Nagyobb kamerapúppal várható az iPhone 13-széria

Valamelyest vastagabbak lehetnek a készülékházak, és a kameraszigetek is nőnek a következő generációnál, a MacRumors pedig már ábrákkal is szemlélteti a különbséget.

Ahogy az az évek alatt megszokottá vált, idén is szeptemberre várható az új iPhone-generáció, amik valószínűleg a 13-as szériaként lesznek fémjelezve. Aránylag korán van még a hitelt érdemlő pletykák kiszivárgásához, ám a most várható sorozatról egész sok információ érkezett már, a Minihez már CAD renderek is mutatkoztak néhány héttel ezelőtt, de a kamerák fejlődéséről már tavaly november óta lehet hallani.


[+]

Most a készülékek vastagságáról lehet hallani: az iPhone 13 és a Pro-vonal is várhatóan 7,55 milliméter vastagra hízik, persze ez a hízás aligha lesz számottevő, a 12-es család egységes, 7,4 milliméteréhez képest ez 0,15 milliméteres, tehát marginális növekedés. Arra persze elég lesz, hogy a vélhetően designváltással nem járó modellfrissítés meggátolja az átjárhatóságot tokok és egyéb passzentos tartozékok kapcsán.


[+]

A MacRumors mindenesetre egyszerű skálázással megmutatja, milyen változásra kell pontosan számítani, és az is látszik a képeken, mi fog történni, ha 29 x 29 milliméteresre hízik a sima 13 kamerapúpja az előd 28 x 30 millimétereséhez képest, és mi történik a Pro-vonallal, ahol 29 x 29 milliméterről 36 x 37 milliméterre ugorhatunk. A méretesebb kamerapúpért cserébe szenzorszintű stabilizálást kaphatunk az ultraszéles kameráknál is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés