbségektől? Gondolok olyanra, hogy van 2 konkurens router, hasonló helyre tervezve, hasonló tudásu de más pl wifi modullal,miegymással. Akkor owrt alatt (ha flash, cpu és RAM ugyanaz) akkor ugyanazok érhetőek el velük [pl fizikai antenna különbségektől, burok-design okozta melegedéstől, stb eltekintve], vagy esetleg lehet, hogy mivel Joe az OWRT guru nem nézte meg a kódot, csak Charlie, emiatt valami nem működik, amit ha Joe látott volna, működik.

    Tapasztalat alapján milyen féle package, milyen féle komponenst használ? Mi az ami eszi a flash-t RAM-ot, CPU-t? Milyen tevékenyégnél kell több ram, vagy miket használva lesz szűk a flash?
    Azon túl hogy van a 4MB FLASH / 32MB RAM hard limit, és 2x+ a minimum, 4x+ az ajánlott, mik azok a körülmények amikor ajánlott erősebb routert nézni -OWRT használati oldalról? Mik az ajánlott minimumok?

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák