Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Sony Xperia 1 IV - van, aki forrón szereti
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdt89
addikt
Elkezdődhetne már amerika szankcionálása is igazán. S ezt Kína szankcióitól függetlenül írom, csak megjegyzés.
-
Ricardo
félisten
Ez egy elég komoly lépés.
A cikk vége meg elég nyugtalanító
" Mindeközben nőnek a feszültségek Tajvan (másik nevén: a Kínai Köztársaság) körül, amely egymaga felel a (nyugati érdekszférába tartozó) fejlett chipgyártás jelentős részéért, és lehet, hogy ezzel párhuzamosan más kontinentális kínai márkák is szankció alá kerülnek."
-
Én Kína helyében elkezdenék egy teljesen új mobil kommunikációs platformon gondolkodni, ami semmilyen módon nem kompatibilis a mostani szabványokkal.
Lehetne benne olyan opció hogy csak kínai nyelven lehetne kommunikálni :) -
Legalább ez a nemzedék is megtudja mi az a Cocom lista, milyen a Secam/Pal megosztottság. Ennyit a globalizáció előnyeiről.
-
kbyte1024
addikt
Ha a 4G is kuka akkor maradnak a nyomógombos nagyi telok 2G-vel
Na az a durva. Frankón kivereztetik a Huawei - t.
Poco X4 GT
-
joey04
titán
Kicsit ránézhetnének a honorra is.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
-
Bidé egy homályos pillanatában (van tiszta pillanata egyáltalán?) egy utasítással leállíthatja a teljes európai online fizetést. A kínaiak mivel is tudnának nekünk keresztbe tenni? Max nem adnak ki frissítést az eus telefonokra. Mert amíg a Huaweitől veszik el a gms-t addig a zusafanok tapsikolnak. Ha az ugribugri eu-tól veszik el a gms-t, akkor meg így jártunk: kp rulez. De a kínaitól kell tartani, akinek itt nulla befolyása van. Igaz, amíg a zusa seggét nyaljuk addig talán megkapunk minden földi jóhoz hozzáférést a tulajdonos usától.
-
Ricardo
félisten
válasz
Avayasoft #12 üzenetére
Politika.
A cikk utolsó bekezdése beszédes." Mindeközben nőnek a feszültségek Tajvan (másik nevén: a Kínai Köztársaság) körül, amely egymaga felel a (nyugati érdekszférába tartozó) fejlett chipgyártás jelentős részéért, és lehet, hogy ezzel párhuzamosan más kontinentális kínai márkák is szankció alá kerülnek."
Eddig szankcionálva voltak. Nem kaptak 5G chipet, meg nem építhettek 5G hálózatot mert biztonsági kockázat. Lehet vele egyetérteni vagy nem egyetérteni, de ez logikus, és védhető álláspont.
De mi az amitől hirtelen 4G-is biztonági kockázatot jelentenek?
Ha olyan fenenagy kockázat eddig miért nem léptek? Ha meg nem az , akkor most miért akarják azt is tiltani?
Mi változott azon kívül, hogy Taiwan miatt (is) tovább romlott a kapcsolatuk?
Ez nem a Huaweiről szól.
Ez egy (egyre gyorsuló)folyamat.
2022 októberÓriási csapást mért az USA a kínai technológiai iparra
Tömeges felmondások akadályozzák a kínai félvezetőipart
Amerika minden eszközt bevet, hogy megállítsa Kína technológiai fejlődését
-
laci666
senior tag
Nincs mese 6G kell és a próbléma megoldja.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
pusszycat
nagyúr
Csúnya dolog az irigység. A huawei meg profilt vált, majd gyárt elektromos autó/bicikli/motor/repülő/dron és kb. ennyit erről.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
Aryon87
félisten
Az utolsó a helyénvaló. Erős konkurens, erős techtudás (ez meglátszik a mobilokon, Mate50Pro is igencsak ütős lett GMS mentesség és 5G hiánya ide vagy oda) és még így is talpon maradtak fél lábbal, most ki kell lőni a másikat is, hogy menjen annak a valakinek a szekere, mert elkurvultak rendesen (eddig egységes kiosztás, most már megbontották) és a kutya se veszi lassan.
Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X / Xiaomi 11Lite 5G NE // Huawei P8 Lite / LG G4
-
Nagyon helyes!
-
joey04
titán
Ahhoz képest, hogy nincs kínai telód (nekem van, meg lehet lesz is) nagyon véded őket sok topikban.
Ennek csak politikai oka lehet, akkor viszont nem is csodálom, hogy eleged van belőlem, ha az ottani politikai helyzetet véded. És tudod mit? Minden pártolójának legyen is elege belőlem.
[ Szerkesztve ]
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Akkor tulképp a rendszerrel van a probléma? Miért csak a Huawei a célpont? Ha el akarják lehetetleníteni a komcsi rezsimet, akkor bojkottálni kéne minden kínai és kínában gyártott terméket. Beleértve az iPhone -t is. Továbbá nyersanyagokat sem lenne szabad vásárolni tőlük és a kínai befektetéseket is tiltani kéne.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Gerybut
tag
Elég lehangoló egyesek mennyire 1 bitesen tudnak gondolkoni, valamint itt is mennyi USA hater van, csodálkozom, hogy az oroszok felszopása nem jött szóba....
SonyEriccson R600, T230, K310, W580, LG GS290, Samsung Monte, Omnia7, Huawei Ascend Mate, Honor 7, Mate 10 Pro, iPad Pro 2020, RedMagic 6S Pro, iPhone 13 Pro, ?
-
válasz
Avayasoft #27 üzenetére
Na és akkor mi van, ha más iparágakban is érdekelt? Most akkor a Huawei -el van a probléma, vagy a komcsi diktatúrával? Mert ha az utóbbival, akkor az nem fog bedőlni a Huawei -el szembeni szankcióktól. Ahhoz olyan gazdasági lépések kellenének, amik az USA és az egész nyugati világ (minket is beleértve) számára is nagyon fájdalmasak lennének.
[ Szerkesztve ]
-
rdt89
addikt
Az, hogy hol élek és hova költözzek semmi közöd, ezt tartsd meg magadnak, ez egy fórum ahol leírhatod mit gondolsz, ahogy ezt teszed te is, ha nem tetszik görgess tovább, és tanulj meg szöveget értelmezni. Mint írtam független a kínai szankcióval szembeni kommentem, ergo nem védtem senki, csak megjegyeztem. Mint azt se szankcionálta senki, amit a foxconn tett...
-
AsakuraDave
őstag
Ezzel a cyber kémkedéssel a legnagyobb gond hogy nincs igazi bizonyíték de ellen-bizonyíték sincs. Minden nagyhatalom kiber hidegháborúzik…
Szerintem egy nagyon érdekes videó Huawei/Peking és US viszonylatról: [link]There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
doooo
addikt
Jobb később, mint soha. Bár amíg a cég másik fele nyugodtan eléldegél bármiféle szankciók nélkül (még ha népszerűsége korántsem töretlen), ez sem fog sokat érni önmagában...
-
csibe1
addikt
válasz
AsakuraDave #30 üzenetére
Gondolom Snowden-t csak poénból kergetik az amcsik, nincs semmilyen valóságalapja annak amit mond.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
DraXoN
addikt
Hát... a nagy különbség a kommunista és a kapitalista rendszerek irányítása között, hogy az előbbi nem tagadta, hogy lehalgat és "elhalgattat".. míg a másodiknál ez hivatalosan sose létezett.
A kommunizmus "elvileg" visszaosztja segítség arányosan a népnek amit mindenkitől egyenlően beszedett. A kapitalizmus ezügyben maximum önszabályzó folyamatokkal rendelkezik (az igények alapján létrehozott "szolgáltatásokkal") minimális felülről való irányítással (inkább kevesebbel mint többel)..
De igazán egyik se működik önmagában... a szocializmus akarná a 2 rendszert előnyeit egyesíteni, de... megint csak nem működik, szintén mert "mindenki magának dolgozik".. de nagyon messzire lehetne menni ebben a témában melyikkel mi a baj (nem is folytamot tovább, bár lehet érdekes téma lenne)..
A témában meg:
Nem hiszem, hogy itt bármiféle kémkedés volt, itt inkább gazdasági indokok voltak kezdetektől a háttérben.The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
Mercel
senior tag
Jólvan a szokásos "bántsák szegény kínaiakat mocskos USA szemét EU " kommentelők megjöttek, helyükön vannak ahogy azt kell és ahogy megszoktuk őket már itt IS
Kina amúgy jó hely, esetleg el lehet költözni a világ egyik legdúrvább disztopikus rezsimjébe bátran, hiszen tuti hely és onnan is lehet gyűlölködni a szemét USA-ra meg a zEU-ra.
A szankciókról annyit, hogy két világhatalom geopolitikai és gazdasági játszmája lehet, hogy nem teljesen átlátható egy átlagember számára. (Ha főleg szeretett kormányunk médiáján és összeesküvés elméleteket gyártó fszbuk oldalakon nevelkedtek akkor lehet pláne nem..):
Egyébként érdekes kérdés, hogy miért nem a teljes kínai tech szektorra vonatkoznak a szankciók , főleg annak fényében hogy a tobbi kinai mobilceg siman elfutkos a vilagban igy es alapjaban véve nem önállóan a Huawei-el van gond hanem a mögöttük álló rezsimmel.
A másik oldala viszont hogy így látszólag egyre nehezebb lesz Tajvan -t védeni annak fényében, hogy minél több szankció annál kívánatosabb lehet a kínai rezsim számára Tajvan mint technológiai fellegvár.
De nyilván a beállítottságunkról függetlenül nem biztos, hogy okosabbak lehetünk egy szuperhatalom gazdasági és geopolitikai elemzőinél és agytrösztjeinél.
Mindenesetre a nyugatellenes fröcsögés nyugati világ széléröl - annak viszonylagos kényelméből és biztonságából kb. olyan mintha valaki a biztonságos üvegfal mögül drukkolna a hiénáknak.
Azoknak a hiénáknak akik az üvegfal túloldalán azonnal széttépnék és felfalnák.Kicsit disszonáns a demokrácia és a nyugati életszemlélet esküdt ellenségeinek drukkolni .
Marcel
-
AsakuraDave
őstag
A videóban pont benne van, hogy az NSA pont azelőtt vagy akkor "törte fel" a Huawei-t mikor elkezdett az emberkénk vádaskodni ellenük. Van bőven vaj mindkettő füle mögött abban senki ne kételkedjen. Csak kérdés ki,mit és mire használ fel. Én mindkét nagyhatalmat elítélem, de ha már mobil téma én imádtam a kis Huawei P30-as telómat most meg iPhone-nal ismerkedek.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Rosszul látod. A rezsim elnyomja, terrorban tartja a tömegeket, akiknek a nyomorát nem csak a rezsim használja ki, hanem a nyugati világ is. A mi jólétünkhöz szükség van a tömegek nyomorára. Lássuk be, sokkal jobb, ha a mi jólétünkért robotoló, elnyomott tömegek nem az orrunk előtt, hanem a világ másik felén, elzárva vannak. Külön előny, hogy a "baráti" rezsimek intézkedéseivel ellentétben, az ottani, elnyomó intézkedések nincsenek ránk közvetlen hatással. Szóval, egyáltalán nem szeretnék odaköltözni. Csak nem vagyok álszent, hogy prédikáljak a rezsim ellen, miközben élvezem számomra áldásos hatásait.
[ Szerkesztve ]
-
Mercel
senior tag
Nem értettelek bele abba a rétegbe akikre céloztam.
Mi több, bár rühellem a kínai rezsimet ,de egyáltalán nem látom szeplőtlennek a nyugati hatalmakat sem.
És még igazságod is van abban amit leírtál azt gondolom.
Az agyatlan fröcsögésekre értettem amit megfogalmaztam.Marcel
-
-
-
csibe1
addikt
válasz
AsakuraDave #35 üzenetére
Éppen azért említettem Snowden-t, mert ez is azt példázza, hogy az amcsik se szentek, hiába próbálják magukat annak beállítani.
Amúgy is minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Páran nagyon tapsolnak nekik, de ha a megélhetési költségek nagyon megemelkednek akkor nem biztos, hogy annyira tetszik majd az amcsi palagáz sokszoros áron.
A kedves, és nem is annyira korruptEU vezetés meg asszisztál nekik.
Előtte meg mutogattak, hogy jujj mennyire korrupt mindenki más." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Noukoum
veterán
Amcsik sosem mondták magukról hogy szentek.
A megélhetési költségek már megnőttek, csak éppen úgy hogy az eus infláció 10%, a magyar meg 25% árstoppal.
Az amcsi palagáz olcsóbb mint az orosz, ráadásul nem egy diktatúrát pénzel vele Európa főleg nem olyat aki éppen háborúzik Európában.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
doooo
addikt
Nem poénkodhat korrupcióval olyan, aki itthon tapsol neki és aktívan támogatja, büszkén hirdeti. Pláne ha máshol van következménye is.
Lehetetlen ép ésszel felfogni, hogy képzelheti bárki is, hogy ez bármire is feljogosítja, bárminek is hivatkozási alapot ad, bármiféle büszkeséget érezhet emiatt. -
Pedig, sztem ez erősen magyarázatra szorul. Az egyik oldal álláspontját értem, mert éltem benne. Az elvileg ellene küzdő, másik oldal hozzáállása és módszerei szorulnak némi magyarázatra. Hogyan okozza a gyűlölt rezsim bukását, ha a nyugati világ ott gyártat és nyersanyagot is onnan vásárol? Egyáltalán miért is lenne jó nekünk, ha ott kitörne a fenenagy demokrácia és többszázmillió kínai szeretne a szabad fogyasztói társadalom részévé válni?
-
-
joey04
titán
teljesen másról beszélünk. azért nem szabadott volna ott gyártatni, mert a rövidtávú haszon ára, hogy ezekhez került egy csomó tudás, pénz a nyugatról. és ez veszélyes. ezt elkúrták. nehéz innen visszafordulni, keményen meg fogjuk fizetni az árát, de le kell őket verni. ami önmagában nem nehéz dolog, mert a nyugat nélkül sehol nincsenek és nem is lesznek, csak fájdalmas áldozattal jár. és ahogy a cégek, úgy a vásárlók is őnző fajták, én is, hiszen van és lehet lesz is kínai telefonom, mert attól, hogy én egyénileg nem támogatom őket, nem lesz jobb. ezért kell a legfelsőbb szinten fellépni ellenük.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Biden-kormány új szankciói korábbi hálózati technológiák elérést is ellehetetleníthetik.
- Akció! BONTATLAN Új Iphone 14 PRO MAX 128-512GB Független 1év GARANCIA Deák Térnél AZONNAL ÁTVEHETŐ
- Gyönyörű állapotú iPhone 13 Pro 128GB eladó!!
- iPhone 11 128GB Green kártyafüggetlen hibátlan állapotú-1 hónap garancia, számla-N017
- iPhone 11 Pro 64GB Space Gray független jó állapotú-1 hónap garancia, számla-R6524-Face ID hiba
- iPhone 11 64GB Black kártyafüggetlen használt állapotú-1 hónap garancia, számla-R5452
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest