Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz feka007 #4061 üzenetére

    Európában jóval előbb eldőlt, hogy a szövetségesek hogy osztják azt fel, minthogy az atombombákhoz egyáltalán a szükséges mennyiségű hasadóanyag elkészült volna. Annyira meg nem voltak hülyék az amerikaiak már akkor sem, hogy egy orosz megszállás alatt álló Berlint leatomozzanak.

    Az eredeti gondolathoz: miért biztos benne bárki is, hogy Hitler bevetette volna Európában? Temérdek vegyi harcanyaguk volt a németeknek, amelyek ellen ráadásul a szövetségeseknek nem is volt ellenanyaga (mert a létezésükről sem tudtak a II. vh végéig), mégsem vetették be.

    A tengeralattjárós dolgokra: amit írtál az csak addig fordult elő, amíg meg nem hirdették a korlátlan tengeralattjáró-háborút. És csak olyan helyeken, ahol egyedül közlekedő hajókat támadtak. De ugyan ezeken a helyeken fordult elő az is, hogy az elsüllyesztett hajó legénységét teljesen meg akarták semmisíteni. Lovagias ugye?

    A konvolycsatákban viszont mindez egyenlő lett volna az öngyilkossággal. Szóval az észak atlanti térségben ez soha nem volt jellemző. Márpedig a tengeralattjáró-csaták döntő része itt zajlott.

    Az a sok alkalom maximum 10-20, ami az összes elsüllyesztett hajó igencsak elenyésző része, lényegében kimutathatatlan statisztikailag.

Új hozzászólás Aktív témák