Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lyzzard

    aktív tag

    Sziasztok,

    Bevezető-
    Volna egy többrétű problémám, amire megoldást keresek.
    Adott egy HK 3390 erősítő, aminek egyik kimenetén egy Orion HS280 pár van, de gondoltam, hogy az íróasztalomra is szeretnék egy hangfalpárt, kicsit, olcsót, régit, hogy halkan ugyan, de használjam.

    Tárgyalás-
    Sikerült is találnom egy Orion HS9 Mambo párost, ami méretben pont megfelelő, éppenséggel hibás az egyik fele, amiről sem én, sem az eladó nem tudott. A hibajelenség leginkább akkor lép fel, amikor (nem magas hangerőn), de basszusnak kellene szólnia, és olyan, mint ha a magas hangszóró kiakadna ettől. "Arcra" fektetve a dobozt pedig kattog. ITT próbáltam felvenni a jelenséget, szándékosan basszusigényes megszólaltatással, amit fejhallgatóval érdemes hallgatni, csökkentett basszussal, hogy hallani lehessen a hibát (9-15mp recsegés, illetve a kattogás a videó utolsó negyedében).

    A kérdés-
    Ez vajon mi lehet, és ha hangszóróhiba, akkor milyen típust érdemes belerakni, mert a mély típusa egyértelmű, de a magasét sehol sem találtam meg, pedig egy ideje kutatom a netet.

    Minden konstruktív segítséget előre is köszönök, sajnálom, ha esetleg nem ez a legmegfelelőbb topik erre, de mindenképp ez a legaktívabb, az meg, hogy a HK ehhez overkill, tudom, de nem is szobahangosításra kívánom használni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák