Változás a Magyar Telekom vezetésében

A Magyar Telekom Igazgatósága kinevezte Papp Istvánt a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesévé, és megbízta az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetésével. Papp István a kinevezéssel párhuzamosan a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának tagjává válik. Az üzletág eddigi vezetője, Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettes a Magyar Telekom Igazgatóságának jóváhagyásával, közös megegyezéssel 2007. október 15-ével távozik vezérigazgató-helyettesi pozíciójából.

A Magyar Telekom köszönetét fejezi ki Tankó Zoltánnak eredményes munkájáért, amellyel 1996 óta hozzájárult a vállalat fejlődéséhez. Lemondásával kapcsolatban Tankó Zoltán elmondta: Nagyon érdekes és tanulságos időszak volt a Magyar Telekom üzleti ügyfeleinek kiszolgálásával eltelt 11 év. Hagyományos telefonszolgáltatóból az ország legversenyképesebb informatikai és távközlési rendszerintegrációs cégét hoztuk létre ez idő alatt. Úgy gondolom, itt az ideje, hogy más területen hasznosítsam tapasztalataimat. Köszönöm a munkatársaimnak, kollégáimnak, hogy támogattak munkámban.

Papp István 35 éves, közgazdász végzettséggel és azírországi Warnborough University MBA diplomájával rendelkezik. Szakmai pályafutását az Integra Kft-nél kezdte. 1996-tól az Anixter Distribution Magyarország munkatársaként dolgozott kereskedelmi vezetőként, majd regionális értékesítési vezetőként. 1999-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarország Kft.-hez. Az elmúlt 8 évben számos vezetői posztot töltött be a vállalatnál, irányította a nagyvállalati, szolgáltatói, kormányzati, kis- és középvállalati, valamint partnerkapcsolati üzletágak tevékenységét. 2005 augusztusától a nyolc országot (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Magyarország,) átfogó régió vezetésével bízták meg, azóta a Cisco Systems Adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt.

Azóta történt

Hirdetés