MWC2011: táblagépeket jelentett be a ZTE

Hirdetés

A ZTE mai bejelentései között az okostelefonok mellett tabletek is szerepet kaptak. Két készülék kerül hamarosan piacra, a V9 és a V9+. Értelemszerűen utóbbi tud többet. A kínai cég a jelek szerint nagyon komolyan veszi a piaci terjeszkedést, az új tabletek hardveresen is erősek, ha nem is a leggyorsabbak a piacon. Árukkal viszont minden bizonnyal versenyképesek lesznek.

A két készülék külsőre szinte ugyanúgy néz ki, kijelzőjük mérete is megegyezik, felbontásuk azonban eltér. Az olcsóbb modell 800x480 pixeles, kapacitív ablakot kapott, a V9+ azonban 1280x600 pixeles felbontással rendelkezik. Mindkét termék a kisebb tabletek piacára igyekszik betörni, hiszen a kijelző 7 inches.

A két eszköz között még egy lényeges eltérés akad: a V9-ben 800 MHz-es Qualcomm processzor dobog (nem Snapdragon), a nagyobb testvér azonban durvít: itt 1,2 GHz-es teljesítményű Snapdragon teljesít szolgálatot. A kevés híján 400 grammos eszközökön egyelőre 2.2-es Android fut, de a ZTE standján az illetékes, Luson Lu, aki az európai marketing manager azt ígérte, hogy a nyáron mindkét készülék megkapja a Honeycomb rendszert. A ZTE egyelőre nem nyúlt még bele az alap Android felületbe, de a frissítés kapcsán kicsit testre fogják szabni a grafikus interfészt. Mindkét eszköz képes SIM kártyát fogadni és telefonként is működni, akár kihangosítva, akár Bluetooth headset használatával.

Számunkra nem jó hír, hogy a két bemutatott tablet egy ideig biztos nem jön Magyarországra. A ZTE jelenleg olasz, francia és skandináv szolgáltatókkal tárgyal, következő célpontjuk pedig a török és a görög piac lesz.

Azóta történt

Hirdetés