Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz syberia #115687 üzenetére

    Így bizony. Már a kezdeteknél, amikor lehozták, hogy ez egy RNS vírus, erősen optimistának tartottam a 3éves oltási ciklust, amit a Vuhani szerkezete alapján becsültek még bőven bármilyen vakcina phase1 szintje előtt.

    A delta amúgy még csak istenes, de a jelenleg valami random makiban téli álmot alvó c.1.2-re írták nemrég, hogy sikeresen turbózta fel a saját evolúciós sebességét (gondolom megspórolt pár javítóenzimet a receptből). Deltával kapcsolatban anekdotikus tapasztalatok:
    13k-s(!) vuhani antitesttel a vele egy háztartásban lévő, 2 oltással fertőződött lányától elkapta, enyhe tüneteket produkált (a lánya is egyékbént kvázi náthás volt).

    Az persze jó hír, hogy egyikük se landolt kórházban, de ha már enyhe tüneteket tud produkálni egy variáns, a következő már esélyesen pusztít. Emiatt vallok meglehetősen eretnek tanokat a korlátozásokról: szvsz a népességnek a további védelem szempontjából muszáj lesz átesnie egy domináns törzsön. Aki átesik, az szerez nyálkahártya-immunitást és egy fontos mutánssal bővíti az antitest-portfólióját. Jobb híján ezt most vuhani cuccal kipárnázva megtehetjük, de ha most mindenkire 3x ffpX maszkot húzunk és bunkerbe vonulunk, akkor tavaszra itt lesz magyar viszonylatban kb 6-8millió ember, akinek a régesrégi alfás átesése, csak 2db oltása, "lejárt" 3. dózisa már abszolút semmi védelmet nem fog jelenteni a deltát leváltó de még esélyesen delta-utód variánssal szemben.

    #115689: át kell esni a tűzkeresztségen :)) Ki oltással, ki ivermectinnel, ki D-vitaminnal, ki korábbi fertőzéssel.

    [ Szerkesztve ]

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Új hozzászólás Aktív témák