Nyolc városban van már HSDPA

Versenyt fut a T-Mobile és a Pannon a vidéki szélessávú mobilhálózat fejlesztésében, aminek legjobban talán a felhasználók örülnek. A magenta színű szolgáltató most előnyben van, hiszen tegnap óta már nyolc városban kínál hazánkban egyetlenként HSDPA hálózatot.
Győrben és Szegeden is elindult a T-Mobile mobil szélessávú (3G/HSDPA) szolgáltatása, és a szolgáltató bejelentette, hogy ügyfelei a HSDPA-val az így már nyolc városra kiterjedő harmadik generációs hálózat szinte teljes egészén 1,5 Mbps sebességgel internetezhetnek. Az ügyfelek a 3G-s szolgáltatásokon (pl. Mobil Tv, videotelefon) túl Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonalmádiban, Győrben és Szegeden 1,5 Mbps letöltési sebességet érhetnek el, amennyiben rendelkeznek ehhez megfelelő eszközzel, a szolgáltatást ugyanis a társaság előfizetői a kizárólag a T-Mobile-nál kapható compact HSDPA kártyatelefonnal vehetik igénybe.
A mobil szélessávú (3G/HSDPA) eszközök köre hamarosan további újdonságokkal bővül, a közeljövőben forgalomba kerül a Samsung Z560, a T-Mobile MDA Vario II, továbbá az asztali számítógépekhez USB portra csatlakoztatható kisméretű HSDPA modem is. A T-Mobile a következő 2 évben 3G/HSDPA mobil szélessávú hálózatán az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbps-ra növeli, emellett a feltöltési sebesség is elérheti majd a 2 Mbps-ot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés