Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • scott_free

    senior tag

    Sziasztok,

    van egy 5.1-es Abit SP50-em a számítógéphez, de ezen nem annyira jó zenét hallgatni, mert - talán a center miatt - valahogy összemossa az egészet. (Utóbbi időben azt vettem észre, hogy inkább fáraszt, mintsem pihentet a zenehallgatás rajta munka közben.)
    Szóval arra gondoltam, hogy ezt meghagynám a filmekhez/játékokhoz, csak zenehallgatáshoz meg vennék egy külön hangfalpárt.

    1. Mennyit szeretnél költeni? 35-45.000Ft
    2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? TV mellett, íróasztalon, milyen messze leszel tőle, stb. a számítógépasztalon lenne a monitor két oldalán (100-120cm a kettő között)
    3. Milyen forrással rendelkezel? TV jack vagy optikai kimenete, DAC, hangkártya, telefon, stb. van egy Asus Xonar DX hangkártyám (most arról megy az 5.1), meg van alaplapi Realtek 1220A (ha érdemes, akkor később vennék hozzá külső usb-hangkártyát)
    4. Milyen extrák kellenek? Bluetooth, távirányító, optika, stb. bluetooth nagyon jó lenne

    Zenék, amiket hallgatni szoktam: Dire Straits, Peter Gabriel, Pink Floyd, Vangelis/Oldfield/Jarre, filmzenék (Hans Zimmer, LoTR/GoT, Jóhansson), Norah Jones/Sade/Annie Lennox/stb, Max Richter, egyéb pihentető és meditációs zenék.

    Ami még fontos lenne:
    - szépen szóljon halkan is (szóval a hangerő nem lényeg, mert az Abit 50%-on van a hangfalon állítva, a windowsban meg általában 10-20% között)
    - akár egész nap is kényelmes legyen hallgatni
    - ne szedje össze a gsm-jelet (az Abit prüttyög sms-kor, néha meg anélkül is, ha az asztalon a telefonom)
    - ne legyen alap búgása (az Abit-nak van egy pici, ezért éjszakára ki is szoktam kapcsolni)

    Eredetileg az Edifier R1280DB/R1700BT-t néztem, de aztán olvastam itt a topikban, hogy akár aktív stúdió monitort is találok már ennyiért.
    Ilyeneket láttam eddig:
    - Tascam VL-S3BT
    - Presonus Eris 3.5BT
    - Samson MediaOne BT3
    - Alesis Elevate 5 MKII (ebben sajnos nincs bluetooth)

    A lényeg, hogy csak zenehallgatáshoz kellene.

    Ti mit javasolnátok?

Új hozzászólás Aktív témák