Megérkezett a hajlítható Vivo telefon

Az X Fold szerencsére nem x-lábú és a háromból egyik oldal sem spórol.

Hirdetés

Hajlítható képernyős telefont ígért a Vivo, és az X Folddal ezt be is tartotta: a Samsung példáját követve 8,03"-es óriáspanelt kínál a márka a készüléket szétnyitva, 1800 x 2200 pixelen majdnem négyzetes képaránnyal, illetve 6,53"-es képernyőt kívül, ami nyilván akkor villan fel, ha az ember a új Foldot becsukja.

Mindkét panel 120 Hz-es, AMOLED technológiájú és HDR10+ kompatibilis, a hajlítható pedig 1 Hz-ig képes a képfrissítést leszabályozni, a Schott ultravékony UTG üvege védi, a Display Mate a képernyő minőségét pedig A+, vagyis csillagos ötös osztályzattal jutalmazta. Mind a belső, mind a külső kijelzőbe épített, ultrahangos ujjlenyomat-olvasót és kameralyukas szelfiegységet kínál, az X Fold pedig félig nyitva, 60 és 120 fokos állás között egyensúlyt találni, amolyan laptopszerű használathoz.


[+]

A fedélzet alatt természetesen a Snapdragon 8 Gen 1 csúcslapka bújik meg, és ha már ez a hajlítható csúcstelefon is méregdrága Kínában, ahol egyelőre bevezetik, a 9000 jüanos, vagyis mintegy félmillió forintos árhoz 12 GB RAM társul. A „harmadik oldal”, ha nevezhetjük annak a hagyományos értelemben vett hátlapot, a kamerakört furcsán félretájolta. A szett élén 50 megapixeles Samsung ISOCELL GN5 szenzor várja a fényt (1/1,57", f/1,75-ös rekesz, optikai képstabilizátor).

Az ultraszéles kamera 48 megapixeles szenzort kapott (f/2,2, 14 mm, 114 fokos látószög), a 2x-es zoomkamera 12 megapixeleset (f/2,4, 47 mm), a másik zoomkamera pedig újfent 48 megapixeleset (5x-ös periszkópos zoom, f/3,4, 125 mm). A hátlapon a Zeiss logo is tiszteletét tette. Az akkumulátor 4600 mAh-n remélhetőleg hosszú ideig kitart, a Vivo X Fold mindenesetre 66 watton 37 perc alatt csurig tölt, a vezetékmentes ráta pedig 50 watt a telefon irányában és 10 watt másik eszközt arról töltve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés