- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz aszti75 #39954 üzenetére
igen, ott vagyok topikgazda
régen a dosdude patcher-t lehetett használni, de manapság az opencore legacy patcher van támogatva, amivel fel lehet tenni újabb macos-eket (nem lesz hibátlan)
amúgy nekem még mindig gyanús a videokártya benne
az i5-ös iMac11,2-ben nem hd 4670 volt az alapfelszereltség, hanem a hd 5670
[link][ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
A 3.06-osban 4670 volt a gyari, csak a 3.2-es i3-as es i5-os kapott 5670-et. Szoval, ez akar jo is lehet. De attol, meg siman lehet, hogy ez nem Apple kartya, csak bele lett flashelve az Apple firmware.
Erre gondoltam is korabban, azert kerdeztem, hogy fo kijelzonek irja-e (mert 3rd party flashelt kartyaknal jellemzo volt, hogy nem), es csak a fo kijelzo kapcsolodik be bootnal, amin latszanak a boot uzenetek.
-
aszti75
senior tag
Érdekes amit mondasz,mert én is találtam specifikaciot a géphez. [link]
Itt a 3.2-es procihoz irjak az általad linkelt HD5670-et.
A 3.6-oshoz meg a HD 4670-et.
dosdud pachert próbáltam eddig,de ott valami nem kóser. Be sem bootol az USB-rol inditolemezkent,míg a Sierra onnan be adja telepítésére. -
Czo
őstag
Kozbe, ez igy erdekes. Ha tenyleg 3.6, akkor a GPU nem stimmel. Felteve, hogy a GPU lett cserelve, es nem a CPU. Ha viszont a GPU lett cserelve, akkor meg mindig kerdes, hogy ez egy 3rd party MXM kartya Apple Firmwarewal, vagy a 11,2 -be valo 4670, vagy, ami baj lehet, ha ez a 10,1-be valo 4670. Az meg C2D, ott lehet mas a firmware.
Szet kell szedni, meg kell nezni a part numbereket. De akkor ujra arra tippelek, amire legeloszor, megpedig a VGA patkolt.
-
Czo
őstag
válasz aszti75 #39962 üzenetére
Mert csak a 3.06-os verziot adta a gyengebb gpu-val ha jol emlekszem. Az i5-hoz mar az 5670 jart. De ha kikapod a GPU-t es megnezzuk a part numbert, arra szerintem mar fogunk tudni googlezni.
mi a gep sorozatszama? Az utolso 4 karakter meghatarozza a modellt, MrMac meg mintha osszeszedte volna (es folyamatosan updatelte volna) ezt a tablazatot, amiben ez lathato. -
aszti75
senior tag
-
Czo
őstag
válasz titi12 #39967 üzenetére
Define mar akinel Amig nincs betoltve a kernel, szerinted ki/mi fog fsckzni?
Az o gepen read only mountolodik a rendszerparticio, majd a kernel betoltese utan, ha nem volt clean umount, akkor jon az fsck. Majd ezekutan jon a read-write remount es folytatodik a boot.
A verbose bootot pedig ugye, nem latja, mert a GPU driver aktivalasaig sotet a monitor.a. Nezd meg a felvett videot.
-
aszti75
senior tag
válasz titi12 #39968 üzenetére
Verbose boot volt. Mint ahogy Czo forumtars irja,valoban nem lehetett latni semmit. Csak leallitasnal futott le. Mar kresgelek bele hozza valo gpu-t. Nem igazan bizom benne,hogy talalok is. Ha meg igen,amennyiert adjak,annyiert komplett gepet veszek hasznaltan. Nem akarom kukazni.
Amit latsz zsizsegest az tukrozodes a monitorro. Igy is le kellett huzzam a redonyt,kulonben semmit nem lattal volna csak a tukorkepem. Az meg nem fontos[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
válasz titi12 #39971 üzenetére
Safe boot is volt, de semi.Most asszony hoz Displayport to HDMI átalakítot,hátha külső megjelenítőn be jön az inditás kezelő,aminek ay option gomb lenyomásakor be kéne jöjjön.
Annyira nem értek hozzá,hogy system logot értelmezzem,de ha te gondolod itt meg találod.
[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
válasz titi12 #39973 üzenetére
Én probálkoztam telepítéssel tlc által linkelt opencore legacy patcher-el,de kudarcba fulladt Nem indít USB-ről telepítést.Már teljesen töröltem egyszer a HD-t és újra telepítettem.Nem tudom,hogy az befolyásolja-e a telepítés végkimenetelét,ha úgy telepítek,hogy USB gépre dug és onnan indítom el a telepítést.
-
aszti75
senior tag
válasz titi12 #39977 üzenetére
Ugy csinaltam. USB-rol inditottam a telepitest,majd toroltem a Machintos HD-t.Aztan arra telepitettem a High Sierrat. Viszont az EFI mappajaban(uj telepites,Machintos HD)a kextek kozott nem latok az ATI Radeon HD 4670-re utalo kextet. Csak a Hackintosbol ismert Lilu kext van,ami ha jol emlekszem felel a videokartyaert.
Elnezest,ha hulyeseget irok,de regen foglalkoztam mar ilyennel es annyira nem is ertek hozza[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz aszti75 #39985 üzenetére
De miert raktad fel a Clovert? Marmint, a hacklihoz valo bootloaderrel, milyen celt akartal megoldani?
Ezek a kextek, amiket screenshotoltal, ezek hol vannak? Ezek nem gyariak. A Clovert valami telepitovel raktad fel? Nem az hanyta fel ezeket a hulyesegeket?
Mondanam, hogy csinalj egy szuz, 10.13 telepitot USB-re (tehat gyarit, nem hackintoshra valot), majd torolj le mindent, minden particiot mikozben a telepitorol bootolsz, es ugy huzd ujra. Remelhetoleg, sehol nem lesz szukseg arra, hogy lasd a bootscreent.
Szerk: De, szerintem, elotte szedd szet a gepet, szedd ki a GPU-t, fotozd le es nezzuk meg, hogy milyen.
Szerk2: add inkabb vissza annak aki odaadta ezt a hulladekot
[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
"Szerk2: add inkabb vissza annak aki odaadta ezt a hulladekot"
Bár csak ilyen egyszerű lenne.Pénztártol valo távozás után.......
Éni is elhajtanám a vevőt a helyébe Én vagyok a hibás,mert nem voltam eléggé körültekintő.A Clovert azért tettem fel,hogy megnézzem,mit tartalmaz az EFI mappa.Rendes Apple-től letöltött USB-s telepítőm van.Nem hinném,hogy a Clover tette fel,de erről érdemben tlac forumtárs tudna többet mondani.Lényeg,hogy eredeti High Sierra van a gépen,eredeti telepítő dmg-vel.
Törlöm most az egész HD-t és formázom,aztán újra telepítem. -
aszti75
senior tag
Elsosorban az,hogy tudja pendrive-rol bootolni,telepiteni.
Az a celom,hogy fel tudjam tenni legalabb a Mojave-t,mert szeretnem meg hasznalni a gepet es a High Sierra nem tamogatott mar.A google chrome meg mar most b*szogat,hogy tegyek fel legalabb 10.15-ot,hogy legyen tamogatas.
Nem akarok szivni,mint a MacBook 2006-osal,hogy kismillio bongeszot ki kellett probaljak,mire eggyel tudtam bongeszni.
Ugy,ahogy[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Jelenleg az,hogy csak az emlitett pacher-tudom futtatni USB-rol,de ugye ismered a hibat,nincs option gombra telepites. Akkor hogy tudnek telepiteni? Mivel csak mezei felhasznalo vagyok csak az interneten talaltakra hagyatkozom es ott nincs olyan telepitesi mod(vagy en nem talaltam)hogy helybol tudsz nem tamogatott OS-t feltenni. Tehat a High Sierra alol nem tudsz nem tamogatott telepitest inditani az en tapasztalatommal.
Csak remenyt ad az ujra telepites,hogy hatha valami mokolas van tenyleg es az ujratelepites utan mukodik majd az option gombos telepites
[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Szerintem sehogy,de a remenyhal esete…
Ja,es hat ugye titi 12 tanacsa. En jo szivvel fogadok el tanacsot olyantol,aki jobban ert hozza,mint en.
Persze tudomasul vettem azt is,amit Te mondtal es igazad van,de tudat alatt meg nem fogadtam el es addig probalkozom. Aztan,majd feladom,ha mar tenyleg semmi nem segit es elfogadom,hogy ez van.[ Szerkesztve ]
-
aszti75
senior tag
Na,kérem...
Szét szedtem,de bár ne tettem volna
Mikor láttam,hogy az LCD kijelzőt csak 2 csavar fogja a 8 helyett,már fel ment a pumpa. Magát a kártyát már ki sem vettem. Össze raktam,és a továbbiakban nem is foglalkozom vele. Ma jönnek érte,mert eladtam. A vevőt tájékoztattam a helyzetről.Alkatrésznek meg veszi. Még így is keresek rajta,szóval nem bukta. Ami veszteség az az idő,meg pár kw óra.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a türelmet.
A legközelebbi alkalommal,ha iMac-et vásárolok,körültekintőbben járok el.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest