Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Terentius #1081 üzenetére

    Tehát úgy gondolod, hogy több hivatalos fertőzött van? De ha nem az a szám a hivatalos, akkor az mitől lenne hivatalos? Az már csak nem-hivatalos lehet. :P Ha tudnál arról, hogy van egy titkos levlista titkos számokkal amit a kormánytagok egymás közt küldözgetnek és óráról órára növekszik a nyilvánosság elől eltitkolandó fertőzöttek száma akkor nyugodtabb lennél? :DDD
    Racionálisan belátható, hogy ez pont nem érdeke senkinek, aki meg akarja előzni a járványt, hiszen ha a tényeket szépítik, akkor a lakosság is hajlamos lesz alábecsülni a helyzetet és vele együtt az óvintézkedések fontosságát, ami kontraproduktív módon épp még több fertőzöttet fog szülni (ha meg eltúlozzák azzal a gazdasági szereplők bizalma inog meg). Jobb a valóságot jelenteni akkor is, ha az az, hogy a legjobb haverod a következő beteg - de legalább tudod magadról, hogy érintkeztetek és nem fogsz kimenni az utcára tovább fertőzni.
    A politikusnak pont az a kívánatos, hogy ő a koronavírust sikerrel legyőző döntéshozóként vonuljon be az állampolgárok emlékezetébe - a hazugság vagy terelés legfeljebb egy választásokra készülő államban lehetne téma, ahol egyik vagy másik párt mondjuk inkább az adó kérdést részesítené előnyben közéleti párbeszédként. De még akkor is túl kockázatos.
    Olvastam már olyan ellenérvet is, hogy a térképeken is gyanús, hogy Ausztriától keletre mennyire kevés a megbetegedés, de sajnos (szerencsére? :( ) ez nagyjából tükrözi a valóságot: ezek az országok ennyire nincsenek bekapcsolva a kontinentális vérkeringésbe. Persze lehet, hogy van aki kéthetente jár ki olaszozni, de a nemzetközi cégeknél mi már tök más, elszigeteltebb üzleti régióba (CEE) esünk, mint mondjuk nyugati szomszédunk, így az, hogy mondjuk valakinek elmaradjon a milánói üzleti utazása a legtöbb multinál nem fordulhat elő, mert az itteni alkalmazottaknak és menedzsereknek rendes ügyvitel szerint sincs semmi keresnivalója a gócpontokban, míg mondjuk egy német vagy osztrák megfelelőjénél ez teljesen hétköznapi.

Új hozzászólás Aktív témák