- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Kis esti program?
Ukraine vs Hungary LIVE Race of Nations
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-Solt-
veterán
válasz fatal` #41800 üzenetére
Nálam már egy félórás rali után is elkezdett visszavenni, hiába ment folyamatosan a venti. Persze ez nyilván sok mindentől függ, FFB, adott játék intenzitása, szoba hőmérséklet... viszont aki ebbe rendszeresen belefut, az szerintem jobb ha feljebb lép, mert hosszútávon biztos nem tesz jót a bázisnak, hogy határon ketyeg.
www.smart-bus.hu
-
-
-
mmdms
addikt
Hat ez egeszen biztos, rallyt pont ezert nem jatszok egyaltalan, logival borzalmas hanghatasok jonnek a fogaskerekekbol megallas nelkul. Kizartnak tartom h ezt evekig birja a muanyag, gyanitom ezert lesz nagy a ffb luk a logiknal, ido elott hegyesre nyaljak egymast a fogaskerekek.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
d3tox1c
senior tag
Rally-t nem is tudok kormánnyal játszani, főleg nem belső kamerával.
Bár még csak a wrc9-et próbáltam, de valami szörnyű volt.
Az F1 2021 viszont egy élmény, főleg miután egy rakás youtube videó után megtalaltam a nekem legjobban megfelelő kormány beállítást. -
Skiz
csendes tag
Nálam érdekes ez a rally/pálya történt,először dirt2-vel játszottam többet.Ugyan bármilyen hátsó kerekes ami 200++le csak nagyon óvatosan tudtam vezetni(lassan)viszont a többivel élvezetesen könnyen tudtam relatív gyorsan menni.Aztán AC és RR-al mentem sokat(+1000km megpróbáltam a Seattal top 144-ben kerülni selejtezőbe,sajnos csak ilyen 200. környéke sikerült)
Nos ezek után gyakorlatilag semmit nem tudok magabiztosan vezetni Dirt-ben,még az eredeti minit sem
Control panelban levettem ugyan a 2 "felesleges" beállítást,lehet azt használja aktívan a DR2?Majd valamikor kipróbálom gyári beállításon,amint helyrejött a kificamodott/megrándult boka(remélem nem szakadás kezd lilulni)... Doge-ra figyeltem,kocogtam vele pórázzal vagy 50métert ,egyenetlen talaj....
-
biker
nagyúr
válasz d3tox1c #41808 üzenetére
Valami nekem sem ok a rally belső kamerákkal, valami perspektíva torz. Minden más simet belsőből vezetek, rallyt nem, motorháztető
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
blountex
senior tag
Dirt 1el és a második résszel is 100-100 órát játszottam.
Belső nézetben is próbáltam (illetve VRben is), de nekem jobban adja a motorháztetős rész.
Teljesen jól irányítható és a G25 is egyben van még.
A játék abból a szempontból nagyon tetszik hogy egy apró hiba és repülsz ki a pályáról nagyon sok esetben.
Az online Time Trial pedig azért kihívás, mert egyetlen egyszer vehetsz rész az adott szakasz adott autójával.
Próbálj ne kicsúszni és egy jó eredményt elérni. Nehéz a Top 10ben benne lenni. -
biker
nagyúr
válasz d3tox1c #41812 üzenetére
a belső nézet annál inkább.
Érzésre az A oszlop dölésszöge irreálisan lapos, és a szélvédő is lapos, mintha lentről néznék fel, de közben nem ez a perspektíva, és nem a nézőpont körül fordul a kamera, fura az egész.
A bal oldal ajtó túl közel van rajzolva, mintha nem az ülésben hanem az ajtó és az ülés közt ülnék. és nem tudom oldalra trimmelni a kamerát, sehogy nem találom a jó nézetet.
amíg másokat nézek belsőből, kicsit jobb, de ahogy elindulnék vele, brrrr.RRE, ACC, AC, PC2 mindet be tudom állítani, és nyomom belsőből elég jól
-
Martinka1670
újonc
Sziasztok !
Vettem használtan egy Logitech G29 et és az lenne a kérdésem , hogy a pillangó váltókat úgy vélem nem működik . Esetleg valahogy meg tudom nézni valamilyen alkalmazásban , hogy jó-e vagy sem ? -
blountex
senior tag
válasz Martinka1670 #41814 üzenetére
Logitech szoftverén belül meg lehet nézni Pc-n
-
veterán
Sziasztok,
Van jelenleg egy GT Omega Wheel Stand állványom, illetve T300RS + T-LCM pedálszett. Jó sok időbe telt de rászántam magam a bővítésre. Rendeltem egy GT Omega ülés tartót, plusz egy GT Omega XL RS ülést, valamint egy kerékszettet.
Arra vagyok igazából kíváncsi hogy mennyire lehet jól belőni ezt a cockpitet? Tudom hogy alapból ez olyan wheel stand ami cockpitté bővíthető, de a kormánytartó magasságát be lehet úgy lőni hogy kényelmes legyen a fogása? Ár érték arányt tekintve ennél jobb megoldást nem találtam, csak azt hogy kibővítsem a jelenlegi szettem cockpitté. Főleg hogy már ugye megvolt a wheel stand. Plusz az ülés a másik dolog amin rengeteget agyaltam. Nem kis darab vagyok (105kg) viszont méretét tekintve ez a XL ülés 100% hogy jó lesz nekem, és mondhatni nem is annyira vészesen drága.iPhone 13 Pro Max
-
ForRedGlory
félisten
Ezzel most mit akarnak sugallni? Rohadjak meg ha értem. Most vagy hülye biztosan leírják, hogy használathoz szereld a kormányra (de az gondolom elég evidens...) vagy ami a kormányon van, az nem használható Podiumhoz? Az mondjuk nem tudom miért izgalmas infó, hogy külön dobozban szállítják, de hát ők tudják.
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz ForRedGlory #41819 üzenetére
Azt, hogy a műanyag csatis kormányokkal nem megy a DD mert széttépi... Vagy csak a biztonsági dongle nélkül, gyengített módban tudod majd használni.
Az meg hasznos infó, hogy külön van csomagolva, néha a futárszolgálatoknak hála, pár nap késéssel jönnek az egyszerre rendelt cuccok.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Met
nagyúr
iRacing kormány beállításról valaki rakna be képet?
Valami nem oké, néha könnyen kanyarodik, máskor tekerem nem történik semmi majd egyszer csak kanyarodik.
5 évvel ezelőtt mentem már, kormány ugyan az, pc, win szerintem nem.
Kalibrálva van a kormány, amikor a beállításkor tekergetem fordul rendesen."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
szrichie77
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy G29 kormány.
Van esetleg valami átalakító, amivel xbox-on is használható lenne? -
veterán
Sziasztok
Jelenleg egy GT Omega Wheel Standet használok, de jövő hét közepén megjön az üléstartó meg az ülés, és akkor összeáll a cockpit amit már csak a tv-nél fogok használni. Na most a gondom az lenne hogy a cockpit ahol lesz az aránylag messze van a géptől.
Kinéztem egy külső tápos usb hubot ami elvileg tökéletes lesz. TP-Link UH700
Viszont ezt hiába dugom be a gépbe, még a T300RS meg T-LCM USB kábele messze lesz így kell egy usb hosszabbító.
Szerintetek lehet abból gond hogy veszek egy 2m-es USB hosszabbítót, ebbe belemegy az usb hub aminek szintén van 1m-es usb kábele, és akkor a hubba pedig belemenne a kormány meg pedál usb kábele?
Vagy mivel külső tápos usb hubom van így nem lehet semmi gond, normálisan fog működni a kormány meg pedál is?
Van esetleg valakinek ilyen felállása hogy ilyen kormány + pedál szett van, és usb hosszabbítót meg aktív hubot használ?iPhone 13 Pro Max
-
Met
nagyúr
ARCA Menards Series
Southern National Motorsports Park
23 induló, 16.-ról kezdtem, 2. helyen végeztem"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Ps5 és Xsx lenne a cél platform!
Az volna a kérdésem , hogy létezik olyan megoldás ami minkét konzolt tudja kezelni? Igazábol a GrandTurismo7 ami miatt vennék majd kormányt,de addig szeretnék xsxen mondjuk f1-el jatszani!
Ismerősök azt ajánlották,hogy vegyek ps5-hoz kormányt és cronusmax-al(asszem igy hívják)pedig hasznaljam xboxon!
Érdekelne ,hogy ez lehetséges vagy felejstem ell !?
Üdv és köszi a válaszokat! -
veterán
Alza PrémiumCord 2m-t rendeltem. Holnap át is veszem a TP-LINK UH700 illetve egy 5m-es HDMI kábellel egyetemben. Felkészülök a cockpit összeállítására hogy minden kész legyen. Már várom hogy nyomhassam a tv-n. Majd rakok be képeket hogy milyen a GT Omega Wheel Stand kibővítve cockpitté.
Most így első blikkre a kormány dőlésére vagyok kíváncsi hogy jó lesz-e, illetve az ülésre.fatal`
Köszi itt is a segítséget! Nekem váltóm nincsen mivel az esetek nagyon nagy részében F1-el tolom, mondjuk van mellette Assetto meg Project Cars is néha.iPhone 13 Pro Max
-
veterán
AK Racing Player székem van és mióta a G29-et lecseréltem T300RS illetve T-LCM-re, vállalhatatlan ezzel a székkel a pedál kezelése. Már nagyon le kellett vennem a pedálnál az erőt, mert állandóan eltoltam magamat a székkel. Meguntam és kitámasztottam mert mögöttem az ágyam van. De utána már inkább a konyhai széket hoztam le, aztán azon nyomtam de az meg kényelmetlen. Szóval finoman szólva elég gáz volt már a helyzet.
Ezeket rendeltem meg:
- CLASSIC Rear Seat Frame
- XL RS Simulator Seat
- ART Simulator Caster WheelsElvileg szerdán hozza ki a FedEx. Mondani se kell hogy a rendelési összeg harmadát még fizethetem be áfának vámnak kezelési költségnek.
iPhone 13 Pro Max
-
fatal`
titán
válasz jozsi252 #41831 üzenetére
Én sem nagyon használom a H shiftert, képtelen vagyok megszokni szimulátorban, többnyire paddle shifter. De néha azért próbálkozom vele a H-val, mert az élmény jobb (főként rallyzom, néha ACC).
Az Alza kábelei jó minősűgek, legalábbis, ami Alza saját márkás cuccot eddig vettem nem volt gond vele.
-
GalaHU
őstag
válasz Lovro Joe #41830 üzenetére
Fanatec CSL Elite PS4 kormány, a hozzáadott rimet meg lecseréled egy Fana XBox HUB-ra, erre pattintasz egy olyan kormányt ami neked tetszik. Szépséghiba, hogy újonnan már nem kapható kormány, használtan van bőven.
Ha gazdagabb az eklézsia, akkor Fanatec Podium PS4 DD Base-re is mehet a HUB.
Ha nem sürgős akkor érdemes megvárni az új Fana Mini-DD PS kivitelét..,Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
veterán
Nekem már vagy 5 éve megvan a Wheel Stand és meg vagyok vele elégedve teljesen. Volt hogy el akartam adni és inkább komplett cockpitet venni, mindig gondolkoztam hogy lehetne hogy teljes cockpitem legyen, de végül elengedtem. Aztán most hogy újra szállítanak EU-ba mindenhova így már nem halogattam és megrendeltem a maradék dolgot hozzá.
Ha összeszámolom hogy a Wheel Stand mennyi volt, illetve most amiket vettem, nagyjából olyan 150-160 környékére jön ki a komplett cockpit. Ami szerintem nem mondható annyira rossznak.
Persze tudom.. ha valaki otthon megcsinálja és vesz egy 20k-s bontott ülést akkor sokkal olcsóbb, de nekem egy ilyen ülés az "álmom" úgymond.fatal`
Nekem még volt régebben Logi váltó ami nagyon messze van egy normális H váltótól, de már azt se szerettem használni. Főleg hogy általában forma autókkal játszok így meg végképp a pillangóváltó az egyetlen amit használok.
Már a projekt leges legelején vettem egy 3m-es kábelt de kb 10 centi kellett volna hozzá, mert így kicsit feszül. Aztán nem akarok kockáztatni és rendeltem egy hosszabbat. Alza adapter van a Blitzwolf mellett azzal teljesen meg vagyok elégedve, plusz egy Alzás monitor tartó, az is hibátlan minden szempontból. Szóval jók a saját "márkás" termékeik. Én inkább a hossztól tartok hogy 5m-en hogy fog menni a 4k.iPhone 13 Pro Max
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Egy régi Logi kormányról váltanék G29 vagy T300RS? Hobbista vagyok, nincs időm (és lehet h tehetségem) sem naponta órákat játszani, viszont a valósághű érzés lenne inkább fontos, szeretek csak úgy krúzolni mondjuk Forzában vagy TDU-ban. A G29 nagyon szép és jó lehet a fogása, de sokan dicsérik a TM kormányát is az újabb technológia miatt. Köszi előre is!
-
GalaHU
őstag
-
arty
veterán
válasz blountex #41841 üzenetére
sőt, billenttyűzet + nyilak! működik, tehát "teljesen jó hozzá" !!4444
Outrun2 ezekszerint szimulátor lehetett, mert nem a szokásos "gamepad" irányítással mentek a kabinok 30 éve se.... valamiért valami idióta az autózás érzését/élményét kormánnyal(!!!) akarta átadni. Szánalmas, idióta hipszterek, hova jut miattuk a világ... méghogy autót kormánnyal??
#41839 Crampus
kevesebb pénzből kijön egy egész jópofa, feelinges szett autózgatni (g29 kormány amihez 3 pedál jár, ehez kb 15-20k a H váltó)
ha nagyobb a büdzsé, t300 3-pedálos, alcantarás 30cm kormányos szett 143k a konzolvilág-ban. ehez a th8a (H váltó) még 50-60e ft sajna...nyilván nem "kétszer jobb" a thristmaster szett... sajna ilyen a világ
(ha alapszettekkel beéred, nincs ekkora difi: th 110k, g29 85k - neked kell tudni, hol van számodra a határ )használtan nagyobbat lehet nyújtózkodni, sokszor van bőven garancia is: [link]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
veterán
Miután megvettem a cockpithez az USB hosszabbítót illetve UH700 TP-Link hubot, rájöttem hogy kicsit elhamarkodtam a vásárlást.
Egyszerűbb lett volna ha inkább veszek egy Delock USB 3.0-s kábel A-típusú csatlakozódugóval > USB 3.0-s, Micro-B-típusú csatlakozódugóval, 3,0
kábelt amivel egyből össze tudom kötni a hubot a géppel, és akkor nem kellett volna egy plusz toldás mert ebből is van természetesen 3m-es verzió.
No sebaj, mivel aktív hub így nem valószínű hogy lesz bármi gond de 1 csatlakozással kevesebb lett volna.iPhone 13 Pro Max
-
arty
veterán
válasz blountex #41844 üzenetére
Autó irányításához kormány való, repülőgép irányításához pedig botkormány, stb. Mivel az autóban kormány, a repülőben botkormány van - ennyire egyszerű
(Ebben a tekintetben tökéletesen irreleváns, hogy szerinted melyik autósjáték mennyire valóságos ... nem akarlak megbántani (de ), szerintem a kérdés sem arra vonatkozott, hogy SZERINTED elég szimulátoros-e a forza... )
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
zsozsa74
őstag
Tegnap verseny közben a Fana DD1-emből többször is erős fémes kattanás hang jött ki, meg persze érezni is lehetett a kormányon, hogy egy pillanatra talán akad. Olyan fogaskerekes érzet volt. Aztán nem sokkal később jött a pc-ből egy usb connect/disconnect hang és a kormány megszűnt működni, félig jobbra eltekeredve úgy marad és nem reagált semmire. Újraindítás után megint jó. Egyébként ez a kattanás időnként mindentől függeltenül is előfordul. Utána gugliztam, nagyon sokan írtak hasonló esetekről, de megoldást nem igazán tudott senki. Az én kormányom még csak először csinálta ezt a "lefagyást" (nem mellékesen pont egy GTE bajnokság versenye közepette, amikor épp 2. voltam és a 27 körből már csak 7 volt vissza, hogy rohadjon ki... ) Amúgy sokan az iRacing-el hozták összefüggésbe , mert rengeteg embernél akkor történt (talán ez azért van, mert rengetegen játszák), de én pont az AMS2-t gyűrtem. A kattanó hang nem biztos, hogy összefügg azzal, hogy szétkapcsolódott a pc-vel és le is fagyizott. Valakinek hasonló? Esetleg megoldás is, ha létezik?
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
arty
veterán
válasz adrian360 #41847 üzenetére
próbáld ki és írd meg feltétlenül, h elvitt-e!
és azt is írd meg, hogy neked nagyon bejött-e az autókat ilyenformán irányítani!
és azt is, hogy nekem(!) ezekután hogyan lenne érdemes játszanom a gta-t!(nyugi, ha azt írod, hogy bejött és még a DD kormány is nagyot dobott rajta, én nem foglak hülyének nézni )
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- HP Pavilon 14-ce3012nh I5-1035G1, 8GB RAM 120GB SSD MX 130
- ASRock B365M Phantom Gaming 4 + i5 8500 + be quiet! hütő + 32 Gb G.skill 2.400 Mhz Beszámitok!
- Gigabyte NVIDIA RTX 2070 Super Gaming OC 3X 8GB GDDR6
- INNO3D Gtx 1050 2Gb
- Sony PlayStation 5 Fat Disc Edition /825GB/ (CFI-1116A) plusz Eladó PS5,PS4 lemezes játékok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest