MWC 2019: Pihenés helyett bányászik a Wings mobilja

Nagyon friss márka még a Wings Mobile, Dél-Amerika után most válik elérhetővé Spanyolországban, illetve várhatóan Európa több országában is a portfóliójuk. A mobilos palettáról három típust találtak érdemesnek az MWC-s bemutatásra.


[+]

A Wings Minephone WX a cég legdrágább és legérdekesebb telefonja. Nevéből következően a legfőbb és egyben egyetlen exkluzív szoftveres extrája a háttérben történő bányászás. A Wings szoftvere Ethereumot bányászik, és ahogy a képernyőn is látszik, 2 óra aktivitással körülbelül 22 forintnyi ETH-t bányászott ki, napi kitűzött célja nagyjából 266 forintnak volt megfelelő. Ha ezt felszorozzuk egy hónapra, még mindig bőven tízezer forint alatti összeget érhetünk el optimális esetben, miközben a prospektus akár 2 ETH-ról beszél, ami közel 80 000 forintot jelentene. Rákérdeztünk a két összeg közti különbség forrására, állítólag a bemutatott mód egy, a mindennapi használattal teljesen összeférő, akkumulátort és hardver alig terhelő bányászatot jelent.


[+]

Cserébe a felhasználó masszív felárat fizet a telefonért. A 800 eurós ár ugyanis minimum a duplája annak az összegnek, amiért hasonló specifikációval rendelkező telefont lehet kapni. A 153,4 x 74,4 x 9,3 milliméteres készülékház 6,2 hüvelykes kijelzőt takar, 1080 x 2246 pixeles felbontással, és bár a fém/üveg ház jól néz ki, alapvetően nem indokolja a masszív címkét. Van némi káva alul és felül is, de ettől függetlenul egy szenzoeszigetet is igénybe vettek. A MediaTek Helio P60 szintén elérhető akár százezer forint alatti mobilokban is, az ehhez társított 6/128 GB-os páros pedig bár bőséges, kirívónak szintén nem mondható.


[+]

A kamerája elöl és hátul is 16 + 8 megapixeles, de a másodlagos szenzorok csak a különféle háttérelmosási és egyéb módokhoz szolgálnak, egyéb relevanciájuk nincs. Gyorstöltés és vezeték nélküli töltés is támogatott a 3550 mAh-s lítium-ion akkumulátorhoz, nem maradt ki az NFC és a Type-C-hez tartozó OTG sem. A B20-as LTE, a GLONASS és GPS-vevő és a kétcsatornás Wi-Fi természetesen magától értetődő, viszont ac-t nem támogat.


[+]

Külsőre a Wings W6 volt a legmegnyerőbb. Jóval kevesebb, 153,3 x 75 x 9,9 milliméteres dimenzióihoz 6,26 hüvelykes Full HD+ kijelző tartozik, picik a kávák, a kamerák pedig egy kis motor segítségével emelkednek ki a házból. Hardveres típusát illetően nincs különbség a csúcsmodelljükhöz képest, a Helio P60 mellé viszont csak 4 GB RAM és 64 GB-os belső tároló tartozik. 3150 mAh kapacitású akkumulátora hagyományosan tölthető, a konnektivitásban nincs különbség, viszont a bányászatról le kell mondanunk az 550 eurós árért cserébe. Érdekessége még az oldalra helyezett ujjlenyomat-olvasó.


[+]

A Wings W3 a paletta legegyszerűbb modellje, a legegyszerűbb négymagos MediaTekkel (MT6761), normál HD felbontású kijelzővel, műanyag hátlappal, 13 + 2 megapixeles hátlapi kamerával, microUSB csatlakozóval és 4/64 GB-os memóriapárossal, 250 euróért.

A Wings mobilok további érdekessége, hogy a hagyományos GSM hálózatokon kívül natívan VOIP-képesek, és egy saját licenc szerinti adatfolyammal garantálják a biztonságot, ha két Wings mobil beszél egymással. Ez egyébként havidíjas szolgáltatás, akárcsak a Second Number, ami egy esetleges tengerentúli utazáskor tud meglévő SIM-kártyánkhoz helyi virtuális telefonszámot társítani.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Előzmények

Hirdetés