Hirdetés

Siemens S75: új zászlóshajó

Az SL75 melett hivatalosan is bemutatásra került az S65-öt felváltó új Siemens zászlóshajó, a logikusan S75-re keresztelt modell. A készüléktől sokat vártak a német gyártó hívei, az új telefon azonban viszonylag kevés előrelépést tud felmutatni.

A Siemens új üzleti felhasználásra készített modelljének formavilága nélkülözi azt az eleganciát, amely az előd S65 egyik legnagyobb előnye volt. Az S75 kimondottan darabos designt kapott, ráadásul belső tulajdonságai is elmaradnak a kategória élmezőnyétől. A kijelző maradt a már ismert 132x176 pixeles felbontású TFT, ezúttal 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, de a képpontok száma a fasorban sincsen a K750i, vagy a 6230i hasonló paraméterével szemben, nem is beszélve a Samsung D500, vagy a Motorola kijelzőiről.


Forrás: www.mobilegazette.com

 

További változás, hogy az S75 már képes MPEG4, MP3 és AAC fájlok lejátszására is. A dobozba tartozékként 128 megabájtos MMC kártya került, ez akár 1 gigabájtig bővíthető. Az Instant Messaging és az EDGE mellett gyakorlatilag semmiféle további újítás nincsen a készülékben, a Bluetooth, a JAVA és a GPRS támogatás megmaradt, a telefon súlya, mérete és akkumulátorának kapacitása is megegyezik az elődmodell paramétereivel.

A nemrég általunk is tesztelt CX75-höz képest az S75 alig-alig nyújt többet. Ez a CX75 kategóriájában kimondottan kellemesnek számít, ám az üzleti telefonok piacán már kevés lesz. A legnagyobb probléma továbbra is a kijelző felbontása, talán majd a BenQ fejlesztések behozzák ezt a lemaradást, csak nehogy késő legyen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés