MWC 2018: Qi a CulCharge mini vésztöltőjében

Hirdetés

A CulCharge aprócska, összesen 6 centiméter hosszú adatkábelekkel kezdte pályafutását, a kulcstartón is elférő adat- és töltőkábel fogadtatása annyira jó volt, hogy rögtön 100 ezer dollárnyi támogatást gyűjtött az Indiegogón. Az azóta eltelt években rengeteg, telefontöltéssel kapcsolatos terméket mutattak be, forgalmaznak napelemes töltőállomást, kábeles és vezeték nélküli töltésre alkalmas koktélasztalokat, bérlős rendszerben működő akkumulátorpakk-fiókot (legfőképp hoteleknek és étteremnek szánva) és olyan apróságokat is, mint a kulcstartóra illeszthető vésztöltő.

Ilyen eszközük eddig is volt, viszont a Qi újdonságnak számít Ilyen eszközük eddig is volt, viszont a Qi újdonságnak számít
Ilyen eszközük eddig is volt, viszont a Qi újdonságnak számít [+]

A legfőbb MWC-s újdonság az imént említett, 3-in-1 töltőben keresendő, ez ugyanis mostantól nem csak az USB-A csatlakozóján keresztül tölthető, hanem Qi-technológiával, vezeték nélkül is. Sajnos tölteni továbbra sem tud vezeték nélkül, csak a fixen rögzített Type-C, Apple Lightning vagy microUSB-portján át, típusfüggően. 1000 mAh kapacitás értelemszerűen csak teljes lemerülés elkerülésére lesz elég, viszont tényleg kulcstartós méretben. A kütyü egyébként adatkábelként is tud működni.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Hirdetés