Európába érkezett az Oppo R17 Pro és R17 Neo

Az Oppo R17 Pro már bemutatkozott Kínában, viszont tudtuk, hogy előbb-utóbb az európai piacon is elérhető lesz a modell. Ez most vált esedékessé, a szintén kínai piacon debütált Oppo R17 Neóval együtt, ami inkább újdonság errefelé. Viszont mindkét készüléket átnevezték kicsit a régió tiszteletére: Milánóban Oppo RX17 Pro és RX17 Neo néven, természetesen B20-as hálózati támogatással mutatták be a készülékeket. Az RX17 Prót már ismerjük, a Neo viszont tényleg új. A két készülék nagyjából megegyező kialakítású, a hardver, a kamerarendszer és az akkumulátor mérete tér el.


[+]

Az Oppo RX17 Pro legfontosabb ismérvei a 6,4 hüvelykes, 19,5:9 képarányú, csepp alakú szenzorszigettel szerelt AMOLED kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, a 12 és 20 megapixeles, változó apertúrával dolgozó és egy 3D mélységérzékelő szenzorral kiegészített hármas kamerarendszer és a SuperVOOC szupergyors-töltés. Ehhez Snapdragon 710 és 8 GB rendszermemória jár Kínában 175 ezer forintért.

Mindkét modell optikai ujjlenyomat-olvasóval dolgozik.
Mindkét modell optikai ujjlenyomat-olvasóval dolgozik. [+]

A Neo annyival tud kevesebbet, hogy a nagyjából megegyező méretek és kijelző mellett Snapdragon 660-as szettel és 4 GB operatív memóriával dolgozik. A kamerarendszer itt egy 16 megapixeles, f/1,7-es rekesszel dolgozó egység 2 megapixeles mélységérzékelővel és PD autofókusszal, az előlapi egység viszont ugyanaz a 25 megapixeles szenzor, mint az RX17 Prónál. Az akkumulátor picit kisebb, de a 3600 mAh-s telep ugyanúgy SuperVOOC tempóban tölthető, de csak microUSB porton keresztül. Type-C-re nem futotta, cserébe van 3,5 milliméteres jack csatlakozó.

Oppo RX17 Neo
Oppo RX17 Neo [+]

Az Oppo RX17 Pro és Oppo RX17 Neo is kijelzőbe integrált optikai ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, előbbi éppen a 200 ezer forintos lélektani árhatár alatt. A 192 ezer forintos (599 eurós) összegnél a tapasztalatok alapján többre számítottunk, kellemes meglepetés a visszafogottabb árazás. A szerényebb felszereltségű Oppo RX17 Neo pedig 349 euróba, vagyis 112 ezer forintba fog kerülni Európában, Kínában viszont még a százezres nagyságrendet sem éri el: ott 96 ezer forintnyi jüant kell átnyújtani érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés