MWC 2019: Dögerős 5G hubot hozott a HTC

Hirdetés

A HTC 5G Hub egy elég furcsa termék, aminek a helye első blikkre nem egyértelmű. Alapvetően képzeljünk el egy 5G routert, ami ismeri a 802.11 a/b/g/n/ac/ad Wi-Fi szabványokat, van benne 5.0-s Bluetooth, DisplayPort, 3.1-es Type-C USB és Ethernet csatlakozó is, valamint egy 5 hüvelykes érintőkijelző és 7660 mAh-s akkumulátor. Plusz a hátulján hangfal, belül pedig egy Snapdragon 855-ös chipset. Ez bármilyen telefonnak becsületére válna, de nyilván itt teljesen más a felhasználási terület.


[+]

A HTC szerint ezt majd a tévé alá tesszük a nappaliban, mivel Android 9 fut a terméken, ezért mindenféle Google alkalmazásokat tudunk majd a nagy képernyőn használni, megosztjuk a netet a lakásban minden eszközünkkel, streamelünk 4K videót, játszunk, zenét hallgatunk, Google asszisztenst futtatunk, tehát kvázi rábízhatunk mindent.


[+]

De ennél továbbment a velünk a beszélgető mérnök, mert a HTC elképzelése az, hogy mivel ez egy állati erős hardver, minimális válaszidejű hálózati támogatással, ezért a VR-élményt fogja szerintük alapvetően átalakítani a ketyere. A játékok egyébként is a felhőbe költöznek, a megkapott adatok, képek és inputok alapján pedig majd az 5G Hub fogja azt a feladatot átvenni, amit eddig mondjuk a HTC Vive-nak kellett önerőből megoldania, tehát piacra lehet majd dobni egy sokkal egyszerűbb, könnyebb és olcsóbb VR-headsetet, ami ráadásul mobilisabb is, mint a jelenlegi, hiszen az 5G hubot simán a táskánkba tudjuk dobni. És akárhol nekiállhatunk VR alkalmazásokkal szórakozni, hiszen velünk jön nem csak az internet, hanem a számítási kapacitás is.


[+]

Árat persze nem mondtak, de ha abból indulunk ki, hogy a készülékben benne van egy csúcskategóriás okostelefon hardvere, 5G modemmel és óriási akkumulátorral, akkor azért arra lehet számítani, hogy nagyon nem lesz olcsó.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Hirdetés