Június 12-én érkezik a kávamentes Vivo Apex

Nem figyeltünk oda, és egycsapásra elszaporodtak a szenzorszigettel szerelt mobilok, még úgy is, hogy képernyődomináns készülékeket szimmetrikus kávamentesítéssel is lehet alkotni.

Nem renderkép: a Vivo Apex koncepciókészülék kint volt az MWC-n, és működött
A Vivo Apex koncepciókészülék az MWC-n (forrás: Pocket-lint) [+]

Az MWC-n megmutatott Vivo Apex ezt a koncepciót vitte el a végletekig, az előlapi kamerától is megszabadulva, ami motorikusan, felülről emelkedik ki. A gyártó ígérte: a prototípusból végfelhasználói termék lesz, és egy friss kedvcsináló szerint erre már csak pár hetet kell várni.

A véglegesnek tűnő Vivo Apex a gyártó meghívóján
A véglegesnek tűnő Vivo Apex a gyártó meghívóján (forrás: Android Authority) [+]

A Vivo a június 12-ei dátumot szeretné, ha bekarikáznánk a naptárunkban, és a kép alapján szinte biztos hogy az eseményen az Apex mutatkozik be, bár a név megtartására nincs garancia. Hacsak a jobb hüvelyujj nem takar ki egy kisebb szenzorszigetet, ez a mobil lehet az első, 90%-ot valóban meghaladó előlapi képernyőaránnyal rendelkező okostelefon, ami a bevágást is nélkülözi.

A polcokra szánt változat a prototípusénál íveltebb sarkokkal érkezhet a kényelmes fogás érdekében. Ugyanez látható a Vivo foci vébés promóvideójában is, amelyben a kávamentes mobil mellett a notchos X21 UD is tiszteletét teszi. A június 12-én érkező különlegesség vélhetően hasonló specifikációval rendelkezik majd, mint az MWC-s koncepciókészülék, azaz 6" körüli képátlót és Snapdragon 845 mobilplatformot kínálhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Nem kért a notchból a Porsche Design

    Bár a P20 családdal együtt mutatkozott be, a Porsche Design Huawei Mate RS mégsem használ szenzorszigetet, két ujjlenyomat-olvasót viszont igen. Egy interjúból kiderül, miért.

  • Nem a notch a Vivo X21 UD igazi különlegessége

    A frissen bemutatott Vivo phablet pont úgy néz ki, mint az Oppo R15, vagyis majdnem: a hátlapjáról eltűnt az ujjlenyomat-olvasó. Pedig van benne, csak a képernyő mögött.

  • Notchak-nocsak, megint másolunk?

    Tavaly csak szimplán megnyúltak a kijelzők, idén viszont boldog-boldogtalan az iPhone X dizájnját nyúlja. Pedig akad előremutatóbb koncepció a képernyődominanciára.

Hirdetés