Új vezér a T-Mobile élén

A mai naptól Winkler János tölti be a T-Mobile Magyarország Rt. vezérigazgatói tisztségét – erről döntött a mobilcég igazgatósága, amely a várakozásoknak megfelelően elfogadta a Javadalmazási Bizottságnak a vezérigazgató személyére december közepén tett javaslatát. Winkler elődje, Sugár András a Westel 1993-as megalakulása óta irányította a vállalatot, majd szeptemberben közös megegyezéssel távozott a T-Mobile Magyarország éléről. Azóta átmenetileg Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, valamint a T-Mobile Magyarország igazgatóságának elnöke irányította a mobilszolgáltatót. Winkler tisztsége a T-Mobile és a Magyar Telekom egybeolvadásának cégbírósági bejegyzését követően átalakul, a frissen kinevezett vezér azt követően a Magyar Telekom Mobil Szolgáltatások Üzletágának vezetője, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese lesz.

"A 2006-os év egyik legfontosabb feladata a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülése" – mondta a sajtónak Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a kinevezés bejelentését követően. "A mostani döntés azt is jelenti, hogy a Magyar Telekom Csoport mobilüzletágát olyan vezető irányítja az integráció után, aki pontosan ismeri és képviselni is tudja azokat az értékeket, amelyek segítségével a T-Mobile Magyarország a hazai mobilpiac vezető pozícióját vívta ki. Biztosak lehetünk abban, hogy Winkler János vezetésével 2006-ban a Mobil Szolgáltatások Üzletág tovább tudja fokozni tavaly nyújtott remek teljesítményét, és az integráció révén növelni tudjuk ügyfeleink elégedettségét, illetve biztosítani tudjuk a Magyar Telekom Csoport további növekedését" – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.


Winkler János

Az 52 éves Winkler János a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdász végzettséget, 2000-ben az egyesült államokbeli Purdue Universityn MBA-diplomát szerzett. Pályáját üzletkötőként kezdte a Nikex Külkereskedelmi Vállalatnál, majd 1986-1991 között Pekingben, a Magyar Köztársaság Kereskedelmi Kirendeltségén dolgozott, először mint kereskedelmi titkár, majd tanácsoshelyettes. 1992-től a Westel Rádiótelefon Kft.-nél országos értékesítési menedzser, később marketing igazgatóhelyettes, majd 1994-től vezérigazgató-helyettes. 1996 februárjától a T-Mobile Magyarország marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese. Kiemelkedő szerepe volt a 2004. évi Westel/T-Mobile név- és márkaváltásban, továbbá nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Westel, illetve a T-Mobile Magyarország sikeresen elérte és megtartotta a hazai mobilpiac vezető pozícióját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés