MWC 2017: Bankkártya méretű hálózati töltőfejre kalapozik a Kado

A ShowStoppers kiállítói között tűnt fel egy kis, aránylag fiatal, mint utóbb kiderült, izraeli fejlesztő cég, akik az ultramobil, de teljes értékű hálózati töltés problémáját próbálják áthidalni megdöbbentően kompakt, mégis teljes funkcionalitású töltőfejekkel. Vagy inkább töltőlapokkal, mert a fej erős túlzás lenne a nagyjából bankkártya méretű adapterekre.

Kado Wallet
Kado Wallet [+]

A Kado Wallet microUSB vagy Lightning csatlakozón keresztül tölthető hordozható eszközöket tud majd összekötni a fali aljzattal, nekünk még kábelről sem kell gondoskodni, mivel a 48 x 40 milliméteres, 21 grammos holmiba sikerült 60 centiméter kábelt is betekercselni. A Wallet igen csekély tömege ellenére alumíniumból készült, valamint moduláris kialakítása révén a kábeles egységet sem feltétlenül kell „cipelnünk”. A töltőlap 2,1 ampert képes leadni és támogatja a gyorstöltést.

Kado Sleeve
Kado Sleeve (forrás: Kado) [+]

A mobileszközökön kívül a laptopok töltésére is gondoltak, amihez a szintén fémburkolatú Kado Sleeve szeretne alternatívát kínálni. A Sleeve "lapra szerelve" 7,8 milliméter vastag, 48 x 90 milliméteres, viszont kettéhajtható, így veszi fel konnektorba dugható formáját. A csatlakozóvillák a hajtásél mentén kerülnek elő, míg a másik oldalon két darab USB csatlakozó válik elérhetővé, amihez nyilván két eszközt is csatlakoztathatunk.


[+]

A Sleeve 70 wattos teljesítményre képes, aminek kihasználásához 2 méteres USB Type-C kábelt, valamint egy halom cserélhető csatlakozófejet ígértek, amivel jobbára a legtöbb laptop igényeit ki tudják elégíteni. Mindkét termékből működő prototípusokat próbáltunk ki, egyelőre kizárólag A-típusú elektromos csatlakozóval, a későbbiekben viszont a hazai szabványnak megfelelő lábakkal is elérhető lesz a termék. Már amennyiben a hamarosan induló Kickstarter kampány sikerrel jár.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kado

Hirdetés