Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Parci #87989 üzenetére

    Az angoloknal szerintem nem azert esett vissza kb. 90%-kal a napi friss fertozottek szama januar 10-hez kepest mostanra, mert otthon ultek szorgalmasan maszkban es nullara redukaltak a kontaktjaikat.

    Szubjektiv velemenyem szerint az egyetlen igazan nagy kulonbseg UK es a kontinens kozott az az oltottsag. Amig ok decemberben elkezdtek oltani, itt csak januarban indult be igazan az oltas, lassan es keves oltoanyaggal.

    Az uzleti partnereim kozott mar a 40 alatti korosztaly is megkapta hetekkel ezelott az elso AZ oltast. A lenyeg, hogy sokkal tobbet er a lakossag 30%-os oltottsaga akar 1 adaggal is, mint ha 2%-ot oltok be 2 adaggal. Az angoloknak sokkal jobb az atoltottsaga, de ugyanez igaz az amerikaiakra is. Mindketto nagyon hasonlo idopontban kezdte el az oltasokat, latszik is a statisztikakon, hogy januar 10 koruli csucsot kovetoen nem indult meg a harmadik hullam olyan meredeken, mint akar Mo-n, vagy a folyamatosan eros lezarassal operalo nemeteknel, akiknel ha lassan is, de megy felfele a fertozottek szama.

    Nalunk a varosban a hetvegen oltottak be 2500 tanart es ovodai dolgozot. Nyugodtan tolhattak volna nekik az oltoanyagot mar korabban is, amig nem nyitottak az iskolak.

    Tudom, hogy te is, meg en is es meg jo paran a fiatalabbak kozul oltatnak magukat akar az AZ-vel is, csak legyen mar oltas, hogy a szamok csokkenjenek, mert igy meg egy negyedik hullam is lesz majd.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák