Hirdetés

ViewSonic blog: Android 2.2 frissítés ViewPad 10-re

A ViewSonic ViewPad 10-es modellje egy igen érdekes képviselője a tablet világnak. Köszönheti ezt annak, hogy kettős operációs rendszer van rajta, mégpedig Windows 7 és Android. Ez utóbbiból bizony a ma már igen réginek és elavultnak számító 1.6-os rendszer futott a készüléken. Ennek viszont most vége, a gyártó ugyanis kiadta a 2.2-es verziót, így egyből több lépcsőt ugorhatunk a frissítéssel. Bár ez nem a legeslegújabb verzió, azért a Froyo rendszer is számos újítást hoz a készülék számára. Akik már rendelkeznek ViewPad 10-es készülékkel, azok számára jó hír, hogy a Premium Trading Company ingyen elvégzi a frissítést mindenkinek, aki ezt inkább szakemberre bíznák.

Egyrészt az alaposan optimalizált rendszernek köszönhetően a működés gyorsabb, a tableteknél főleg fontos internetezési élmény pedig egy fontos elemmel bővült, ugyanis natív Flash támogatást is kapunk. A Google szolgáltatások mindegyike frissült és ezek immár önállóan is naprakészen tarthatók a Marketen keresztül. Önmagában a verzió ugrás számos program telepítése előtt nyitotta meg a kaput, mivel a legtöbb szoftver 2.1 vagy az utáni rendszeren fut. Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy az alkalmazások immár memóriakártyára is telepíthetők, továbbá új, jobban kezelhető virtuális billentyűzet is jár. A pontos újdonságok elolvashatók Android fejlődéstörténet című cikkünkben.

Maga a ViewPad 10 egyébként nem csak szoftveresen, hanem hardveresen is eléggé eltér a többi tablettől. A központi egység egy Intel Atom processzor, ami 1,66 GHz-en ketyeg, a belső tárhely alapesetben 2 GB, továbbá 2.1-es Bluetooth, b/g/n szabványú WiFi és 1,3 megapixeles kamera is található benne. Többféle kiépítésben is létezik, így kérhetjük Windows 7 Home Premium rendszerrel, melyhez 16 GB-os SSD is jár vagy akár Windows 7 Professional változattal is, itt már 32 GB a flash alapú tároló mérete.

Rusi

Azóta történt