- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
őstag
válasz bence1885 #69900 üzenetére
Talán a shakerekre igaz leginkább, hogy nincs egy mindentvivő beállítás. Függ a shakerek méretétől-sávszélességétől, felszerelés módjától, helyétől és egyéni preferenciától. Simhubbal vegyél fel a kedvenc szimulátoroddal, egy menetet, amiben van megcsúszás, blokkolás, rázókő, stb. Aztán replay visszajátszás alatt állíthathatod az egyes effekteket, mindíg csak egyesével és ha kész van akkor be lehet kapcsolni az összes olyat amire szükséged van.
Nekem így van beállítva:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_64592-64592.html -
Marci112233
addikt
válasz Bandit21 #69898 üzenetére
Hogy úgy mondjam mint T300-as tulaj, és nem hardcore játszó ember mondom azt hogy az alá is állvány az optimális, mert az asztal tartója egy gyenge pont, de nagyon. Sose téptem agyon, mert szinte mindig el is mozdult vele az asztalon mégis el kezdett repedni. Így a Next Level Racing Wheel Stand 2.0 beszerzését abszolút nem bántam meg. nem olcsó az biztos, de nekem megérte mert a szék beakasztó is nagyon jó rajta, nem beszélve hogy ugyan egyben van súlya, de könnyen egy emberes összecsukni és félrerakni a cuccot. na meg én még az alap T3PA-GT pedáltól is eltoltam néha magam úgy hogy nem is volt bent a fékmod.
Előtte lévő T150-essl sose volt baj az asztal lefogatóval, de az ugye fele annyi erővel bír csak.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Bandit21
addikt
válasz Marci112233 #69903 üzenetére
Nekünk t248 volt egy évig (részben átfedésben a CSL dd-vel) és ott fél év után a bázis belsejében az anya konkrétan meg ette a nagy rögzítő csavar menetét (gariba amúgy küldtek újat).
Azért nem mondtam a standot a T300 hoz mert az mint még talán olcsó megoldás merült fel.
De valóban, gyakorlatilag ha komolyabban foglalkozik ezzel valaki, egy gurulós szék és egy wheel stand szek akasztóval a legjobb kiindulás.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
bence1885
tag
kzolee216, JulesTS: Köszönöm. Én harmad ilyen erősségen használom mint Jules, konkrétan a Gear Shift 20%. Az esti profilon még lejjebb vettem.
Azt hozzá kell tegyem az asszony eléggé vájt fülü minden hangra felfigyel amit én észre sem veszek. -
Laby
őstag
válasz q13579 #69897 üzenetére
“Első körben a használt g920-asokat nézegettem, baráti áron 60 körül már jókat találni. Aztán láttam, hogy T300-asok sem sokkal többért mennek, ki lehet fogni 80-100 körül már nagyon korrekteket és ez jobbnak tűnik, mint a Logi kicsit alacsonyabb áron.
DE! Aztán láttam, hogy vannak már Fanatec alap szettek (CSL DD Bundle 5nm) is ilyen 180-200 körül kiváló állapotban.”
Imádom, ennél jobban nem jellemzi semmi a csoportunkat…
Ezt a mondatot folytatni kéne lépésenként egy Simucube Ultimate szettig és az összefoglaló első mondatába berakni.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
veterán
Gyerekek CSL 5nm bundle valami alap perrccel vagy Moza 5nm bundle?
Kb talan 20-30e dragabb a fana. -
Bandit21
addikt
Én az árakat nem értem.
Az alap Fana 399+40 eur posta,175 ezerből itt van.
Azt írod -20-30 ezer a Moza.
145-155 körül hol adnak R5 szettet?Amúgy az alap Moza lite pedál kit-el sem tud lc-t, és mindig 5 nm lesz.
A nem Lite moza pedal mar lc-s es komolyabb mint a CSL Lc de drágább is 10% al 80 VS 88 kb, de nincs kuplung.Az alap Moza perec szebb szerintem de csak 28 cm.
A p1v2 is jó kormány és 30 cm. De lite QR el jön.
A Moza alap kormányhoz van GT add on kb 20 ezer körül. Igaz az szerelés minden perec cserélhez.
Fana vonalon ott a McLaren ami meg 80 ezer. De nincs szerelés hanem perec fel perec le. De ahhoz is kell fém QR.
A Meki ára egy fém QR el 100-105 ezer meg már majdnem ott van ahol a Moza KS 125 ezer.
De a Moza KS meg majdnem annyi mint a Simagic GT-Neo.Sosincs vége.
-
PapírVilla
tag
-
tome0001
Topikgazda
Hello fórumtársak,
Régebben beszéltük Gala-val és Zsozsa-val hogy kéne csinálni egy képgalériát, ahová a cockpitekről, építésekről, bármilyen szimulátoros projectekről fel lehetne pakolni a tartalmakat.
Én ezt el is indítom, aki szeretné, töltse fel ebbe a Google Drive mappába a képeit
Jó lehet ezekből tanulni, ötletet csenni, mehet a baráti "f***méregetés" kinek milyen a szettje.
Lehet feltenni régebbi képeket is, ki mivel indult és hová jutott az évek alatt.Az alábbi minimális szabályrendszer alapján töltsétek fel a képeket légyszi:
- A prohardveres felhasználóneveddel hozz létre egy mappát, és abba pakold a képeket.
Szerintem rendszerezni annyira nem érdemes, habár a mappádon belül azt csinálsz amit szeretnél igazából (de javaslom, hogy a kép nevében legyen benne a dátum)
- A tartalom inkább kép legyen, mint videó, mert 10GB helyet tudok erre biztosítani a drive-omban.
- Személyenként max 20-30 kép szerintem maximálisan elegendő
- Kérném, hogy más képeit ne töröljük ki, más mappáját csak nézegessük, ne nyúljunk bele.Bárkinek van ötlete, hogy lehetne ezt jobban megcsinálni informatikai szempontból, kérem jelezze itt, vagy nekem privát üzenetben.
A topic összefoglaló legelején megtalálható a link.
Én már fel is dobtam az enyémeket, de majd keresek régebbi képeket is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bandit21 #69913 üzenetére
En azt tudom hogy sosincs vege es a hatar a csillagos eg
Netton vagyok.
Moza 164e lenne nekem.Fana most ad a bazisbol 150neurot ha veszel hozza pedalt es perecet.
Magyarul a 5nm.bazis+ a csl 320 kormany hubbal+ qr2 lite kormany oldali, es a CSL pedal loadcellel 230e szerintem az kuva jo. Egy tap es 8nm, rendes pereccel .
Most nekem ennyi kedvezmenyt ad erre a pakkra. Mert a kormany is minusz 100 , base 150, pedal 18, es ez nettoban. 580 euro kompletto. -
Bandit21
addikt
Jaaa bocs az alap perec nekem a P1v2 volt.
Nemrég írta Noblem hogy 310 körül már össze lehet rakni egy R9 Moza-t is de ott szeritem az alap perec nem "illik" a képbe KS-el meg inkább 380 és az azért jelentős különbség (mondjuk ez br. ár.)Ahogy beszéljük, most is többen, a világ összes pénzét bele lehet ebbe tenni.
Két éve még dfgt volt asztalra szerelve nálunk is.
Most meg 2 Atesz -en két alsó közép fana szett ül, és a gépekkel monitorokkal még nem is mentem utána.
Szeritem a legkönnyebb ha nagyjából be tudod lőni mit akarsz (DIY táppal 8 nm / vagy elég az 5 ) aztán egy keret összeg és majd az irányba rak.
Az se mindegy mire rakod, egy jobb rig is lehet üléssel simán 200+ de használtan össze lehet hozni 100 alatt is.
Utána jön majd a milyen játék milyen gépen milyen monitoron.
A végére ez a dd szett lesz lehet a legkisebb tétel.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz q13579 #69919 üzenetére
Igen vat (áfa) incl. a Fana webshopban minden ár ráadásul - ahogy ezt már korábban beszéltük - jó fejek (vagy hülyék ) és ha nagyobb is az áfa ahová szállít mint a német akkor visszafelé számolja (kevesebb jut neki) nem pedig rá.
-
noblem1983
senior tag
válasz PapírVilla #69914 üzenetére
A CS V2P az teljesen rendben van, nem hallok kattogást. Jó lenne még egy KS is
Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, PSN: noblem1983_2
-
PapírVilla
tag
válasz noblem1983 #69929 üzenetére
Gondoltam. Az ES az ilyen.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz PapírVilla #69930 üzenetére
Azért így is elég jó értéket kínál az ES, ugyanaz a fém QR van rajta mint a többin (ami külön kb 20k), alumíniumból van, a gyári perec varrott bőr borítással rendelkezik, van hozzá formula illetve nagyobb méretű perec is. 55 ezer forint körül egyik gyártó sem ad közel sem ennyi értéket.
-
zsozsa74
őstag
válasz tome0001 #69915 üzenetére
Na tök jó, hogy megvalósul!
Egyrészt nyilván, aki itt van, az szeret ilyen jellegű képeket nézegetni (szimes perverzitás), másrészt arra is jó lehet, hogy ötletet merítsünk másoktól.
Ezért még annyival egészíteném ki, hogyha van valami érdekes megoldás, részlet a saját rigen, azt fényképezzük ki, hogy jobban szemügyre lehessen venni! Aztán persze itt a fórumon mehet róla tovább a disputa, ha kérdés merül fel.
Így már ugye nem az lesz a kérdés, hogy kinek van ez-az, meg ki, hogy oldotta meg, hanem már célzottan tudnak menni a kérdések.
Szóval köszi tome0001-nek a megvalósítást!
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Bandit21
addikt
válasz noblem1983 #69929 üzenetére
Ott azért a 2 perec ára több, mint a kezdő szettek egésze
-
JulesTS
őstag
válasz bence1885 #69905 üzenetére
Erősítőn és shakeren is múlik, hogy milyen erősségű beállítás jó a Simhub-on belül.
Nálunk a shakerek nem zavaróak annyira, a nagyok a fotel szivacsában vannak, aránylag halkak. A szél szimulátor a hosszú gégecsövek miatt viszont tudnak huhogni, mint egy jól megtermett méh raj... -
PapírVilla
tag
válasz Fehercsoki #69931 üzenetére
Nekem nincs vele bajom. Rallyhoz és régebbi versenyautókhoz azt használom.
-
zsozsa74
őstag
Na itt a TM új DD csodája. Ps4-Ps5 komp., pc mellett. 500 euró így együtt. De ez a dizájn b.meg...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
zsozsa74
őstag
-
-Rolika-
senior tag
Srácok! Van aki használ közületek VA panelt simezésre? Barátibb árban látom őket, mint az IPS-eket. Főleg ha már 3-at kell venni
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Steve1207
veterán
válasz -Rolika- #69945 üzenetére
34-es ultrawide oled nem jobb? Már 3k-ert (ha tudsz még rajta faragni, akkor alatta) is kapni néha és panelben ugras, csak idehaza árulják 4-5k-ert. Ha meg mindegy a panel, akkor hasonló paraméterekkel VA is van 120e-ert, bár én nem rajongok a VA-ert a smearing miatt. Nekem már ez a 34-es hajlított is bitang nagynak tűnt életben Csak mint alternatíva, de ha 3 monitor akkor 3.
Biztos lesznek a jelenlegi korrektebb IPS-ek is akciozva nemsokára, mert jönnek a 240Hz-es panlekkel az új szériák. Acerből ott a népszerű budget xv272u IPS 27 170Hz 2560 usb hub, már 90e alatt akar pl és semmivel se rosszabb, mint az LG-tol ugyanez, csak az harmadával többe került mindig.
.
-
Géjza
őstag
válasz -Rolika- #69945 üzenetére
Nálam az van (Dell 34" UWQHD, 144Hz), marhára elégedett vagyok vele. Nincs ghosting vagy smearing (ACC éjjeli futamoknál sem) és a fekete az fekete. De utána kell jól olvasni (tesztek), mert van, amelyik hajlamos ezekre. IPS az hülyebiztos ilyen szempontból, csak drágább és nincs igazi feketéje.
-
-Rolika-
senior tag
Köszi mindenkinek.
Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy belevágok e, de VR után csak a 3 monitoros setup játszik.https://www.youtube.com/@Rolika82
-
zsalesz
tag
Bocsi srácok a kérdésért de itt talán előbb kapok választ a kérdésemre mint a saját topikjában. Raceroom gondom van. Belépek egy adott versenyre (mindegy, hogy offline vagy onlinre) a menü nem akar eltűnni a képernyőről. Minden működik el is tudok indulni az autóval de a menü ott marad. Volt már valakinél hasonló hiba? Esetleg tudja valaki mi lehet a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest