MWC2011: Facebook telefonokkal erősít a HTC

A mai HTC újdonságok között érdekes és kicsit meglepő volt, hogy maga Mark Zuckenberg, a Facebook alapítója köszöntötte az újságírókat. Hamarosan kiderült, hogy ennek konkrét oka volt: a HTC két olyan telefont is bemutatott, amelyek a Facebook jegyében fogantak.

Egymás mellett - máris közösséget alkotnak?
Egymás mellett - máris közösséget alkotnak?

A ChaCha és a Salsa különlegessége, hogy mindkettő egy extra gombot kapott, amin a kékes F betű virít. Ez nem csak arra jó, hogy megnyitja a Facebook alkalmazást, hanem bizonyos egyéb funkciókhoz is hozzákötötték a tervezők. Például fotózás után az inkriminált gomb megynomása egyből lövi fel a képet a közösségi oldalra, de ugyanez történik, ha valamilyen weboldalt nézegetünk, s esetleg annyira izgalmasnak találjuk, hogy azt okvetlenül meg szeretnénk osztani az ismerőseinkkel is.

HTC ChaCha
HTC ChaCha

A két készülék kialakítása gyökeresen eltér. A ChaCha teljes QWERTY gombsort kapott, így azoknak szánja a gyártó, akik nem csak megosztogatnak tartalmakat, hanem rendszeres írnak is az üzenőfalra. A Salsa a gombok helyett nagyobb kijelzőt tudhat magáénak. Lévén a készülékek nem tekinthetőek high-end okostelefonoknak, ezért remélhetőleg mérsékelt áron érkeznek majd. Tudásuk sem kiemelkedő, mindkét ezsközt 600 MHz-es Qualcomm processzor hajtja meg, a RAM és a ROM mérete is 512 megabájtos, a kamera pedig 5 megapixeles.

HTC Salsa
HTC Salsa

A Salsa 320x480 pixeles felbontású, kapacitív érintőkijelzőt kapott, amelynek mérete 3,4 inch. A Chacha ennél kisebb ablakkal érkezik, csupán 2,6 inches a képátló, viszont ez is érintős, ráadásul a felbontás is korrekt, hiszen 480x320 képpontról beszélhetünk, ami igen finom dolog ebben a méretben. Mindkét eszköz 3.0-s Bluetooth-szal érkezik, van bennük WLAN, 3,5 mm-es jack dugasz, GPS és microUSB csatlakozó.

A két Facebook-HTC tavasztól lesz elérhető Európában és Ázsiában. Árukról még nincs egzakt információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés