A harmadik Leica Leitz Phone is Japánban marad

A kamerahardveren nem változtattak, a képfeldolgozó szoftveren van a hangsúly.

2021-ben jelentette be a Leica, hogy a Sharp által gyártva Leitz Phone név alatt saját okostelefont dob a piacra Japánban. A Leitz Phone 2 egy évre rá, 2022-ben érkezett, most pedig bejelentették a Leitz Phone 3-at, mely április 19-től lesz kapható, továbbra is csak Japánban.

Így néz ki a Leitz Phone 3
Így néz ki a Leitz Phone 3 [+]

A lényeg továbbra is a hátlapi kamera, mely egy 47,2 megapixeles, 1”-es mérethez közeli Type 1 szenzor. Nyolcpontos mozgáskövető autofókusszal rendelkezik, mely a Leica szerint precíz és gyors fókuszt tesz lehetővé fotózáshoz nehéz fényviszonyok között is. Változatlan a 19 mm ekvivalens f/1,9-es lencse, viszont új szoftveres megoldások — például pontosabb tárgyszegmentáció — segítségével a telefon képes f/1,2-es, f/1,4-es és f/8-as blendéket szimulálni Noctilux-M és Summilux-M lencsék nyomán. Az előlapon egy 12,6 megapixeles 78 fokos látószögű kamera dolgozik f/2,3-as blendével.


[+]

A fotózást segítő új szoftverek között van a perspektívakontroll funkció is, a Leica kamerákból érkezve. Ez a perspektíva miatt torzuló függőleges vonalakat javítja, például épületek fényképezésekor. Giroszkóp méri a szöget, melyben a kamerát tartják a kép készítésekor, majd egy külön algoritmus kalkulálja ki a korrekciót. A javított képet fehér keretben jeleníti meg a telefon, mentéskor pedig két fájl készül, egy javított JPEG és egy nyers DNG.

Előnézet a vonalkorrekciókhoz
Előnézet a vonalkorrekciókhoz [+]

A számítások nagyját a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 végzi. A 209 grammos készülékház kissé megújult, a hátlapot poliakril bevonattal látták el, ami a Leica kamerák markolatához hasonlít. A hátlap alatt helyet kapott egy Qi vezeték nélküli töltés felvételére képes tekercs, a kamerához pedig továbbra is jár a lencsefedő. A beépített aksi 5000 mAh-s, a belső tárhely pedig 512 GB-os, de kártyával (microSDXF UHS-1) bővíthető 1 TB-ig.


[+]

A Leitz Phone 3-ban egy 6,6 hüvelykes Pro IGZO OLED kijelző található, 240 Hz-es a frissítés és 1260 x 2730 pixel a felbontás, 2000 nites ígért fénysűrűséggel. A kijelző az előző modellekben is hasonló értékekkel rendelkezett. A keret alján USB-C és 3,5 mm-es fülhallgató / mikrofon csatlakozó található.

Balról jobbra a Leitz Phone Summilux 35mm (két fotó), Summilux 28mm és Noctilux 50mm objektíveket idéző módjával készült képekBalról jobbra a Leitz Phone Summilux 35mm (két fotó), Summilux 28mm és Noctilux 50mm objektíveket idéző módjával készült képekBalról jobbra a Leitz Phone Summilux 35mm (két fotó), Summilux 28mm és Noctilux 50mm objektíveket idéző módjával készült képekBalról jobbra a Leitz Phone Summilux 35mm (két fotó), Summilux 28mm és Noctilux 50mm objektíveket idéző módjával készült képek Balról jobbra a Leitz Phone Summilux 35mm (két fotó), Summilux 28mm és Noctilux 50mm objektíveket idéző módjával készült képek (forrás: Petapixel) [+]

Egyéb egyedi extrák a Leitz Phone 3-on futó Android rendszerben az aranyóra időpontjait jelző widget és az LFI widget, ami a Leica Fotografie International Gallery kínálatából választ és mutat képeket. Frissítették a Leica színtónusokat, illetve bekerültek újak is, valamint a telefon által készített képekre ezentúl olyan vízjel is rakható, amin minden lényeges információ (ISO, záridő, gyújtótáv) szerepel

Előzmények

Hirdetés