MWC 2016: Visszatér Magyarországra a Motorola

A Lenovo okostelefonok hivatalos hazai forgalmazása bő egy éve indult. Ekkor már köztudott volt, hogy a kínai cég megvásárolta a Motorola mobilos üzletágát, de sokáig kívülről is úgy tűnt, hogy teljes a tanácstalanság azzal kapcsolatban, hogy mit kezdjenek ezzel a patinás márkával. Időközben elindul a Zuk is, amelyben a Lenovo 70%-os tulajdonrésszel bír, szóval csak még bonyolultabbá vált a helyzet. Vladislav Ivanov, a Lenovo Dél-kelet Európáért felelős egyik vezetője viszont tiszta vizet öntött végre a pohárba.

Az interjú után kicsit még maradtunk beszélgetni, hiszen előzetesen nem készültek arra, hogy szóba kerül a Zuk. Bár a márkának a többségi tulajdonosa a Lenovo, a Zuk saját vezetőséggel rendelkezik, maguk döntenek a külöböző készülékekről és leginkább arról, hogy hogyan és milyen piacokon kívánnak megjelenni, ebben a Lenovo nem szól bele. A jelenlegi állás szerint néhány európai piacon jelen vannak hivatalos képviselettel is (például Olaszországban), de úgy tudni, hogy a mi régiónkba maximum viszonteladókon keresztül juthatnak majd el a Zuk termékei.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

  • 4,7 hüvelykes mobilon dolgozhat a Zuk

    Minden bizonnyal lenne vásárlói igény egy kompakt méretű, jól felszerelt, de nem megfizethetetlen okosmobilra, így ha a gyártó hozza az elvártakat, akkor komoly eladásokra számíthat.

  • Hamarosan jöhet az új Moto E

    Az XT1700 és az XT1706 modellszámon jöhet az új készülék, ami 2 gigabájtnyi rendszermemóriát és Moto E by Lenovo márkajelzést kaphat.

Hirdetés