Nem valami masszív a Honor 6X

A Honor 6X a középkategória felső szegmensében igen jó eredménnyel tette le a névjegyét. A fém és plasztik ház mutatós, ránézésre az anyag és összeszerelés minőségével sincs probléma, ami alapvetően körültekintő hétköznapi használat során igaz is, a kameraképességek az apróbb hibák ellenére kiemelkedőek a kategóriában, az üzemidő példás, ahogy a rendszer és felhasználói felület gazdagsága is. Jerry (aki mindent összekaristol) viszont nem volt ennyire elégedett a Honor kétkamerásával.


[+]

A Honor 6X átlagon aluli tűrőképességgel reagált Jerry megszokott rutinjára, aminek totális megsemmisülés lett a vége. Az előre felszerkesztett kijelzővédő fólia jó okkal alaptartozék, a panelt védő üveg ugyanis megdöbbentően gyenge ellenállóképességet mutat. A készülékek előlapi üvegei általában 6-os keménységnél kezdik megadni magukat, a Honor 6X-et viszont egy sima pénzérme is képes rommá karistolni, amellett, hogy a jelölésre használt ragasztócsík is szokatlanul nehezen jött le róla.

A kettős hátlapi kameralencséknél viszont szerencsére más anyagot használtak, így ott nem kell tartani idő előtti, vagy indokolatlan mértékű amortizációtól. A hátlap fém része viszont nem valami masszív, jó eséllyel egy kulccsal is felvéshetünk bármit a felületre. A műanyag alsó és felső rész az anyag tulajdonságainak megfelelő szintet hozott, valamint a fizikai vezérlőgombokról is kiderült, hogy plasztikból készültek, ami nem baj, csak tény. Nyilván érthető egy kedvező árúnak szánt készülék esetében.


(forrás: JerryRigEverything) [+]

A LCD panel kiválóan bírta az extrém hőterhelést, a hajlítgatást viszont megdöbbentően rosszul. A készülék lényegében az első komolyabb erőkifejtésre megroppant, és érdekes módon nem az üveg, hanem az alatta lévő panel adta meg magát azzal a lendülettel, amellett, hogy az eredendően unibody ház unibody jellege is megszűnt. A hátlapot lényegében semmi nem rögzíti a vázhoz, ahogy a Xiaomi Redmi Note 3 esetében sem, ez  pedig komoly szerkezeti gyengeséget jelent a gyakorlatban. Ez főleg tervezési hiányosság, nem a kedvező árfekvés biztosítása miatti kényszerű kompromisszum. Mindamellett Jerry is elismeri, hogy a Honor 6X ezzel együtt továbbra is egy jó készülék, csak kicsit jobban kell rá vigyázni.

Előzmények

  • Honor 6X - tripla dupla

    Három kamera, két SIM és egy roppant takarékos SoC biztosít a felső-középkategóriás phabletnek remek alapokat, amire a Honor 6X fémházzal, bőséges memóriával és tárhellyel, valamint méretes teleppel és barátságos kezelülfelettel építkezik.

  • A Honor 6X sem marad ki a frissítésből

    A gyártó dupla kamerás készüléke került fókuszba a CES-en tartott sajtórendezvényen, ahol több fontos információ is elhangzott.

  • Xiaomi Redmi Note 3 - zártosztályos zseni

    Az ártól kezdve a fémházon át az üzemidőig minden klappol az ujjlenyomat-olvasós, Helio X10-es Redmi Note 3-mal – kivéve a zárt bootloadert, ami Kína határain kívül jelenleg eléggé rossz hír.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

Hirdetés