Hirdetés

Nokia N90: kamerára kihegyezve

Hm, elfogytak a számok a Nokiánál? Vagy inkább csak arról van szó, hogy az N-széria teljesen külön irányvonalként fog illeszkedni a jövőben a finnek termékpalettájába? Ezt még nem tudni, azt azonban igen, hogy a Nokia N90 tényleg igen sok jó tulajdonsággal rendelkezik, tényleg olyan, amire még a Nokia ellenes felhasználók is elismerően csettinthetnek.


Forrás: www.nokia.com

 

A Nokia N90 egy teljesen új 3G készülék. Mint ahogyan az a képeken is látszik, két helyen is csavargatható az összecsukható modell. Rubik Ernő biztos boldog lenne. A 3G telefonokról köztudott, hogy jó másfélszer nagyobbak, mint a jelenlegi GSM készülékek. Az N90 azonban még a többiekhez mérve is hatalmas: 112x51x24 mm összecsukva, a mérlegen pedig 173 grammot nyom.

A telefon belső tulajdonságai figyelemre méltóak. Symbian operációs rendszerrel felszerelve kerül piacra, az eddig szokásos kijelző pixelszáma viszont hihetetlen léptékű fejlődésen ment keresztül. Az újdonság 352x416 képponton jeleníti meg az információkat, ami jobb, mint a jelenleg ebből a szempontból világelsőnek tekintett 240x320 pixeles Sharp kijelző.

Nagy hangsúlyt fektettek a fényképezőgépre is. A forgatható nyúlványban kapott helyet a Carl-Zeiss optika, amely 2 megapixeles felvételek készítésére is képes. Sokan várták, hogy a legnagyobb konkurens Sharp 902-höz hasonlóan optikai zoomot is kap a készülék, ám "csak" 20-szoros digitális nagyításra van lehetőség. A kamera mellett vaku is található, a készülék pedig videófelvételek készítésére is képes, immáron már CIF felbontásban, azaz 352x288 pixeles méretben. A telefont állítólag gyárilag olyan szoftverekkel dobják piacra, amelyekkel az elkészült képek és videók könnyen szerkeszthetőek.


Forrás: www.nokia.com


A készülék memóriája MMC kártyával bővíthető. Természetesen nem hiányozhatnak az olyan - már szokásosnak tekinthető - alkalmazások sem, mint a Word, Excel és PowerPoint kezelő szoftverek. Érdekes viszont, hogy ezúttal is kimaradt az infra, a Bluetooth támogatottság azonban nem hiányozhat. Az akkumulátor a gyártó szerint 12 napos készenléti időt kölcsönöz az újdonságnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés