Befutott az előlapi portrémód a OnePlus 6-ra

Ajánlott plecsnivel távozott tőlünk a szenzorszigetes trendekben résztvevő OnePlus 6, amely csak néhány kisebb bakit követett el, egy-két ilyenre pedig orvoslást ígértek. Az 5.1.6-os OxygenOS frissítés többre rá is néz. Bár a notch melletti kijelzőrészek háttere elrejthető, a bevágás miatt kevesebb ikon fér az állapotsávra. Ezen egyelőre nem sikerült javítani, úgyhogy, még ha lenne is hely mondjuk az ébresztő ikonjának, az továbbra sem jelenik meg a hálózat, a Bluetooth, a repülőgépes vagy a néma üzemmód, esetleg az akkumulátorjel mellett. Az utóbbi viszont úgy ahogy van, százalékos variációra cserélhető.

Az új akkumulátorkijelzési opciók és az élő bokeh effektek Az új akkumulátorkijelzési opciók és az élő bokeh effektek
Az új akkumulátorkijelzési opciók és az élő bokeh effektek [+]

A monó hangszóró alul nyilván nem tud szebben szólni egy frissítéssel, úgyhogy maradt a multimédiás csomag leggyengébb láncszeme. Viszont hallhatóan hangosabb lett bejövő hívásoknál, ami hasznos lehet. Immáron előre paraméterezhető, hogy a ne zavarj mód mikor kapcsoljon be, illetve hálózati és akkumulátoros oldalról is érkeztek előrelépések. Emellett opció, hogy Bluetooth eszközre kapcsolódva automatikusan fogadni lehessen a bejövő hívást.

Egy hagyományos szelfie és egy szelfiportré Egy hagyományos szelfie és egy szelfiportré
Egy hagyományos szelfie és egy szelfiportré [+]

A OnePlus a bemutatón megígérte: egy szoftverfrissítéssel a hátlapi, kétkamerás portrémód mellé az előlapi is megkapja a háttérelmosás lehetőségét, és állta is szavát. A szeparáció ráadásul elég jó az éles és az életlen részek határánál, lásd jobbra például az arcszőrzetet. Még jogosabb így a kérdés: ha az ilyesmi szoftveresen is megy, akkor a hátlapi másodkamera miért nem inkább zoomképességeket kapott? Ezen nem szoftver, hanem modellfrissítéssel lehet csak javítani.

Egy biztonsági frissítés viszont mindenképpen időszerű: az Edge Security Twitter-csatorna felfedezte, hogy ha a tulajdonos OnePlus 6 készüléke illetéktelen kezekbe kerül, és azok számítógépre kötik, a bootloader megnyitása nélkül modifikált képfájlt lehet telepíteni. A gyártó közleményben reagált: „A OnePlusnál a biztonságot komolyan vesszük és kapcsolatban állunk a biztonsági szakértővel az eset kapcsán. Hamarosan szoftverfrissítéssel fogunk a problémára reagálni.”

Előzmények

Hirdetés