Pofátlan átverés a Nokia nevében

Tegnap mutatkozott be itthon a Nokia Booklet 3G, s valakik máris rárepültek a témára egy pofátlan nyereményjátékkal. A spam levelekkel hirdetett weboldalon az érdeklődő megtudhatja, hogy egy emelt díjas SMS elküldésével október végén nyerhet egy Nokia Booklet 3G-t, amely már azért is furcsa, mert a finn cég notebookja csak jövőre lesz kapható.

Annyira vastag a kitalálók arcbőre, hogy a "Kapcsolat" menüpont alá szépen behazudták a Nokia komáromi székhelyének címét, illetve a Nokia PR cégének budapesti elérhetőségét is. Persze ügyfélszolgálati telefonszámot már nyulak voltak kitenni. A gyanútlan felhasználót az is félrevezetheti, hogy a weboldal címében a Nokia szó is szerepel, nagyon igyekeztek úgy megoldani az oldalt, hogy az a kevésbé tájékozott netezők számára hihető legyen.

Átverés!
Átverés!

Persze egyből a Nokia PR ügynökségét hívtam, ahol már tudtak az esetről, s megtették a szükséges lépéseket. Azonban elkapni az elkövetőeket nem éppen egy egyszerű dolog. A szolgáltatói emelt díjas telefonszámok üzemeltetője talán nem is tud a dologról, ő csak továbbértékesíti a rendszert harmadik félnek, amely lehet egy külföldön bejegyzett cég is. Ugyanez a helyzet egyébként a jellemzően a Cool TV-n hirdetett mobilos baromságokkal is, amelyeknek szolgáltatója az RTL-közeli IKO New Media, de hogy ők kinek adják tovább a rendszert, az már simán üzleti titok.

Bár a PR ügynökség arról nem ad tájékoztatást, hogy a Nokia milyen lépéseket tett az ügy érdekében, de bízunk benne, hogy minimum egy feljelentést tettek.

Azóta történt

Hirdetés