Saját mobilt dob piacra a Leica

A Leitz Phone 1 természetesen nem az optikagyártónál készül: egy ismert japán gyártót bíztak meg a kivitelezéssel. Nézzük, mit tud félmillióért!

A Leica optikagyártó régóta forog a mobilos piacon is, többek közt a Huawei képalkotási beszállítóiként lehetett éveken át találkozni a nevükkel, most azonban egy saját mobilt is bemutattak, ez a Leitz Phone 1. (Ne feledjük, a Leica a Leitz(sche) Camera rövidítése.) A készülék természetesen nem a Leica saját gyártósorain készül, a cég a japán Sharpot bízta meg a gyártással, sőt, tulajdonképpen egy átöltöztetett Aquos R6-ról beszélhetünk, még az 1 hüvelykes Sony szenzorral, de Leica optikával ellátott kamera is tökéletesen megegyezik a Sharpéval.


[+]

A készülék 6,67 hüvelykes IGZO OLED kijelzőt kapott beépített, ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, 1260 x 2730 pixel felbontással és adaptív, akár 240 Hz-es képfrissítéssel. Elöl továbbra is apró kameralyukas kialakításról beszélünk 12,6 megapixeles felbontással, hátul viszont jóval nagyobb hangsúlyt kap a kamera. Az 1 hüvelykes szenzort már említettük, ezen kívül 19 mm-es fókusztávolságú optikáról és f/1,9-es rekeszértékű lencséről beszélhetünk 20 megapixeles felbontáson.


[+]

Csúcsmobilhoz csúcshardver jár, a Qualcomm Snapdragon 888 dübörög a Leica-mobilban, 12 GB RAM és 256 GB-os belső tároló társaságában, ez utóbbi ráadásul bővíthető is microSDXC-vel, ami egyre kevésbé jellemző ebben a kategóriában. A szoftveres oldal az Android 11 alapjaira épül, de állítólag a Leica valamilyen saját felületet is kreált mögé, ám nyilván itt is lehet majd hasonlóságokat találni a Sharp rendszerével. IP68-as a készülék és 5000 mAh-s akkumulátort kapott, ám aki már rohanna valamelyik hazai boltba megvenni a készüléket, annak két rossz hírünk is van: egyrészt, bődületesen drága a mobil, 187 920 japán jenes ára félmillió forintnak felel meg, másrészt itthon ez a készülék a Sharp mobilokhoz hasonlóan nem lesz elérhető, kizárólag a japán SoftBanknál lehet megvenni ezt a rétegmodellt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Leica

Hirdetés