- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SH4D0W2011
őstag
válasz huby80 #22654 üzenetére
Úgy látszik ez a kényelem is egy nagyon szubjektív dolog.
Nekem addig volt problémám a GAME ONE-nal, amíg túl kicsire állítottam, akkor nyomta a fejem búbját. Féltem, hogy ha nagyobbra veszem, akkor könnyen leesik a fejemről, de stabil maradt így is, és már a kényelmével sincs gondom, sőt, talán az egyik legkényelmesebb, amit próbáltam. De az Alpha kényelmébe sem tudok belekötni, az is az. Kár, hogy csak egy fejem van. -
huby80
senior tag
válasz SH4D0W2011 #22655 üzenetére
igazábol az alpha után kényelmetlen csak. Tul keskeny a fejpárna és kemény . bár hozzáteszem szoros is ilyen újonnan a fejpánt ami idövel biztos lazul ! lehet ha nem lenne az alpha akkor simán rámondanám hogy kényelmes!
[ Szerkesztve ]
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Itt a nagy fekete péntek akciók alatt elgondolkodtam, hogy le kéne váltani a jó öreg Genius hs-g700v-met valami jobb darabra.
Mint többen előttem itt a topicban beleütköztem a következő döntési problémába: Kingston HyperX Cloud II Pro vagy HyperX Cloud Alpha-t válasszak?
Olvastam, hogy az Alpha jobb, ha van hangkártyád. Ha lenne nem is írnék ide, hanem venném az Alphát De nincs. Illetve alaplapi van: Egy Z370-es alaplapon. Ahogy nézem a legolcsóbb hangkártya a lapomhoz +12k lenne, ezért annyira abban nem gondolkozom, hogy hangkártya+Alpha.
Mi a véleményetek, elvinné az alaplapi kártya is az Alphát szépen, vagy inkább menjek biztosra a Cloud II-vel?
Köszi a segítséget!
-
huby80
senior tag
válasz Zyelor #22658 üzenetére
ugyan olyan alaplapom van csak z390 de a hangkártya része elvileg ugyan az ! Tesztelgettem alaplapival az alphat de egy xonar dx el sokkal szebben szol pedig ez belépöszintü hangkártya kb mintha két külömbözö füles lenne annyira más a xonar javára ! Bár alaplapiva se rossz mig nem hallod egy xonaral
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz Zyelor #22658 üzenetére
Akik 2-3 fejhallgató között dilemmáznak azoknak ajánlom ezt az oldalt. Itt elég jól össze lehet hasonlítani a különböző, adatbázisban szereplő termékeket (a keresőben csak a termék nevét kell megadni majd mögé írni a "vs" rövidítést és a következő termék nevét, aztán lehet is látni a különbségeket.
Pl.: Cloud II vs Alpha terén így.
Ez a linkelt oldal amúgy talán bekerülhetne a téma elejei összefoglalóba is, mert szerintem elég hasznos infókat tud adni azoknak akik bizonytalanok egyik-másik kiszemeltjük között...
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Zyelor
aktív tag
válasz Mr.Mercury #22660 üzenetére
Köszi szépen! Ez segített eldönteni! A Cloud II lesz.
-
goccer
aktív tag
Nekem ez kicsit szakszerűbb összehasonlításnak tűnik. Én abszolút nem értek hozzá, csak gondoltam osztok egy olyat ahol az alpha jön ki jobbnak.
-
SH4D0W2011
őstag
Hát, nem is tudom... Összehasonlítani a tudásukat tényleg jó, de itt csak a gyári adatokat látod. Attól, hogy mondjuk az egyiknek 3mm-rel nagyobb a drivere meg 5 Ohm-mal alacsonyabb az impedanciája, szerintem nem következik az, hogy jobban is szól, szóval a valódi tudásukra itt nem derül fény. De mondjuk specifikációkat összevetni, esetleg tartozékokat összehasonlítani valóban megfelel.
-
kalozhun100
őstag
Cloud Alpha akciós Iponon: [link].
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz goccer #22662 üzenetére
Ezen adatok nagy része az általam linkelt oldalon is fent vannak, csak a "Scroll down for more details" -re kell nyomni. Az mondjuk tény, hogy kevesebb vizuális megjelenítés van azon az oldalon, mint az általad ajánlotton, de végül is részemről csak egy javaslat volt... Illetve még annyi szólhat a versus.com mellett, hogy nem csak fejeseket hasonlít, hanem egyéb más termékek összehasonlításra is van mód.
@SH4D0W2011: Igazad van, ezek csak gyári adatok, de bármilyen oldalt is nézünk, azt gondolom a személyes tapasztalatot semmilyen összehasonlítás nem múlhatja felül. Ezek az oldalak inkább abban segítenek döntést hozni, hogy gyári adatok alapján melyik termék rendelkezik jobb/több tulajdonsággal a másikkal szemben. A végső választás aztán mindenki maga hozza meg.
@II-Adi: Nincs mit, de úgy tisztességes, ha goccer oldalát is megnézed, hiszen ott a másik nyert, szóval lehet nem lesz tőle könnyebb a döntésed.
[ Szerkesztve ]
Mercury
-
Zyelor
aktív tag
válasz Mr.Mercury #22666 üzenetére
Igen és Zizi123 Kolléga is elbizonytalanított. Egy árban van a két cucc, de ha az Alpha tényleg annyival jobb, hogy 10-ből 10-en ajánlják, akkor lehet nem éri meg nem azt venni, tekintve, hogy most 1 árban kaphatóak, 25k kb. mindkettő.
-
kalozhun100
őstag
Alphához milyen hangkártyát ajánlanátok? Néztem a Soundblaster Z-t illetve az AE5-öt.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz kalozhun100 #22668 üzenetére
Én a Z-t ajánlanám, de van bennem elfogultság, mivel nekem az hajtja a hangot a gépből és teljesen elégedett vagyok vele.
Mercury
-
CsonkaImo
addikt
válasz kalozhun100 #22668 üzenetére
Z tökéletes hozzá. AE is nyugodtan vehető ha van rá keret.
-
Zyelor
aktív tag
válasz huby80 #22675 üzenetére
Az ironikus, hogy egy Xonar DG-m van a fiókban, csak az PCI-os és nem megy a PCI-ex-es lapba (A DGX annyival másabb annál, hogy a PCI-ex-es kiadása)
És emlékszem a DG-t is anno egy olyan akció kapcsán sikerült szereznem, hogy vettem egy fejhallgatót ami halk volt, persze alaplapi kártyával próbáltam, így nem csoda... Szóval a lapkához képest biztos a DGX is előrébb lépés lesz, mondjuk vicces hogy pont van is egy csak más a csatlakozója így használni nem tudom.
Sajna DX-et már nem lehet kapni. Körbe néztem a magyar apró oldalakon is, de nem találtam Marad a DGX egyelőre.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Megkaptam Unokaöcsém karácsonyi listáját, és szerepel rajta 1 gamer fejhallgató is!
Ebben kérem a segítségeteket.
Mikrofon legyen rajta, csak játékra kell, lehetőleg legyen csilli-villi, az sem hátrány ha világít itt-ott és kényelmes legyen kisebb méretű fejre is! Olyan kellene, amihez van hangkártya is, és a mikrofon lecsatlakoztatható!
15-18 ezret szánnék rá max. -
-
nagyúr
Hello Mindenki!
Kicsit vicces sok év után visszatérni ide (főleg hogy anno a témaösszefoglaló írásában is részt vettem ) de most én szorulok segítségre:
Hű társam a Creative SB Tactic3D Rage feladta evilági küzdelmeit, és elkezdett darabjaira hullani a pánt. Helyette szeretnék egy új fülest az alábbi elvárásokkal:
- Ne villogjon ha lehet, vagy legyen kikapcsolható
- Ne legyen tekerős/csavarós mert ez is ott adta fel a küzdelmet.
- Fém pánt előny, azaz bírja hogy gyakrabban veszem fel és teszem le (állványom van hozzá!)
- Szivacs alá mindig beizzadok Szóval ez szinte mind1, a Creative legalább nem mállik máig sem.
- Circumaural legyen, fedje le a fülem, ne nyomjon.
- Kell a mikrofon természetesen!
- Szóljon legalább olyan jól, mint a Creative (ez szubjektív tudom, de olyan jól hangzik, az virtual volt)
- Konfigom a leírásban, nincs komoly hangkártya a gépben, de nem is vagyok ellene.
- A Creative USB-s volt, ez kényelmi szempontból nagyon bejött, viszont béna vagyok beállítások és hangolás terén, azaz hiába van egy fasza állítós progi hozzá, úgyse találom meg a nekem tetszőt. Magyarán mind1 hogy virtual vagy real 7.1, amelyiket jobbnak mondjátok ennyiért.
- Játékok: CS 1.6/GO - Project Cars 2 - AC - Diablo3
- Zene: Mindenféle, de tényleg
- Filmnézés/Youtube/Spotify is szokott lenni, de nem állandóan
- Keret: max 30k, de ha kevesebb, az se bajHálás köszönet a segítségért előre is!
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
CsonkaImo
addikt
válasz Tsebacsi #22680 üzenetére
Szia!
Creative H5, ha maradnál a márkánál. Vagy Cloud Alpha. Mindekettő masszív és jó minőségű fejes, bár ezek inkább félúton vannak a fül és a fül körül ülő megoldásoktól. Többség szerint kényelmesek. Hangminőségben viszont verhetetlenek az árkategóriájukban, de kellene hozzájuk egy belépőszintű hangkártya mindneképp.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz Tsebacsi #22682 üzenetére
10k körül tudom ajánlani a Creative G1-et vagy a Creative Sound Blaster Audigy FX-et. Esetleg Asus DGX, de én a Creative termékeit jobbanak tartom az Asus megoldásainál (ez csak az én véleményem). Ha szűkös a keret akkor használt piacon néznék körül. 7k körül újonnan nem nagyon vennék semmit.
-
forras2
őstag
válasz Tsebacsi #22682 üzenetére
Plusz 1 a cloud alphára! Már több mint fél éve hajtom, nekem nagyon bevált. Nagyon jó hangja van, kiemelt pontot kap nálam, hogy érezhető mélye van, kényelmes több órás használat után is, masszív darab.
Én 1 Audigy 5/RX hangkártyával hajtom, de maximálisan megvagyok elégedve a párosítással -
Jano_023
őstag
Sziasztok jó reggelt. Ps4 prohoz milyen fejest tudtok ajánlani ami hozza a térhatású hangot? Köszönöm előre is.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
tonermagus
aktív tag
II-Adi kollégához hasonlóan még mindig nem tudtam dönteni a Alpha és a Cloud2 között. Viszont valaki itt írta, hogy az Alpha részben fülre ülős. Nekem a cloud I-em nem ér hozzá a fülporcomhoz sehol. Szerintem el sem tudnám viselni, ha a fülhallgató nyomná a fülem. Tehát jól értem, hogy az Alpha az nyomja a fülporcot?
Illetve egy plusz kérdés: a Cloud Revolver is "fülön ülős"?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz forras2 #22685 üzenetére
Szia!
Köszi neked is a hsz-t! Ugyanazt a kérdést tenném fel, mint a kolléga előttem: Körülöleli a fület az Alpha vagy részben fülre ülős, mert az utóbbi nekem se jó. Bár a mérete alapján az előbbire tippelnék.
-
tonermagus
aktív tag
Egyébként egy USB-s Sound Blaster X-Fi Sorrund 5.1 (sima, nem Pro)-öt érdemes lecserélni, vagy teljesen jónak számít még?
-
nagyúr
válasz CsonkaImo #22683 üzenetére
Ezzel kapcs még1 kérdés, a G1 USB-s, 1 jackes, az Audigy pedig "rendes" hangkártya. Mivel az Alpha is csak 1 jackes, van értelme az Audigynek, vagy a G1 ugyan azt tudja kompakt méretben?!
Esetleg ezt a kérdést tegyem-e fel inkább a hangkártya topicban?
-
-
lkristóf
senior tag
válasz tonermagus #22687 üzenetére
A füled nagyságától is függhet, nekem egyáltalán nem ér hozzá a fülemhez az alpha párnája, szépen a fülem körül van.
Én is olvastam, hogy valakinek nyomja a fülét, meg, hogy a driver előtti szivacshoz hozzáér a füle, nálam az se jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
guerilla90
csendes tag
Sziasztok!
5000 Ft körül LOL-hoz milyen mikrofonos fülest ajánlanátok?
Köszi -
huby80
senior tag
válasz guerilla90 #22693 üzenetére
zalman hsp 300..
-
nagyúr
Most abba a hibába estem, hogy a Cloud Alpha-Cloud II és a Creative H5 tournament között örlődök. A Cloud II-höz nem kéne semmi mert ott az USB része is, ez előny, de többet azt mondják az Alpha hangja jobb. A H5ről is jó tesztek vannak, de ahhoz és az Alphához is kéne hangkártya elvben. A G1 nem annyira acélos/extra de pont arra jó amire kéne. A profibb kártyákat nem ismerem, nem tudom van-e értelme mikor mind a H5 mind az Alpha nem 7.1-es füles.
Ajjaj
[ Szerkesztve ]
-
viktor0911
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék(lehet off a téma)!
Vásároltam egy gaming headsettet amin 2db rca kinenet van, adtak hozzá átalakítót 3,5mm-re mert laptophoz használlom, csak 3,5 jack van rajta.
Miután bedugtam a laptopba, hang egyből volt, viszont a mikrofon nem ment, helyette a laptopba beépített mikrofont használta a gép. Egyből mentem a Hang beállításokhoz, ott Felvétel, de csak egy eszközt észlel, az alap mikrofont, nincs letiltva és elrejtve se semmi.
Ezután frissítettem az illesztőprogramokat az eszközkezelőn keresztül, majd manuálisan is. Utána a HD High Definition Audo Manager-be is megnéztem hogy nincs-e lenémítva a mikrofon, de nincs, illetve azt is hogy fejhallgatóként kezeli-e, de igen és meg is jegyzi.Segítségeteket előre is köszönöm!!!!
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Gamer fülest szeretnék vásárolni, főleg pubg-ra kellene 20-25k a keret összeg,nagy igények nincsenek lehet jack, usb. -
wassabi11
aktív tag
válasz kalozhun100 #22699 üzenetére
a sima cloud nem jó? mi a különbség a kettő között?
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs