Összetörték a Galaxy S23 Ultra szívét

Biztos, hogy jobban bírja a Gorilla Glass Victus 2 az eséseket?

A Galaxy S22 Ultra remekül bizonyította, hogy egy telefon több a specifikációjánál: jól egyberakták, kiváló fotókat készített és néha szaggatott, mint a veszedelem. Az S23 család épp ezt javította ki, így hiába maradt az ismerős külső, óriási a fejlődés felhasználói élményben. Mégse szaladjuk át a formai változások felett: a három újdonság picit kevésbé ívelt alumínium oldaléleket kapott, valamint elöl-hátul Gorilla Glass Victus 2 üveget, amely a Corning szerint jobban bírja az eséseket.

Papíron ütésállóbb üveggel érkezett meg a Galaxy S23 család
Papíron ütésállóbb üveggel érkezett meg a Galaxy S23 család [+]

Ám nem ez az első tesztkörnyezet, amiben az S23 Ultra szerepel: a PBKreviews a karcállóságot vette górcső alá, és a képernyőn a Mohs-skála 8-as keménységű vésője hagyott elsőre nyilvánvaló nyomot, ami előrelépés egy év alatt. Hasonló a helyzet a hátlapi tejüveg és a lencsék üvegborítása esetében is. Az Ultra sorsa mindjárt rosszabbra fordult derékmagasságból arcra ejtve: kijelzővel landolva a kemény, érdes felületen máris betört a védőüveg, pont úgy, mint tavaly. Mondjuk a kijelző és az érintőpanel működőképes maradt.

Ugyanilyen magasságból a hátlapi becsapódás is pókhálómintával végződött, viszont a lencsék túlélték a szándékos balesetet, nem úgy, mint tavaly. Tény, hogy az S Pennel szerelt újdonságot íveltebb üvegei sérülékenyebbé teszik laposabb testvéreinél, ugyanakkor a becsapódás szögén, a felület keménységén és mintázatán, és persze a vakszerencsén is múlik az esés okozta kár mértéke, ami csak akkor csökken nullára, ha különösen odafigyelünk telefonunkra. Ha ez mégse sikerülne, szurkoljuk, hogy az S23 Ultra csapott aljára vagy tetejére érkezzen, mert a landolást az alumíniumváz jobban tűri.

Ha az üveg betört, lehet vinni javítani, amit persze sokan próbálnak megoldani házilag, és akkor már a PBKreviews is benézett a sérült fedél alá. A komponensekhez a szokásos macera hozzáférni melegítéssel és gitárpengetővel, elvégre szorosan illesztett és ragasztott a ház a por- és vízálló kivitel érdekében (ami az első komoly sérüléssel ugorhat). Utána viszont egész rendezett belső tárul szemeink elé sorjában eltávolítható kábelekkel, csavarokkal és komponensekkel. Az 5000 mAh-s akkumulátort egy fül segítségével könnyebb lett eltávolítani, és alatta remekül látszik a megnövelt felületű hőelvezető rendszer. A javíthatóságot a csatorna 10-ból 9 pontra értékeli, azaz kifejezetten jóra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés