Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mave13

    őstag

    válasz anorche1 #6015 üzenetére

    Nyugodtan levileheted a kutyát sétálni. Vegyél maszkot, kerüld a tömeget, vagy az embereket legalább 1-3 méterre. Ne fogj kezet, ne fogj meg olyan dolgokat, amiket más is taperász. Ha hazaérsz, először moss kezet, majd utána vedd le a maszkot, vagy vetkőzz le. Első a kézmosás.

    Ennyi. Ennél többet nem tehetsz, és nem is kell tenni. Egyelőre még nincs kijárási tilalom, a többi meg kb. józan paraszti ész. Nem attól fogsz megfertőződni, hogy egy levegőt szívsz a többiekkel. Akkor kapod el, ha azt a levegőt szívod be, amit más kifújt. Ez kb. 2-3 méterig érvényes. Utána, időjárástól függően az aeroszol elpárolog, a vírus kiszárad és megdöglik.

    emvy: maszk. Semmi több. De, ha el tudod kerülni az embereket 2-3 méterre, úgy hogy nem fújja rád a szél azt a levegőt, amit kifújnak, kitüsszentenek még az sem kell. Amikor sétáltam hazafelé rajtam is csak addig volt, amíg emberek jöttek szembe a járdán. Utána minek? Nem terjed tovább.
    Tömegközlekedésen, tömegben, zárt helyen viszont szigorúan.
    Az is probléma, hogy ez a dög 12-14 órát életben marad több felületen is. Tehát, először kézmosás, utána matatás az arcon, ha ilyesmit taperolok.

    [ Szerkesztve ]

    Icewolf || kósza ||

Új hozzászólás Aktív témák